Modalitatea de functionare a pompelor de apa submersibile

in Ghid Practic Casa

Apa este un element indispensabil vietii si tocmai de aceea fiecare locuinta are nevoie de o sursa permanenta de alimentare cu apa. Daca in cele mai multe localitati urbane si in multe dintre localitatile rurale exista sisteme centralizate pentru alimentarea cu apa a locuintelor, trebuie spus ca exista numeroase regiuni unde astfel de sisteme centralizate de alimentare cu apa potabila nu exista. In cazul acestor regiuni este nevoie de gasirea unor solutii alternative pentru a asigura apa potabila la nivelul locuintelor si gospodariilor. Cea mai eficienta solutie este reprezentata de o pompa submersibila de apa.

Pompe submersibile

Pompele submersibile se dovedesc a fi mai eficiente decat un hidrofor prin faptul ca pot extrage apa de la adancimi mari, dar in acelasi timp asigura si un consum mai redus de energie comparativ cu un hidrofor. Un alt avantaj al pompelor submersibile este dat de functionarea foarte silentioasa a acestui aparat. La aceste avantaje se adauga si randamentul foarte mare pe care aceste pompe il ofera atat din perspectiva debitului de apa, cat si in privinta presiunii apei la locul de consum.

Cum functioneaza pompele de apa submersibile?

Randamentul ridicat al pompelor submersibile este datorat constructiei pompei submersibile cu mai multe etaje - multietajata care pot pompa apa de la 2 metri si pina adancimea de 300 metri. Motoarele submersibile sunt proiectate sa reziste imersate pina la 150 metri. Din acest punct de vedere aceste pompe submersibile se dovedesc a fi alegerea ideala pentru acele zone unde stratele acvifere sunt la adancimi mari si foarte mari.

Dincolo de alimentarea cu apa a locuintelor, pompele submersibile ofera o foarte mare eficienta si pentru sistemele de irigatii.

Principiul de functionare al unei pompe submersibile se bazeaza pe rotirea axului pompei ca urmare a functionarii motorului. Apa este impinsa catre suprafata sau la distanta cu ajutorul rotoarelor montate pe axul pompei si care sunt puse in miscare de actionarea motorului. Presiunea apei este asigurata de catre functionarea rotoarelor pompei. Pompele submersibile pot fi cu rotoare si varianta cu surub.

La toate partile componente care intra in alcatuirea unei pompe submersibile si care asigura functionarea acesteia se adauga de asemenea si racordurile sau fitingurile care fac legatura cu tevile apartinand instalatiei sanitare din cadrul locuintei sau amplasamentului unde este transportata apa. Pentru functionarea optima a pompelor de apa de adancime din perspectiva asigurarii unei presiuni constante si pentru a se evita loviturile de berbec este recomandata incorporarea unei supape de sens in cadrul pompei sau montarea acestei supape deasupra pompei.

Functionare pompe submersibile

Mentenanta pompelor submersibile

Pentru a beneficia de o rezistenta timp indelungat a unei pompe submersibile este foarte important sa cunoasteti care sunt aspectele de luat in seama pentru intretinerea unui astfel de echipament. In acest sens trebuie subliniat faptul ca pe langa respectarea specificatiilor privind montarea si folosirea pompelor submersibile este recomandat sa aveti in vedere si anumite lucrari de intretinere.

Functionarea optima a pompelor de apa submersibile depinde in primul si in primul rand de montarea corecta a acestora, dar si de utilizare respectand specificatiile fiecarui model. Pentru intretinerea corespunzatoare pe termen cat mai lung este recomandat sa apelati la verificari periodice efectute de specialisti pentru a va asigura de faptul ca echipamentul este in stare perfecta de functionare si ca ofera acelasi randament ridicat precum la momentul in care a fost montat.

Un alt detaliu care trebuie verificat in privinta functionarii optime a pompelor submersibile se refera la verificarea gradului de etanseitate, noi recomandam pompele submersibile cu grad de etanseitate IP 68 cum au pompele submersibile BBC pompe. Acest lucru este important pentru a preveni un scurtcircuit al motorului, situatie ce ar putea aparea in contextul in care apa ar patrunde dincolo de elementele care asigura etanseitatea motorului - etansarea mecanica, capacele motorului submersibil.

Pentru toate aceste verificari se recomanda sa aveti in vedere perioada de utilizare mentionata in fisa tehnica a fiecarui model de pompa submersibila. Inainte de efectuarea verificarii pompelor submersibile, acestea se deconecteaza de la sursa de energie electrica si apoi se efectueaza verificarea. In cazul in care exista semne de uzura, componentele uzate sunt inlocuite cu unele noi. Va recomandam sa inlocuiti cu piesele originale furnizare de distribuitorul de pompe submersibile.

Mentenanta pompe submersibile

Firma specializata in pompe submersibile

In momentul in care luati decizia sa investiti intr-o pompa de apa submersibila este important sa faceti alegerea potrivita in privinta acestui aparat astfel incat sa va asigurati ca faceti o lucrare si o investitie pe termen lung. In acest sens este indicat sa va adresati unor specialisti in domeniu pentru a beneficia de consultanta de specialitate in alegerea unei pompe submersibile.

Ulterior montarea pompelor submersibile revine de asemenea unei echipe de specialisti de la HidroPompe. Tot la fel este recomandat ca si pentru asigurarea intretinerii unei pompe submersibile sa va adresati unor specialisti in domeniu. Acestia vor putea identifica eventuale semne de uzura si vor asigura inlocuirea componentelor uzate.

Pentru a gasi modelul potrivit de pompe submersibile, magazinul online cu depozitul in Bucuresti HidroPompe va sta la dispozitie cu gama foarte diversificata de pompe submersibile cu livrare rapida in toata tara, avand in porfoliu orice model de pompa submersibila de la BBC Elettropompe Italia, Speroni Italia, IBO Polonia etc.

Fiecare articol comercializat de HidroPompe beneficiaza de fisa tehnica completa pentru a ajuta clientii sa faca alegerea potrivita, iar pentru consultanta de specialitate va stam la dispozitie. Asiguram inclusiv servicii de montaj pentru pompele submersibile in Bucuresti si Ilfov, dar si service autorizat si de inlocuire a pieselor pentru perioada de garantie a pompelor de apa si pentru perioada post-garantie.

Pentru detalii complete privind modelele de pompe submersibile comercializate si serviciile oferite de HidroPompe va asteptam pe www.hidropompe.ro.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!