Renovare apartament cu 2 camere in alb si negru

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

In cele ce urmeaza va vom prezenta modul absolut incantator in care poate fi transformat un banal apartament de bloc, cum sunt atatea altele, atunci cand proprietarii au o viziune clara despre ceea ce isi doresc si aloca resurse de timp, energie si bani pentru a obtine o casa in care sa se simta cu adevarat acasa.

Inspirandu-se pentru realizarea acestui proiect de renovare din mediul online, proprietarii, Ionut si Mihaela, au decis cu multa generozitate sa inspire la randul lor, fiindu-ne gazde virtuale noua si cititorilor nostri.

Living amenajat in alb si negru

Toti cei 60 de metri patrati ai apartamentului cu 2 camere au suferit interventii radicale, de la refacerea instalatiei electrice, curatarea si indreptarea peretilor, turnat sape, zugravit, montare gresie, faianta, parchet, cornise si plinta, inlocuirea usilor si a caloriferelor, si pana la instalarea sistemului de aer conditionat sau montajul instalatiilor sanitare.

Intregul concept de amenajare interioara apartine proprietarilor, acestia optand pentru un stil modern si o tematica de design care sa-i reprezinte: alb si negru (cu accente de rosu-burgund), culori combinate conform filozofiei antice chinezesti yin si yang.

Living amenajat in alb si negru, yin si yang

Mobila, proiectata tot de proprietari, a fost realizata pe comanda. In sufragerie si dormitor s-a folosit PAL alb combinate cu fronturi din MDF negru, iar in baie, bucatarie, hol si balcon s-a folosit PAL negru combinat cu fronturi albe din MDF.

Living amenajat in alb si negru Living amenajat in alb si negru Living amenajat in alb si negru Living amenajat in alb si negru Amenajare dormitor in alb si negru Amenajare dormitor in alb si negru Amenajare dormitor in alb si negru Amenajare baie in alb si negru Amenajare baie in alb si negru Amenajare hol in alb si negru

Bucataria a fost utilata cu electrocasnice incorporabile, asortate cromatic.

Bucatarie amenajata in alb si negru Bucatarie amenajata in alb si negru Bucatarie amenajata in alb si negru Bucatarie amenajata in alb si negru

Toate decoratiunile de pe pereti au fost debitate cu laser din MDF alb/negru si sunt reprezentative pentru spatiul in care sunt expuse.

Detalii amenajare in alb si negru

Si, cum tot mai multa lume lucreaza de acasa, intr-un colt al livingului si-a gasit locul si un mic birou cu scaunul aferent, respectand, si acestea, tema cromatica generala.

Birou amenajat in alb si negru Birou amenajat in alb si negru

S-a acordat atentie tuturor detaliilor amenajarii. Astfel, usa antiefractie de la intrare in apartament este neagra la exterior si alba la interior, avand acelasi design ca usile albe de la camere.

Toate prizele si intrerupatoarele sunt modulare, negre, cu rame din sticla. Gresia din hol, bucatarie si balcon imita parchetul folosit in sufragerie si dormitor.

Detalii amenajare in alb si negru Detalii amenajare in alb si negru

Textilele respecta si ele tema cromatica a amenajarii fie ca vorbim de perdele si draperii, de covoare, de tapiserii, prosoape sau lenjeria de pat.

Prosoape baie in alb si negru

De asemenea, toate corpurile de iluminat sunt din metal negru si sticla alba, in fiecare spatiu al apartamentului fiind montate modele diferite facand parte din aceeasi colectie.

Corpuri de iluminat in alb si negru Corpuri de iluminat in alb si negru

Lucrarile au inclus si inchiderea balconului si amenjarea minimalista a acestuia intr-un spatiu de depozitare dar si de relaxare, aici proprietarii obisnuind sa-si bea cafeaua.

Balcon in alb si negru

Accentul s-a pus in egala masura pe design, functionalitate si confort. De altfel, piesa favorita a proprietarului este fotoliul tapitat cu piele neagra si prevazut cu sistem recliner, asemeni canapelei extensibile.

Fotoliu recliner piele neagra

Toate acestea insa nu ar fi fost posibile daca proprietarii nu ar fi avut si sansa de a cunoaste 3 specialisti cu experienta in renovari care le-au transformat toate ideile in realitate.

Si, pentru a avea o perspectiva cat mai buna asupra transformarilor realizate, iata si cateva imagini cu apartamentul inainte de renovare:

Inainte de renovare Inainte de renovare Inainte de renovare

Date generale

  • Locatie: Ploiesti
  • Suprafata: 60 mp
  • Numar de locatari: 2
  • Durata amenajarii: 15 iulie - 15 decembrie 2020
  • Buget renovare: ~33.000 euro
  • Fotografii realizate de Ionut Toma

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!