Tu stii unde este locul tuturor elementelor pentru servirea mesei? Invata sa le aranjezi corect!

in Decoratiuni

Se apropie o reuniune de familie, te-ai apucat deja de gatit, insa asezarea mesei iti da batai de cap? Trebuie sa tii cont de felurile de mancare pe care ai de gand sa le servesti. Odata ce te-ai hotarat, pasii sunt simpli.

Reguli servirea mesei

Sursa foto: shutterstock.com

In mod normal, sunt folosite 4 farfurii, fiecare pentru tipul de mancare servit. Daca alegi sa pregatesti antreuri, supa, felul doi si desert, este necesar ca fiecare preparat sa fie servit in farfuria specifica. Pentru a impresiona invitatii, fiecare femeie trebuie sa cunoasca modul corect de aranjare a tacamurilor, cat si a farfuriilor, veselei si paharelor. In momentul in care esti stapana pe aceste informatii, este imposibil ca masa sa nu iasa perfect. Tine cont de urmatoarele sfaturi si vei deveni o adevarata experta.

Sfaturi pentru aranjarea corecta a mesei:

Aranjarea farfuriilor

In primul rand, pe masa trebuie sa existe farfurii de serviciu, ce servesec ca suport pentru cele cu mancare. Acestea se vor lasa pe masa pe tot parcursul cinei si nu se va manca din ele. In functie de cate feluri de mancare pregatesti, atatea farfurii vei aduce si la masa, cate una pentru fiecare preparat.

Poti alege modele cat mai deosebite pentru a impresiona invitatii. Aceste tipuri de farfurii le poti gasi la Kartell, avand un design italian cu forme unice si o calitate de necontestat.

Atentie la paine! Aceasta trebuie asezata intr-o alta farfurie, pozitionata in partea stanga.

Aranjarea tacamurilor

Cand vine vorba de aranjarea tacamurilor, regula este destul de simpla. Acestea trebuie asezate in ordinea folosirii, pornind din partea exterioara. In partea dreapta se vor pozitiona lingura si cutitul.

Nu uita, lingura trebuie asezata cu partea bombata in jos, nu invers, in timp ce cutitul trebuie pozitionat cu taisul inspre farfurie. Furculita o vei pune in cealalta parte, in stanga, exact ca in cazul lingurei, cu partea bombata in jos.

In cazul in care ai pregatit si desert pentru invitati, lingurita trebuie pusa deasupra farfuriei. Tine cont de aceste reguli si toata lumea te va aprecia. Click aici pentru a afla mai multe informatii despre asezarea corecta a tacamurilor.

Reguli servirea mesei

Sursa foto: shutterstock.com

Aranjarea paharelor si a bauturilor

Intotdeauna paharele se vor aseza in fata farfuriei, in partea dreapta. Este necesar sa pui minim doua tipuri, unul sa fie pentru apa, iar celalalt pentru vin. Daca ai pregatit si alte bauturi, mai poti adauga unul.

Paharul pentru vin trebuie sa fie cel mai apropiat de farfurie. Bauturile se vor aseza pe masa, pentru ca invitatii sa se poata servi. Acestea trebuie umplute in momentul in care acestia isi fac aparitia si in functie de preferintele fiecaruia. Daca intentionezi sa oferi invitatilor o cafea, cescutele nu trebuie puse pe masa. Citeste acest articol pentru a afla mai multe despre aranjamentul paharelor.

Mult succes la asezarea mesei. Cu ajutorul acestor sfaturi, vei impresiona toti invitatii. Daca esti o persoana creativa, poti inventa tot felul de ornamente pe care sa le dispui tot aici. Daca nu, poti apela la aranjamentele florale.

Important este sa asezi masa cu stil si sa te simti bine alaturi de invitatii tai.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!