Vrei o terasa ca in povesti? Iata cum trebuie sa o amenajezi!

in Decoratiuni

Indiferent ca locuiesti la casa sau la bloc, poti avea terasa pe care ti-o doresti cu foarte putin efort. Spatiul care se afla in afara locuintei este de obicei cel in care te poti relaxa si poti petrece timp cu prietenii si cu familia. Majoritatea romanilor vor ca veranda sau balconul pe care il au sa devina un loc confortabil si placut, insa nu stiu de unde sa inceapa renovarea.

Amenajare terasa ca in povesti

Terasa trebuie amenajata in armonie cu design-ul interior si cel exterior al casei si e recomandat sa fie adaptata nevoilor tale si activitatilor pe care vrei sa le desfasori, atat pe timpul verii, cat si in anotimpul rece.

Iata ce ar trebui sa faci pentru a avea o terasa de vis

1. Instaleaza ghirlande luminoase

Ghirlandele luminoase sunt esentiale pentru a crea o atmosfera calda si placuta, mai ales pe timpul serii. Inainte de a face o alegere, vezi care este cel mai bun model pentru nevoile tale. Este foarte important ca toate componentele retelei electrice din casa ta sa aiba o calitate superioara, deoarece folosirea unor materiale nepotrivite poate afecta intreg ansamblul rezidential.

Poti opta pentru becuri led, care sunt foarte avantajoase din punct de vedere al raportului pret - calitate si extrem de potrivite pentru balcon, sau poti alege ceva din gama proiectoarelor led, in cazul in care stai la casa si vrei sa iti luminezi toata gradina.

2. Umple spatiul cu ornamente florale

Ornamentele florale sunt esentiale in amenajarea unei terase. Poti alege muscate cu floare simpla sau dubla, petunii, panselute, begonii, sau, pentru un aer mai aparte, chiar si plante tropicale. Pe langa faptul ca acestea vor oferi un aspect cromatic inedit, te va imbia si mirosul lor specific.

Primul pas in crearea unui aranjament floral este sa alegi locatia in care acesta va fi pus, expunerea solara pe care o va avea si umiditatea. Apoi, vezi cate combinatii de soiuri pot creste impreuna si, mai ales, alege corect tipul de sol si dimensiunea vasului in care le vei pune. Daca esti o persoana careia ii place sa confectioneze obiecte decorative, apeleaza la creativitate si realizeaza-ti propriile ghivece.

3. Achizitioneaza decoratiuni din lemn

Cele mai accesibile decoratiuni sunt cele din lemn, fiind si un bun accesoriu pentru orice design iti doresti. Poti pune lazi pe post de masute de cafea, suporturi pentru flori, sau, pur si simplu, alege lampi dintr-un astfel de material, care dau un aspect unic fiecarui loc. Intra pe Electric14.ro si descopera care sunt corpurile de iluminat de care ai nevoie. Nu uita ca acestea trebuie sa se potriveasca stilului si nevoilor tale.

Mai mult, odata ce ai stabilit care sunt elementele decorative preferate de tine, vei putea oricand sa reamenajezi si sa oferi un aspect nou terasei, doar prin mutarea lor in spatiu.

Asadar, daca iti doresti sa te apuci de decorarea terasei sau a balconului, ia in considerare aceste idei de mai sus si lasa creativitatea sa iasa la suprafata!

Sursa foto: shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET MOBILA BUCATARIE MARINA B

Pret: 2265,00 LEI 1472,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!