Sfaturi utile cand te muti in casa noua

in Diverse

Mutarea este un proces aproape inevitabil in cazul majoritatii familiilor, fie ca discutam despre cupluri sau familii ce includ si copii. La un moment dat posibilitatile ajung din urma nevoile si realizezi ca a venit momentul pentru o schimbare in mai bine. Dar, trebuie sa te avertizam, acest proces poate fi unul dificil, mai ales daca ii include si pe cei mici care, desi se adapteaza extrem de rapid, sunt de obicei foarte reticenti la schimbare.

Sfaturi mutare casa nou

Sursa foto

De parca emotiile care te cuprind din cauza parasirii locului in care ti-ai format majoritatea amintirilor nu erau suficiente, mai trebuie sa te ocupi si de logistica mutarii. Din fericire, exista cateva sfaturi pe care le poti aplica pentru a scapa de bataile de cap.

Ocupa-te de detaliile premergatoare mutarii

Inainte sa incepi procesul de mutare la noul domiciliu, trebuie sa te asiguri ca noua casa este perfect locuibila si ca vei beneficia de toate facilitatile. In acest sens este recomandat sa contactezi companiile de utilitati cu mult timp inainte de a te muta, pentru a te asigura ca totul functioneaza inca din prima zi. Daca inchiriezi, discuta aceste detalii inca de la inceput cu agentia sau proprietarul. Sa n-ai apa calda sau o conexiune stabila la internet s-ar putea sa-ti displaca profund.

In plus, daca achizitionezi o casa noua, merita sa investesti in masuri de protectie impotriva neprevazutului. Afla mai multe detalii despre asigurarea de locuinta si ce presupune aceasta.

Scapa de obiectele care nu-ti mai sunt necesare

Vei avea oricum o gramada de obiecte de mutat, asadar asigura-te ca nu mai cari dupa tine si lucruri netrebuincioase. Fa un efort sa consumi mancarea ramasa in frigider si sa faci in sfarsit curatenie in lada mostenita de la bunica.

Asigura-te ca ai o metoda de transport

Indiferent daca te muti in partea cealalta a orasului sau doar doua strazi mai jos, o mutare presupune un efort considerabil si o cantitate impresionanta de lucruri de transportat. Desigur, poti apela la profesionisti si sa inchiriezi o duba sau poti conta pe prieteni si/sau familie pentru transport, daca nu ai masina ta sau nu este destul de incapatoare. In cazul in care prietenii si/sau rudele se ofera sa te ajute, asigura-te ca cel putin le platesti benzina si le faci cinste cu ceva de mancare dupa ce terminati procesul.

Organizeaza cum trebuie cutiile

O organizare defectuosa a bagajelor s-ar putea sa te coste ore intregi de cautari, asadar adopta o strategie eficienta atunci cand te apuci de impachetat. Incearca pe cat posibil sa grupezi obiectele pe camere si inseamneaza fiecare cutie. Daca ustensilele de bucatarie ajung in aceeasi cutie cu proviziile de baie s-ar putea sa te prinda dimineata despachetand si cautand lucruri.

Nu uita de strictul necesar

Orice mutare de succes va include cateva elemente ce nu pot sa lipseasca din schema. Lista completa include urmatoarele:

  • Bagajul de mutare, format din haine, cosmetice si accesorii de pat pentru primele seri dupa mutare cand nu ai inca timp sa sortezi totul.
  • Trusa cu scule, de care probabil se va ocupa tata in prealabil si care trebuie sa contina cel putin un patent, surubelnite de diferite marimi, o lanterna, baterii si becuri de rezerva. Nu se stie niciodata ce a lasat in urma fostul proprietar sau ce va fi nevoie sa repari pe parcurs.
  • Produse pentru curatenie precum dezinfectant, lavete, manusi de protectie, matura si faras, mop si galeata, role de servetele de hartie si odorizant de camera. Te credem ca ai facut curat si inainte de mutare, dar n-ai idee cum se ridica praful cand te apuci sa despachetezi si sa muti mobila.
  • O trusa de prim ajutor de care preferabil nu vei avea nevoie, dar mai bine este sa o ai la indemana. Asa cum spuneam si mai sus, e bine sa te pregatesti pentru neprevazut.

Daca toti pasii au fost respecati, iti vei incepe cu dreptul viata in noua casa!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!