Alegere materiale de constructii - calitate si pret

in Diverse

Alegerea materialelor de constructii este un criteriu esential pentru linistea si siguranta casei. Lipsa timpului ne preseaza de multe ori si nu ne ofera posibilitatea sa cunoastem materialele cele mai calitative, recomandate pentru constructia unei case, care sa reziste pe termen lung. Calitatea este elementul cheie, primordial, care trebuie sa stea la baza fiecarui camin. Iata cateva exemple care te vor ajuta sa alegi mai usor materialele de constructii pentru acasa.

Alegere materiale constructii

Sursa foto

Cum alegem materialele de constructii

Pare o situatie complexa, atunci cand ne gandim la structura locuintei in care urmeaza sa ne mutam. Materialele de constructii sunt din ce in ce mai multe, calitatea fiind elementul care le diferentiaza.

  • Materiale de constructii durabile. Aspectul cel mai important care stabileste calitatea produsulu este durabilitatea. Eficienta pe care materialele sunt dispuse sa o ofere este urmatorul aspect care poate face diferenta dintre un material calitativ, la un pret ridicat si altul la un pret mai scazut. Spre exemplu, BCA-ul este unul dintre materialele de constructii cele mai rezistente disponibile in acest moment pe piata, iar raportul intre pret, cost de intretinere si consum de energie este unul net inferior fata de alte materiale.
  • BCA-ul in constructii este materialul ce nu are o greutate mare, poate chiar una redusa, asta insemnanad ca nu duce la o incarcare a structurii de beton sau a fundatiei. Este un material protejat, care nu isi schimba proprietatile in timp, fiind astfel un produs recomandat pentru multi ani. Pe langa BCA, din punct de vedere al materialelor calitative, intotdeauna va fi nevoie si de tevi metalice, care sa acopere o arie variata de intrebuintari. Tevile metalice sunt recomandate in special pentur uzul gospodaresc, dar si pentru uz civil sau industrial. Sunt confectionate din diverse materiale si pot duce la constructia diferitelor porti, cadre, utilaje, rafuti, schelete, hale, tot ce tine de confectii si constructii.

  • Materiale de constructii economice. Pretul este un alt aspect important de luat in calcul atunci cand faci planul de cheltuieli. Asa cum spuneam, materialele cu un pret mai scazut, nu duc intotdeauna catre o calitate laudabila, astfel ca, trebuie facut un raport calitate-pret, care sa dovedeasca cel mai bun material. Mai mult de atat, din punct de vedere economic, materialele trebuie sa fie si de o eficienta ridicata, pentru a asigura necesarul de caldura pe timpul iernii si o temperatura ideala vara. Vorbim tot despre BCA si spunem ca, are o capacitate termoizolatoare, ceea ce ii asigura o temperatura constanta in interior. Astfel ca nu vor exista pierderi de caldura si nici nu este cazul unui strat suplimentar de termoizolare la exteriorul casei.
  • Materiale rezistente la foc. Accidentele sunt imprevizibile si, pentru a evita eventualele pierderi este important sa alegem materiale de constructii care sa asigure rezistenta cladirii. BCA-ul isi pastreaza forma intacta indiferent de conditii, chiar si atunci cand vorbim despre incendii.
  • Vorbim aici si despre materiale de constructii ecologice, materiale care sa nu aiba un impact ridicat asupra mediului inconjurator. Alegerea unor materiale de constructii de acest gen trebuie atent verificata deoarece este important sa asigure si alte conditii, ca cele stabilite mai sus, si nu doar din punct de vedere ecologic.

    Pentru ca de multe ori timpul nu ne permite sa facem cele mai lungi cautari in magazinele de specialitate, furnizorii specializati pun la dispozitie si materiale de construcii online, tocmai pentru a le analiza, verifica si pentru a ajunge la o tinta sigura mult mai usor, intr-un timp cat mai convenabil.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!