4 motive sa construiesti o casa de la 0

in Constructii

Uneori este destul de greu sa alegi intre un lucru gata realizat si unul pe care ar trebui sa il realizezi singur, iar adesea, prin extrapolare, acest lucru se aplica chiar si locuintelor. Daca iti doresti o casa numai a ta si nu stii ce sa alegi intre o casa deja construita, fie ea de catre un dezvoltator sau de catre o persoana fizica si ideea de a-ti construi singur casa de vis, iata care sunt motivele pentru care ar trebui sa alegi o casa construita de la zero.

motive sa construiesti o casa de la 0

Sursa foto

Mai putine vicii ascunse ale cladirii

Atunci cand construiesti casa de la zero stii sigur care este parcursul lucrarilor. Stii cum se armeaza zonele in care pericolele sunt reale si cat de sigura este grinda de rezistenta de deasupra suprafetelor vitrate. Stii ca trebuie sa instalezi buiandrugi si ca izolatia de orice tip trebuie facuta de la bun inceput, iar la nevoie te poti inspira si din ghidul de constructie de la Building Companion, asa ca aceste lucrari sunt incluse automat si nu afli ulterior despre lipsa lor, asa cum se poate intampla atunci cand cumperi o casa gata construita.

La o casa construita de la zero esti la curent cu devizele

Cantitatile de materiale, dar si pretul acestora, iti sunt la vedere in devizele realizate de catre firma de constructii cu care alegi sa lucrezi. Practic, totul este transparent si simplu si nu va trebui sa platesti o locuinta despre care nu stii aproape nimic, sau doar ceea ce ti se spune.

O casa gata construita nu poate dovedi faptul ca betonul utilizat este cel de marca potrivita sau de rezistenta necesara, si nici ca pentru realizarea acoperisului s-a folosit lemn de o anumita esenta. Va trebui sa crezi constructorul pe cuvant si sa mergi mai departe, iar mai tarziu sa te lovesti de descoperiri care iti vor aduce frustrare.

Casa construita de la zero te asigura ca materialele pe care le cumperi sunt o investitie sanatoasa in locuinta ta si ca aceasta va fi sigura si rezistenta tocmai pentru ca ai ales corect.

O casa construita de la zero este o casa eficienta energetic

Multe dintre locuintele deja construite nu pot fi certificate energetic in mod favorabil, deoarece nu respecta anumite conditii impuse de un audit energetic. Spre exemplu, lipsa realizatii izolatiilor termice poate conduce catre o clasa inferioara de eficienta energetica, iar lipsa hidroizolatiilor sau a izolatiei fonice iti a aduce tie neplaceri.

O casa pe care o construiesti de la zero poate include toate aceste imbunatatiri inca din faza de proiect, atunci cand poate fi calculat si coeficientul global de conductivitate termica a cladirii. Tot atunci poti afla mai multe informatii despre modul in care iti poti face casa mult mai eficienta din punct de vedere energetic, astfel incat aceasta sa iti ofere nu doar rezistenta si stabilitate, ci si confort.

Alegerea la latitudinea ta

Atunci cand construiesti o casa de la zero poti opta pentur finisajele dorite, in vreme ce o casa gata construita te va obliga sa le accepti in prima faza pe ale ei, cand construiesti de la zero poti alege tamplaria, acoperisul, parchetul, tencuiala decorativa, ba chiar si piatra naturala din baie sau blatul de bucatarie. Poti alege centrala termica favorita si poti opta pentru pardoseli flotante sau pentru sisteme de incalzire in pardoseala. Alegerile sunt in mana ta, in functie de bugetul tau dar si de preferintele personale, drept pentru care nu va fi nevoie sa investesti din nou pentru a relua lucrarile de amenajare sau consolidare. Construirea unei case de la zero iti ofera autonomie, iar acest lucru este probabil cel mai important. O casa facuta dupa preferintele tale va castiga intotdeauna in fata uneia gata construite, deoarece, cel mai adesea, in fiecare dintre etapele de construire este de fapt o parte din tine.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET BUCATARIE MASA MBS-2 CU 4 SCAUNE

Pret: 952,00 LEI 576,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!