Cum se intretin pergolele retractabile?

in Ghid Practic Casa

Pergola este o constructie exterioara cu ajutorul careia oricine se poate bucura de un spatiu umbros si racoros pe timpul verii, sau de un spatiu protejat de intemperii pe timpul anotimpurilor reci.

Intretinere pergole retractabile

Sursa foto

Exista o multime de tipuri de pergole, diferentiate intre ele de materialul din care sunt realizate si de modul de utilizare. Se poate opta pentru pergole din lemn, pergole din fier forjat sau pergole realizate din materiale moderne, precum aluminiu si PVC.

In ultimii ani, foarte populare au devenit pergolele retractabile de pe Royal Pergola. Realizate pe o structura din aluminiu, cu copertina din PVC, acestea reprezinta cu succes societatea moderna, fiind dotate cu tehnologii care fac viata oricarei persoane mai usoare.

Cei care opteaza pentru pergole retractabile se bucura de o multime de avantaje:

  • Se pot bucura de confort termic pe timpul verii si sunt protejati de razele UV;
  • Beneficiaza de o estetica deosebita. In general, pergolele retractabile sunt extrem de atractive din punct de vedere estetic si pot contribui la conturarea unui spatiu modern;
  • Se bucura de o eficienta si o flexibilitate maxima. Cel mai adesea, pergolele retractabile pot fi controlate printr-o telecomanda. Chiar si atunci cand se controleaza manual insa, montarea sau demontarea lor se face foarte usor;
  • Pot alege foarte multe modele de pergole retractabile: cu stalpi si acoperis curbat, cu forme personalizate sau varianta clasica si dreapta.

Desi avantajele pergolelor retractabile sunt cat se poate de convingatoare, foarte multi oameni au retineri in a le achizitiona, deoarece se tem de o intretinere greoaie. Din fericire, intretinerea este cat se poate de simpla si poate sa fie realizata de oricine.

Cum se intretin pergolele retractabile?

Cei de la royalpergola.ro, cu o experienta vasta in constructia de pergole mecanice si automatizate, au creat un scurt ghid de intretinere. Desi nu au nevoie de o intretinere foarte intensa, ocazional, pergolele necesita indepartarea prafului si a murdariei lasate de pasari.

Din fericire, curatarea unei pergole retractabile se face foarte usor. De cele mai multe ori este suficient un jet simplu de apa sau un jet de apa amestecata cu detergent diluat. Atunci cand murdaria persista, lavetele de bucatarie pot face o treaba foarte buna. Daca sunt alese pergole de buna calitate, PVC-ul si aluminiul din care sunt realizate rezista foarte bine la curatarea intensa.

Pe timpul iernii, pergola trebuie sa fie retrasa sau daca se doreste un spatiu de terasa folosit inclusiv in anotimpul rece, este bine sa fie curatata constant de zapada. In felul acesta, durata de viata a produsului poate sa fie prelungita destul de mult.

Intretinerea pergolei nu este o problema arzatoare si se face in doar cateva minute, odata la cateva zile. Atunci cand este bine montata, aceasta face fata cu brio temperaturilor inalte, poate sa reziste la vanturi de pana la 117 km/ora, suporta un strat destul de gros de zapada si reuseste sa faca fata inclusiv socurilor fizice.

Merita achizitionata o pergola retractabila?

Pentru cei care isi doresc un spatiu de relaxare ferit de razele solare, cu siguranta este o investitie excelenta.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!