Drumul spre acasa: cum si de ce ne indragostim de casele noastre?

in Diverse

Uneori seamana a casa, alteori se simte "ca acasa".

In ultima perioada, casele noastre, bucatariile, balcoanele si terasele au devenit loc de refugiu, loc de regasire, spatiu sacru in profanul zilelor acestora interesante si, pe alocuri pilduitoare.

Amenajari case

Sursa foto: freepik.com

Astazi, in randurile de mai jos, vorbim putin de cinci lucruri pe care le inveti atunci cand te apleci cu atentie asupra casei si simti, cu orice pret, ca vrei sa o transformi in camin.

1. Spatiul - mai mult sau mai putin - nu este, de fapt, o problema. Ce cautam e sentimentul de "acasa".

2. Totul in jur e facut de oameni: te pricepi si singur la amenajari daca iti dai o sansa.

3. E bine sa mergi pe o viziune iar aceasta e simpla: cum vrei sa te simti, de fapt, acasa.

4. CHIAR e importanta calitatea finisajelor.

5. Amenajare bucatarie vs amenajare balcon - nu te mai gandi de unde ai incepe. Incepe!

Spatiile mici sunt, de ceva vreme, starurile amenajarilor.

Cer, ce-i drept, idei mari, dar vestea buna este ca poti avea in 15-20 de metri patrati si living, si bucatarie, si birou.

Tip: Daca dispui de un colt cat de mic pe care il vrei amenajat, incepe, pur si simplu prin a cauta inspiratie. Spatiul, de cele mai multe ori, este o provocare rezolvata creativ cu profile arhitecturale sau cu ornamente, cu jocuri de lumina, culori, tablouri si perne. Exista trucuri care fac spatiul sa para mai generos. De exemplu, nuantele deschise.

Te pricepi la amenajari.

Poate ca nu iti va iesi din prima, dar avantajul de a incepe singur un proiect de amenajare este ca vei redescoperi cum te atasezi de camin. Desigur, nu e indicat sa incepi cu un plan exhaustiv de amenajarea apartament - e suficient sa mergi pe o zona sigura, mai mica - precum balconul sau holul. Sau peretii dormitorului. Ori poti incerca plinta alba in locul celei care are in continuare colturile acelea inestetice ce sar atunci cand dai cu aspiratorul. Priveste acest exercitiu ca un moment pentru tine, o meditatie activa in care iti muti focusul de la lucrul la computer sau de la cash-flow-ul care ti-a dat batai de cap in ultima perioada.

E bine sa mergi pe o viziune.

Ok, poate cuvintul "viziune" suna maret, insa, in definitiv, se leaga foarte tare de cum vrei sa te simti acasa.

Un spatiu neglijat sau nefinisat iti va lasa si tie o stare de neliniste, pe cand un living unde lumina pica bine, unde ai accente decorative care iti amintesc, de pilda, de copilarie sau unde peretii au aerul desavarsit, contribuie la propria ta liniste.

Finisajele sunt astfel importante - alege cu atentie mai mult dupa calitate si, daca e posibil, mai putin dupa pret.

Si, nu in ultimul rand, daca chiar vrei sa deschizi aceasta calatorie a drumului spre acasa - incepe acum. Incepe cu ceva azi.

Poate ca suna a discurs motivational dar, cu siguranta, ti-a mai trecut prin cap sa repari ceva prin casa dar ai abandonat rapid proiectul.

Priveste totul ca pe o descoperire, o invatare continua a ritmurilor casei tale. Bafta!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!