Cum sa iti transformi radical locuinta. Sfaturi de la specialisti

in Targuri si expozitii

Ti-ai indeplinit unul dintre cele mai mari vise, esti proprietarul unei case frumoase si primitoare cu o terasa demna de toata invidia. Insa... parca ceva lipseste. Iti doresti o casa independenta, care sa nu depinda de reteaua nationala de electricitate sau de cea de apa potabila.

Sfaturi transformare locuinta

Daca te-ai hotarat sa iti transformi casa intr-una care foloseste energie verde, trebuie sa iti stabilesti bugetul si sa te apuci de treaba!

Iata cateva sfaturi pentru a-ti transforma casa intr-una verde!

  • Unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le faci atunci cand ai ales sa iti transformi complet casa si sa te axezi pe energie verde, este sa te asiguri ca are cat mai putine pierderi. O izolatie termica de calitate te va ajuta enorm pe viitor pentru ca nu vor exista pierderi de agent termic, astfel caminul tau va fi confortabil si calduros chiar si atunci cand afara va fi ger cumplit.
  • Energia electrica este uneori o problema, mai ales atunci cand exista avarii sau intreruperi controlate, fix in momentul in care esti intr-o video conferinta cu directorii companiei pentru care lucrezi! O varianta economica si promitatoare poate fi amplasarea panourilor fotovoltaice, care vor capta energia solara si o vor transforma, special pentru tine!
  • Pentru a avea apa calda mereu si pentru a nu consuma energie electrica pentru incalzirea ei, panourile solare cu apa calda nepresurizate de la Dbsolar sunt alegerea perfecta pentru a rezolva aceasta problema.
  • Sfaturi transformare locuinta
  • Daca iti doresti sa renunti la apa potabila din reteaua publica, va trebui sa faci o mica investitie. Insa, pe viitor vei fi extrem de multumit, mai ales ca nu vei mai avea de ce sa cumperi sticle imbuteliate. Solutia pentru apa rece potabila este construirea unei fantani, iar apoi alimentarea locuintei direct din panza freatica! Rece, proaspata, fara dezinfectanti, apa din propria fantana va fi una dintre investitiile de care te vei bucura enorm!
  • Atunci cand ti-ai construit casa nici nu te-ai gandit la materialele ecologice de constructie, insa acum ai alte viziuni! Pentru a avea placerea de a sta intr-o locuinta moderna, poti construi un atelier sau o camera de relaxare in curte, doar din materiale eco! Chiar daca va fi o adevarata provocare, ai putea incerca, dupa ce te consulti cu o echipa de specialisti, sa o construiesti singur, asa cum procedau stramosii nostri! Vei avea nevoie de lut, apa, aditivi naturali pentru lipire, nisip si... multa rabdare si indemanare pentru a realiza ce ti-ai propus!
  • Ultimul pas in transformarea casei tale intr-una verde este renuntarea la obiectele din plastic. Inlocuieste ferestrele cu unele din lemn, comanda mobila la tamplari autohtoni care o vor lucra din materiale pe care le vei indica tu si inlocuieste orice material plastic din bucatarie cu sticla sau lemn.
Sfaturi transformare locuinta

Daca ai reusit sa urmezi toate sfaturile specialistilor, te poti mandri cu o casa aproape perfecta! Mai ramane sa o decorezi cu cateva plante si aranjamente de tipul terariilor si ai locuinta la care ai visat!

Sursa foto: Pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!