Ce poti automatiza la o pergola?

in Ghid Practic Casa

Nevoia de a fi mereu in contact cu inovatia, cu informatia si cu tehnologiile de actualitate este o caracteristica importanta a secolului vitezei. Acest mod de a trai este din ce in ce mai apreciat, iar oamenii moderni simt nevoia de a se misca mai repede, de a comunica mai facil si de a experimenta mai mult. Piata pergolelor retractabile este reprezentata de aceleasi nevoi si necesitati, automatizarea transformand pergolele retractabile in prima optiune a acoperirii unei terase, a folosirii lor in scop rezidential sau comercial.

Pergole automatizate

Sursa foto

Actionarea manuala a unei pergole retractabile este inlocuita cu succes de sistemele motorizate oferite prin tehnologia moderna, fapt pentru care actionarea pergolei retractabile este simpla, manevrarea fiind posibila din telecomanda sau din panoul de control.

Tipuri de pergole

Modelele de pergole disponibile pe piata la momentul actual sunt foarte moderne si diversificate. Astfel, exista pergole retractabile care dispun de lamele ajustabile ce permit inclusiv ajustarea luminozitatii, dar si pergole cu panza cu falduri imbracata in PVC. Aceste modele protejeaza impotriva soarelui si a ploii. Exista si pergole retractabile cu panza tensionata, ideale pentru calitatile estetice si practice, protejand suprafetele acoperite de soare.

Structura pergolelor este construita din profile de aluminiu cu o rezistenta mare la incovoiere la vant puternic si la raze UV, dar si la o cantitate mare de zapada. Pe de alta parte, modelele de pergole automatizate din aluminiu se pot atasa pe un perete cu sistem de ancorare, se pot monta pe sistem de piloni de sustinere de aluminiu sau pe o structura de lemn.

Pe langa materialul din care pergolele sunt construite si dependenta sau independenta acestora fata de o alta constructie, acestea pot avea o multime de caracteristici care sa le diferentieze. Potrivit RoyalPergola, cele mai importante caracteristici ale unei pergole din care poate sa rezulte un alt tip de clasificare, includ:

  • utilitatea - in functie de utilitate, se poate vorbi de pergole de gradina, de terasa sau de piscina;
  • forma - pe piata exista pergole drepte sau cu acoperis rotunjit, dar si cu forme cat se poate de inedite;
  • dotarile - pergolele prezente pe piata pot fi simple si fixe sau retractabile, cele din urma avand dotari automatizate sau acoperis retractabil manual.

Pergolele retractabile au avantajul automatizarii

Automatizarea pergolei se refera la aspecte si avantaje importante ce includ:

  • indeplinirea cu succes a functiei de protectie in caz de vreme capricioasa, in cazul in care afara este vant puternic, ploaie, ninsoare, soare puternic, fara a reprezenta o bariera in raport cu peisajul din exteriorul terasei. De asemenea, pergolele asigur umbra si in zilele toride de vara;
  • indiferent de dimensiunile suprafetei terasei, aceasta poate beneficia de o pergola retractabila pe masura, datorita structurii modulare care sustine un asemenea acoperis;
  • pergolele retractabile pot fi actionate atat manual, cat si electric si pot avea accesorii precum lumina, senzori de vant care denota un confort ridicat;
  • sistemul de iluminare LED face parte din categoria dotarilor de care clientii pot beneficia o data cu achizitionarea si montare unei asemenea pergole.

Avantajele automatizarii pergolei

Cele mai importante avantaje ale automatizarii unei pergole includ:

  • posibilitatea reglarii ambientului de pe terasa in materie de lumina si de umbra, gratie telecomenzii sau panoului de control;
  • sistemul de rulare al copertinei retractabile, datorat unui motor, a carei actiune este cat se poate de silentioasa;
  • mecanismul si materialul textil sunt fiabile;
  • designul este atragator, astfel incat se potriveste oricarui stil arhitectural;
  • accesoriile compatibile unui sistem automatizat sporesc confortul sunt practice si intuitive.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!