Panouri solare presurizate vs. panouri nepresurizate. Aspecte pe care trebuie sa le cunosti pentru o alegere eficienta!

in Ghid Practic Casa

Companiile care distribuie panouri solare in Romania ofera doua tipuri de astfel de sisteme si anume panourile presurizate si panourile nepresurizate. Cele doua variante constructive prezinta mai multe diferente pe care fiecare persoana interesata de achizitionarea unui sistem de panouri solare ar trebui sa le stie si sa tina cont de ele in momentul in care vor sa cumpere astfel de sisteme.

Alegere panouri solare presurizate sau nepresurizate

Sursa foto

Un sistem cu panouri solare presurizate este potrivit pentru apa calda menajera. Acest sistem foloseste energia razelor de soare cu scopul de a incalzi apa si necesita, totodata, un element pentru colectare, care va fi orientat in directia razelor solare. Fluidul prezent in interior va fi incalzit de soare. Fluidul se poate afla in sistem presurizat sau in sistem nepresurizat. in sistemul nepresurizat, lichidul este condus de convectie. Expertii din domeniu, precum inicinstal.ro, recomanda utilizarea panourilor presurizate pentru ca acestea sunt in prezent cele mai eficiente solutii de pe piata.

Pretul panourilor solare presurizate comparativ cu cel al panourilor nepresurizate

Pretul panourilor solare presurizate este mai mic decat cel al panourilor normale si, in plus, pe termen lung acestea asigura si o eficienta mult mai buna. Datorita modului in care tehnologia a evoluat in timp, panourile solare presurizate au trecut printr-o serie de modificari, astfel incat sa capteze cat mai bine razele de soare, reducand totodata costurile si pierderile.

Sistemul de panouri solare presurizate compacte absoarbe foarte bine energia electrica si o transforma in mod eficient in energie termica. Sistemul foloseste un agent termic care poate fi reprezentat de apa sau chiar de antigel in scopul de a incalzi apa din boiler. Energia este cedata agentului termic si mediului prin dispersie. Un panou solar presurizat bun are un numar de dispersii redus, astfel incat eficienta panoului sa fie mentinuta corespunzator.

Ce sunt tuburile vidate dintr-un kit panouri solare presurizate?

Un kit panouri solare presurizate vine si cu tuburi vidate. Aceste tuburi sunt confectionate din sticla speciala, care formeaza pereti dubli. Partea exterioara a panoului solar este realizata din sticla care are o duritate ridicata, in timp ce interiorul este special conceput pentru a absorbi caldura. Avantajul tuburilor vidate care se regasesc in panourile solare presurizate este dat de faptul ca acestea permit folosirea instalatiei si la temperaturi foarte mici. Sistemul de tuburi va ramane intact pe timpul iernii si rezista inclusiv la ploile cu gheata, motiv pentru care aceste sisteme sunt cele mai bune alegeri pentru un plus de confort.

Cum functioneaza sistemul de panouri solare presurizate?

Aceste produse sunt intalnite inclusiv cu denumirea de panouri solare presurizate cu boiler, deoarece termenul "presurizat" provine de la presiunea pe care boilerul o are si care poate ajunge pana la 6 bari. Panourile primesc apa din retea sau de la un hidrofor, astfel incat presiunea apei calde rezultate se ramana constanta. Pentru ca aceste sisteme sunt potrivite pentru orice sezon, deoarece suporta temperaturi ce pot ajunge pana la -25 de grade sau chiar mai mult, pe timpul verii nu trebuie ca proprietarul sa goleasca boilerul, iar randamentul panoului ramane constant indiferent de temperaturile de afara.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!