Idei pentru constructii de calitate: apeleaza la lemn pentru terasa

in Constructii

Atunci cand vrei sa iti construiesti sau renovezi terasa, este foarte important sa te gandesti la cateva elemente care sa-ti faca viata mai usoara. Materialele pe care le alegi trebuie sa fie usor de achizitionat din punct de vedere al accesibilitatii si al pretului, rezistente si maleabile. Din acest punct de vedere, cea mai buna solutie este aceea de a merge pe varianta utilizarii de lemn pentru terasa.

Terasa lemn stratificat

Sursa foto

In mod instinctiv, ai putea crede ca lemnul este o solutie nepotrivita, din cauza ca terasa este expusa la actiunea multor factori de mediu, precum caldura sau ploaia. Insa solutiile de lemn stratificat de pe piata au avansat foarte mult din punct de vedere al rezistentei. Iata tot ce trebuie sa stii despre proprietatile lemnului stratificat si de ce este el o varianta foarte buna pentru a-l folosi la construirea unei terase.

Ce este lemnul stratificat si de ce este o excelenta varianta de lemn pentru terasa

Lemnul stratificat reprezinta un derivat de lemn, utilizat in foarte multe zone din domeniul constructiilor. Inclusiv parchetul este produs, in ultimii ani, din lemn stratificat. Pentru a obtine lemn stratificat, producatorii trebuie sa completeze mai multe etape. Mai exact, este vorba despre alegerea bustenilor potriviti, in functie de duritatea acestora. Bustenii sunt taiati, uscati, iar apoi sunt taiati. In urma procesului de taiere sunt obtinute scandurile. Acestea au dimensiuni bine controlate, care trebuie sa conduca la obtinerea placilor asa cum sunt ele dorite in functie de destinatia pe care o vor avea. Ulterior, scandurile sunt sortate si defectele lor sunt eliminate. In final, ele sunt imbinate, calibrate si stratificate. Rezulta, in urma intregului proces, un lemn sanatos, fara deformari si extrem de rezistent in timp.

Prin stratificare se intelege lipirea mai multor straturi de scandura, iar aceasta lipire trebuie realizata prin incleiere. Sunt utilizati adezivi speciali, de foarte mare calitate. Este vorba despre adezivi de tip D4. Acestia asigura rezistenta pe termen lung, inclusiv in cazul modificarilor extreme de temperatura.

La final, rezulta grinzi din lemn care pot fi utilizate excelent in constructii si care pot inlocui cu brio variantele din otel sau beton armat, mult mai grele, mai putin ecologice si mai expuse factorilor de mediu. Alte avantaje ale lemnului stratificat, pe langa rezistenta sa in timp, sunt reprezentate de faptul ca este un material extrem de stabil. El nu crapa, precum betonul armat, permite transferul de aer si poate fi usor modelat si manevrat in asa fel incat sa fie create forme diferite, precum arcade sau cercuri. Tocmai de aceea se foloseste tot mai des lemn stratificat si la constructia de poduri. Din acest punct de vedere, utilitatea acestui material pentru constructia unei terase este evidenta.

De asemenea, lemnul stratificat izoleaza excelent fonic si termic si are o foarte buna rezistenta la apa, gratie tehnologiilor de protectie prin straturi de adezivi si materiale speciale, care resping actiunea nociva a apei. Fireste, el trebuie intretinut, la suprafata, dar structura interna se poate pastra in cele mai bune conditii timp de sute de ani.

De unde sa cumperi lemn de calitate pentru terasa ta

Daca ai decis sa iti construiesti o terasa si vrei sa apelezi la lemn, ideea este una cum nu se poate mai inspirata. Pentru a pune la punct toate detaliile, mai ales ca acestea variaza in functie si de specificul casei si terasei tale, este de preferat sa te sfatuiesti cu experti din domeniu, care te pot indruma catre cele mai bune variante. Cu ajutorul platformei Construiesti.com vei putea gasi cele mai bune sfaturi, dar si cele mai bune solutii de lemn stratificat, pentru a-ti ridica terasa la care visezi.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!