Idei pentru spatii mici: cum sa decorezi orice camera mica

in Decoratiuni

Daca ai camere mici, cu siguranta te-ai confruntat macar o data cu decorarea, mobilarea si amenajarea lor. Chiar daca amenajarea unei camere mici poate reprezenta o adevarata provocare, exista o serie de reguli de care poti sa tii cont, astfel incat sa obtii o incapere intima si confortabila, fara a crea senzatia unui spatiu inghesuit si aglomerat. Afla care sunt aceste reguli, din randurile de mai jos!

Idei decorare camera mica

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/5o7ShX3cmmI

Mobilierul

Pentru o camera de dimensiuni mici, este recomandat sa alegi mobilier in culori deschise. Chiar daca obiectele de mobilier albe, gri sau bej sunt mai greu de intretinut, modelele in culori inchise pot crea senzatia unei incaperi mai mici si mai aglomerate. Totodata, o camera mica trebuie sa fie dotata doar cu obiectele necesare, care sa nu aglomereze inutil spatiul. Poti alege mobilier si decoratiuni de dimensiuni mici - pentru dormitor, poti inlocui patul cu o canapea extensibila, care poate fi stransa pe timpul zilei. Gasesti preturi bune la canapele extensibile, cu ajutorul carora poti mobila simplu si rapid orice incapere. Piesele de mobilier trebuie amplasate corect!

Daca o canapea cu un design deosebit poate fi amplasata in mijlocul unei camere mari, pentru o camera mica nu este indicat acest tip de amenajare. Astfel, aseaza toata piesele de mobilier de-a lungul peretelui, pentru a lasa liber centrul camerei. Alege dulapuri cu rafturi suprapuse si o comoda TV cu spatiu suplimentar, unde poti depozita lenjerii sau obiecte de mici dimensiuni.

Culorile

Intr-o camera mica este necesar sa te axezi pe alegerea unor culori calde si pastelate, care creeaza senzatia de marire a spatiului, precum crem, roz deschis, gri, bej sau alb. Evita culorile inchise si nuantele tari, in contraste puternice, deoarece incarca spatiul din punct de vedere cromatic si obosesc privirea. In plus, nu uita ca nuantele calde de portocaliu si rosu pot micsora spatiul, in timp ce nuantele reci de verde sau albastru vor mari vizual incaperea.

Lumina

Indiferent de marimea unei incaperi, in lipsa luminii, aceasta va parea inghesuita si va crea o atmosfera apasatoare. De aceea, ferestrele mari sunt ideale, pentru a permite intrarea luminii naturale. Totodata, pentru a amplifica senzatia de spatiu si de lumina, poti sa folosesti mese de sticla sau oglinzi mari. Daca incaperea de care dispui nu beneficiaza de suficienta lumina naturala, monteaza aplice, spoturi sau lampadare, in afara de plafoniera de tavan.

Peretii si obiectele de decor

Un spatiu unitar si aerisit nu trebuie sa fie decorat cu multe elemente! Specialistii in decoratiuni interioare recomanda folosirea unor tablouri orizontale, supradimensionate, ideale pentru camerele mici, care maresc optic suprafata peretilor. Poti alege tablouri cu peisaje sau obiecte minimaliste, care sa transforme o camera mica intr-o incapere intima si relaxanta. Este recomandat sa eviti imprimeurile! Pentru a decora o camera mica, foloseste decoruri si textile simple, in culori deschise - canapele in huse simple, perdele transparente sau covoare in nuante pastel, care sa deschida spatiul.

Tine cont de sfaturile noastre, pentru a decora usor si rapid o incapere de dimensiuni mici, indiferent de buget! Alege obiecte de mobilier potrivite, culori deschise pentru pereti si decoratiuni si adauga cat mai multe surse de iluminat, in special daca nu beneficiezi de lumina naturala.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!