Aerul conditionat clasic fara inverter a disparut!

in Diverse

Compresorul sistemului de aer conditionat fara inverter poate functiona doar la o singura viteza, fie pornit (100%), fie oprit (0%). Serviciul de reparatii aer conditionat este unul mai ieftin decat pentru cel cu inverter.

Aer conditionat inverter

Prin urmare, cand ati pornit aerul conditionat fara inverter, veti simti ca sufla aer rece brut in momentul urmator. Acest lucru este nedorit atunci cand se ajunge la un nivel confortabil. Ori de cate ori incepe compresorul sa functioneze, acesta a consumat de 6 ori mai multa energie electrica in pozitia de functionare. Aceasta pornire / oprire frecventa duce la un consum de electricitate ridicat, scurteaza durata de viata a compresorului si creaza un nivel ridicat de zgomot.

La inceput, aerul conditionat fara inverter avea doar 1 compresor pentru a sustine cateva ventilatoare interioare. Acest lucru este foarte ineficient, deoarece compresorul va functiona intotdeauna la sarcina maxima, indiferent de numarul unitatilor interne utilizate. Consumul electric este intotdeauna acelasi, indiferent daca ati pornit 1 unitate sau 2 unitati.

Cand tehnologia a avansat, aerul conditionat fara inverter a inceput sa ofere 2 compresoare in loc de 1 pe unitatea externa astfel usurand munca unitatii externe.

Chiar si cu acest nou design de a avea 2 compresoare intr-un condensator, este inca departe de perfectiune. Deoarece este inca un sistem de aer conditionat fara inverter care functioneaza la o singura viteza, acesta va consuma in continuare electricitate ridicata, va scurta durata de viata a compresorului, fiind zgomotos si neregulat, sufland aer rece nemodulat. Un alt dezavantaj al sistemului de aer conditionat fara inverter este acela ca ofera doar o combinatie fixa de BTU pentru fiecare camera. De exemplu, trebuie sa fie o unitate divizata de 9000Btu pentru toate camerele. Unitatea divizata 9000 Btu este suficienta doar pentru a raci o camera, deci daca doriti sa racoriti o camera de zi, trebuie sa cumparati un sistem 1 de 18000 Btu sau 24000 Btu.

Pe la inceputul anului 2007, sistemul de climatizare cu inverter a ajuns pe piata din Singapore. Inverter-ul de aer conditionat este rulat de o placa de circuit de conversie a puterii (PCB) care este capabila sa regleze frecventa si viteza compresorului pentru a satisface sarcina de racire necesara. Cu ajutorul tehnologiei a fost imbunatatita continuu si cu precizie astfel facand fata noilor cerinte cu cat mai putine fluctuatii de temperature setata in incapere. Pretul unei interventii de service aer conditionat pentru un aer conditionat cu inverter este mult mai mare ca pentru un aer conditionat fara inverter.

Din graficul de comparare a temperaturii, exista 2 puncte principale pe care aerul conditionat cu inverter este mult superior in ceea ce priveste controlul temperaturii. In primul rand, inverterul CA ofera o crestere mult mai ascutita, atingand temperatura dorita mult mai repede. In al doilea rand, fluctuatia temperaturii este foarte minima in comparatie cu aerul conditionat fara inverter. De aici rezulta ca evolutia spre mai bine a inceput de prin anul 2007 cu implementarea sistemului cu inverter. In momentul de fata aparatele de aer conditionat clasice fara inverter nu mai sunt importate in Europa datorita consumului mare de energie electrica. Pe piata gasim doar aparate cu tehnologia inverter.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Materiale constructii ieftine

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!