10 detalii de care sa tii cont atunci cand iti pregatesti casa inainte de vanzare

in Diverse

Inainte de a gasi o agentie imobiliara care sa ajute la vanzarea mai rapida a casei, proprietarii trebuie sa ia in calcul realizarea mai multor actiuni care sa ii ajute in acest sens. Specialistii de la unic-star.ro aduc in prim plan aspecte importante de care fiecare proprietar ar trebui sa tina cont inainte de a scoate casa la vanzare, astfel incat persoanele interesate de cumparare sa fie impresionate inca de cand vor intra pe usa pentru vizionare.

Pregatire casa de vanzare

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/_jmagbo2dnk

Curatenia se face inainte de a contacta o agentie imobiliara

Inainte de a contacta o agentie imobiliara, proprietarii trebuie sa se ocupe de curatenie. Praful de deasupra semineului, din aparatul de aer conditionat sau de pe mobila trebuie sa dispara. De asemenea, robinetele, caloriferele si ferestrele trebuie sa straluceasca. Daca proprietarul nu are timp sa se ocupe de toate acestea, poate angaja o echipa de profesionisti.

Atentie la mirosuri!

Din nefericire exista numeroase case de vanzare in care inca de la usa se poate simti un miros neplacut. Este foarte important ca locatarii sau proprietarul sa nu gateasca preparate cu miros puternic si persistent in ziua in care au programat o intalnire cu un potential cumparator. Pot fi folosite inclusiv difuzoare sau odorizante de interior pentru a elimina mirosurile.

Ordinea este importanta

Ordinea nu trebuie sa se confunde cu curatenia care se refera la praf si la tot ce poate insemna gunoi. Pe de alta parte, ordinea face referire la modul in care sunt asezate toate lucrurile. Este important ca viitorul cumparator sa se concentreze pe ceea ce are de vazut si nu pe cat de dezordonat pare locul. Pot fi eliminate gramezile de pantofi de la intrare, toate prosoapele din bucatarie sau orice altceva ce poate atrage atentia.

Peretii ar trebui sa aiba culori neuter

Indiferent de cat de interesanta poate parea o bucatarie rosie, aceasta ar putea pune pe fuga foarte multi cumparator. Camerele pot primi o noua culoare, in tonuri neutre cum sunt albul si cremul, care lasa cumparatorii sa se concentreze pe spatiu in sine si nu pe culoarea peretilor.

Mentinerea unui decor simplu

Pentru ca viitorul cumparator sa isi poata imagina spatiul si ce anume ar face in el, ar trebui sa fie eliminate toate decoratiunile care pot crea un impact asupra celor cu gusturi si preferinte diferite. Daca interiorul este clasic este foarte usor sa fie acceptat si agreat de mai multe persoane.

Obiectele personale nu au ce cauta la intalnirea cu cumparatorul

Cumparatorii vor sa se poata imagina in casa si de aceea toate lucrurile personale ar trebui sa dispara. Fotografiile de familie prezente pe hol sau lucrarile de arta ale copiilor puse pe usa de la frigider pot ajunge pentru o vreme intr-o cutie.

Lumina este foarte importanta pentru perceptia generala

Toate ferestrele trebuie sa fie deschise pentru a oferi lumina naturala. De asemenea, in zonele intunecate pot fi adaugate veioze sau lampi de podea. O camera vesela si luminoasa pare mai primitoare si mai mare si va genera o impresie mai buna.

Amenajarea unui colt verde in interior

Plantele de ghiveci sau florile din vaza pot ajuta la aducerea energiei pozitive in spatiu, completand totodata si colturile goale. De asemenea, cu ajutorul florilor se poate atrage atentia cumparatorilor spre anumite detalii pe care acestia trebuie sa le observe. Plantele trebuie sa fie ingrijite, sterse de praf si in stare cat mai buna.

Eliminarea mobilierului voluminous

Mobila trebuie sa se potriveasca cu dimensiunile camerei, deci toate obiectele suplimentare sau supradimensionate care pot face ca spatiul sa para mic si inghesuit, ar trebui sa fie scoase.

Organizarea eficienta a dulapurilor

Spatiul de depozitare este un detaliu important in momentul vanzarii, insa daca dulapurile sunt pline pana la refuz, cumparatorul poate crede ca nu va avea suficient spatiu. Se poate face o investitie minima in cateva cutii organizatoare sau chiar mici cuiere, in functie de tipul de dulap, astfel incat spatiul sa para aerisit si bine organizat. Eliminarea obiectelor suplimentare care nu sunt necesare este de asemenea o idee buna. Acestea pot fi depozitate pana la mutare.

Tinand cont de toate aceste sfaturi va fi mult mai usor ca un potential cumparator sa fie impresionat si sa aleaga sa cumpere apartamentul sau casa pusa la vanzare la munte sau la mare.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Materiale constructii ieftine

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!