Stilul neoclasic in amenajarile interioare

in Decoratiuni

Stilul clasic isi gaseste originile in atmosfera traditionala descoperita de arhitectii si designerii antici greci, in urma cu milenii. O data cu trecerea timpului, acest stil s-a imbogatit, imprumutand cate ceva din maretia Imperiului Roman, din tenta intunecata si falnica a stilului gotic si primind atingeri din stilul renasterii, cel baroc, rococo, venetian sau modern. Astfel, el a ajuns o versiune hibrida pe care contemporanii il numesc stilul neoclasic.

Amenajari interioare stil neoclasic

Stilul neoclasic este sofisticat si elegant, fiind totusi mai modest si mai temperat decat cel rococo de la sfarsitul anilor 1700. Liniile elegante si conceptul de lux sunt mai putin impactante decat predecesorii sai, fiind in prezent iubite pentru sarmul lor atemporal. Iti prezentam in continuare cele mai importante caracteristici ale acestui stil si cateva exemple de living si dormitoare, idei care sa te inspire in alegerea mobilierului de la magazinul de mobila Divani & Sofa.

Principalele 8 caracteristici ale stilului neoclassic

Stilul de design de interior neoclasic are cateva caracteristici si functionalitati bine conturate care te vor ajuta sa il recunosti usor, oriunde ar fi prezent.

  • Culorile stilului neoclassic - Culorile in stilul neoclasic sunt in general blande: crem, gri, albastru, galben sau verde. Liniile si accentele in negru, rosu, auriu sau argintiu sunt folosite ca pete de culoare si pentru a evidentia stilul general. O tema blanda, plina de flori, creaza un aspect elegant din podea pana in tavan.
  • Mobilierul stilului neoclassic - Mobila in stil neoclasic este simpla si simetrica, in general realizata din lemn inchis la culoare.
  • Ornamentele in stil neoclassic - Ornamentele in stil neoclasic sunt delicate si suave, lucrate cu atentie. Ele sunt adevarate piese de arta si au rolul de a imblanzi liniile dure.
  • Podeaua - In stilul neoclasic, podelele sunt realizate din marmura sau din piatra, fiind impunatoare, elegante si reci. Acceseaza link-ul pentru a vedea mai multe modele de podele in stil neoclasic http://www.dorinadimagli.ro/combinatii-de-culori-pentru-o-casa-in-stil-neoclasic/
  • Covoarele stilului neoclassic - Pentru a incalzi atmosfera si a aduce un pic de blandete si culoare, covoarele in stilul neoclasic sunt covoare persane de calitate superioara, calduroase, estetice si masive.
  • Tesaturile stilului neoclasic - Stilul neoclasic este usor de recunoscut in tesaturi prin faptul ca ele sunt luxoase, fara a fi ostentative si regasim aici materiale de calitate ca: matasea, damascul, brocardul sau catifeaua.
  • Decoratiile stilului neoclasic - Vasele si statuile din ceramica si portelan de calitate superioara sunt tipice stilului neoclasic, ele subliniind aspectul luxos.
  • Alte caracteristici ale stilului neoclasic - Vom regasi oglinzile mari, florile, mulaje decorative si multe alte elemente artistice care impodobesc peretii si tavanele neoclasice. Estetica neoclasica imbina luxul si opulenta cu o atmosfera relaxanta pentru a oferi o aura eleganta si mult farmec interioarelor.

Daca vrei sa recunosti stilul neoclasic usor, incearca sa reperezi cateva elemente specifice, nelipsite: tavane inalte si decorative, opulenta si lux, paleta luminoasa de culori, etc. Pentru a-ti exersa ochiul si a vedea mai multe decoruri in stil neoclasic acceseaza linkul https://www.ofdesign.net/interior-design/neoclassical-interior-style-the-elegance-of-the-18th-century-3066

Amenajari interioare stil neoclasic

Living-uri in stil neoclasic

1. Livingul elegant, luxos si atemporal, in stil neoclasic, vorbeste despre armonizarea traditionalului cu piese moderne, contemporane, pentru un design care va impacta puternic. Indiferent daca ai fost incantat de paleta de culori sau de design, cu siguranta te vei simti fascinat de aceasta camera de zi decorata in stil neoclasic.

Living stil neoclasic

2. Neoclasicismul se poate recunoaste usor in schema de culori folosita - alb, crem sau gri. Acestea au fost accentuate cu nuante de negru, galben si verde. Pentru un plus de mondenitate, livingul in stil neoclasic a fost completat cu elemente bleumarin si rosii.

Amenajari interioare stil neoclasic

3. Iata un living cu o profunzime autentica in care vei recunoaste liniile neoclasice, dar si declaratia fina si subtila a celor moderne. Daca intentionezi sa te joci in acelasi mod, iti recomandam sa apelezi la ajutorul unui designer de interior profesionist care sa poata combina armonios toate elementele dorite. Stilul poate fi dificil de obtinut, mai ales daca locuinta ta nu este dotata din constructie cu detalii arhitecturale complexe care ar putea fi de folos in obtinerea aerului de opulenta si lux specifice stilului neoclasic.

Amenajari interioare stil neoclasic

Dormitoare in stil neoclasic

1. Daca vrei sa te bucuri de acest dormitor neoclasic in apartamentul tau modern, este necesar sa pastrezi precizia si simptul proportiei. Neoclasicismul nu tolereaza excesele nici in mobilier, nici in flori si nici in decoratii. Mergi pe design si culori restranse, cat mai naturale, pentru ca stilul implica folosirea combinatiiloe clare, fara nuante atragatoare sau stralucitoare.

2. Adu dormitorului tau aerul luxos al stilului neoclasic cu cateva tuse clasice de interior, cum ar fi stucurile, oglinzile, moblierul neoclasic - luxos, elegant si modern. Obtine aceasta atmosfera neoclasica in dormitorul tau, mai ales daca este unul spatios si are plafonul inalt si ferestrele mari - ele vor accentua efectul luxului, al respectabilitatii si al elegantei.

3. In ciuda faptului ca stilul isi are originea in modelele clasice, acest dormitor neoclasic impresioneaza prin subtilitatea de care da dovada, adaptandu-se atat de firesc tendintelor si nevoilor moderne. S-au folosit aici din plin legile aranjamentului simetric al mobilierului si al decoratiunilor, tablourile de pe perete aducand o tenta moderna, neasteptata. Intreaga atmosfera este construita simetric si subliniata discret prin obiectele elegante si textura materialelor naturale.

Sincer vorbind, stilul neoclasic este un stil special potrivit pentru casele sau apartamentele cu tavane inalte si elemente arhitectonice specifice. Pentru a-ti permite sa proiectezi o casa in linia acestui stil, este necesar nu numai sa dispui de un buget considerabil, ci si sa ai un anumit stil de viata. Dar, cu un buget minim, poti incerca sa te joci, aducand macar o tenta de neoclasicism in casa ta.

Dormitor stil neoclasic

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!