Produsele contrafacute, un pericol pentru sanatate

in Diverse

Makita Romania este preocupata de satisfacerea clientilor sai, oferindu-le o performanta excelenta si o inalta calitate a produselor sale. In ultima perioada, am observat ca apar din ce in ce mai multe produse comercializate fara autorizarea titularului de marca, produse contrafacute "branduite" cu semnele distinctive Makita, in special pe platformele de e-Commerce (site-uri comerciale de larg consum). Luand in considerare nevoile si exigentele clientilor nostri, atragem atentia asupra existentei acestui fenomen al comertului cu masini electrice contrafacute.

Pentru a evita achizitionarea acestora dintr-o eroare la care consumatorii sunt astfel expusi, am decis sa va prezentam diferentele dintre produsele originale si cele contrafacute, astfel incat fiecare dintre dumneavoastra sa aveti la cunostinta caracteristicile produsului, atunci cand luati decizia achizitionarii uneia dintre masinile noastre.

1. In primul rand, calitatea finisajelor produselor. Masinile Makita sunt atent fabricate si finisate pentru a furniza o calitate superioara. Mai mult, fiecare produs regasit in geanta de lucru are locul lui predefinit, iar fiecare forma corespunde exact cu elementele ce compun trusa de lucru.

Produse Makita contrafacute

2. In al doilea rand, cromatica reprezinta un element care ar putea face diferenta intre produsele originale Makita si cele contrafacute. Spre exemplu, in ceea ce priveste acumulatorii originali, acestia sunt intotdeauna de culoare neagra, cu accesorii albe si galbene, pe cand produsele contrafacute au accesorii portocalii sau de orice alta culoare. Este important sa identificati culoarea originala a masinilor Makita, deoarece cele contrafacute folosesc variate nuante de albastru, dar niciodata nu reproduc turcoazul specific brandului.

Produse Makita contrafacute Produse Makita contrafacute

3. De asemenea, este important sa observati detaliile logo-ului inscriptionat pe masinile originale Makita. Acesta intotdeauna va fi de culoare alba, imprimata in forma 3D. Niciodata logo-ul, in cazul produselor originale Makita, nu va fi aplicat pe o eticheta de plastic sau de hartie.

Produse Makita contrafacute

4. Totodata, Makita utilizeaza marcaje, simboluri, pictograme si alte elemente de avertizare si de pericol prevazute de legislatia aplicabila, pe cand produsele contrafacute au imprimate o parte din aceste elemente sau nu au imprimate deloc asemenea simboluri.

Produse Makita contrafacute

"Intotdeauna ne-am incurajat clientii sa fie atenti la toate detaliile de pe produsele achizitionate, pentru a nu fi inselati. Achizitionarea masinilor si accesoriilor contrafacute poate fi extrem de periculoasa, deoarece acestea sunt fabricate necorespunzator, iar sanatatea fizica a persoanelor care le utilizeaza poate fi afectata. Masinile Makita ofera o calitate exceptionala din toate punctele de vedere si sunt concepute pentru utilizare zilnica", spune Kazunari Yoshizaki, CEO Makita Romania.

Acumulatoares Makita contrafacute

Makita Romania nu tolereaza asemenea acte de contrafacere, astfel ca a decis sa initieze actiuni ferme impotriva societatilor si persoanelor responsabile de savarsirea actelor de comert cu produse contrafacute, care se gasesc la vanzare inclusiv in mediul online. Cu sprijinul unei reputate case de avocatura, vom identifica si le vom prezenta autoritatilor competente acele fapte care contravin dispozitiilor Articolului 102 din Legea nr. 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice, potrivit caruia contrafacerea de marca si comercializarea produselor contrafacute constituie infractiune, fiind sanctionate cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Actiunile noastre impotriva comercializarii produselor contrafacute se inscrie intr-o campanie sustinuta de constientizare si de avertizare a consumatorilor cu privire la riscurile la care se expun prin achizitionarea unor masini electrice a caror origine comerciala nu este cunoscuta si care pot prezenta grave probleme de calitate, care sa puna in pericol chiar sanatatea si viata acestora. Makita Romania doreste ca publicul sau consumator sa poata beneficia numai de calitatea superioara a produselor originale Makita.

Sursa: Makita

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!