La ce trebuie sa fiu atent cand achizitionez o perna?

in Recomandari

Cand a fost ultima data cand te-ai gandit sa inlocuiesti pernele? Daca raspunsul tau este "nu recent" sau "deloc", ar trebui sa stii ca nu esti singurul in aceasta situatie.

De ce? Pentru ca multi dintre noi ne gandim sa inlocuim salteaua, pentru a avea un somn linistit, nu si perna. Pe buna dreptate acordam o atentie deosebita saltelei. Aceasta este mai mare, comparativ cu pernele si este si o invesitie serioasa - dat faptul ca o saltea de calitate este costisitoare. Dar cand vine vorba de calitatea somnului, pernele sunt aproape la fel de importante ca salteaua ta.

Achizitie perna

Sursa foto

Daca nu ai un somn linistit, te trezesti in timpul noptii si iti tot muti perna pe toate partile, acesta este un semn ca trebuie sa o inlocuiesti. Chiar daca perna nu este veche si uzata, este posibil ca ea sa nu fie cea mai buna alegere pentru confortul tau.

Asadar, iata mai jos cateva detalii pe care trebuie sa le iei in considerare pentru a iti alege perna potrivita pentru tine!

De ce conteaza perna pe care dormi

Confortul este esential pentru a dormi bine, fara sa te trezesti obosit. Perna ta te ajuta sa ai o postura corecta in timp ce dormi, iar in felul acesta ai parte de un somn odihnitor.

O perna buna trebuie sa-ti sustina coloana vertebrala in pozitia naturala, sa asigure sustinere gatului - astfel incat vertebrele cervicale sa fie asezate in pozitie naturala, fiind in acelasi timp confortabila si flexibila.

Cand trebuie sa inlocuiesti perna

De regula, pernele trebuie inlocuite dupa 18 luni de utilizare. Pernele cu spuma de memorie sunt mai rezistente si dureaza, de obicei, pana la trei ani. Pernele din fibre naturale tind sa dureze mai mult decat pernele sintetice.

Poate ca 18 luni iti par o perioada scurta, dar gandeste-te ca folosesti perna aproximativ 7-8 ore pe noapte - adica mai mult de 2.500 de ore pe an. Ca si salteaua, perna este o investitie pentru un somn de calitate.

Selectarea unei perne este un proces individual. Nu exista o dimensiune, o forma sau un material care sa se potriveasca tuturor. Cel mai bun mod de a gasi perna potrivita pentru tine este sa-ti determini criteriile individuale - folosind elemente de mai jos ca ghid - iar apoi sa-ti folosesti instinctul pentru a alege produsul care te face sa te simti confortabil.

Umplutura pernelor

Exista numeroase materiale din care sunt confectionate pernele. Cele mai comune tipuri sunt:

Pernele joase (cu pene): Aceste perne sunt usoare si moi. Pernele joase sunt de obicei din pene de gasca sau de rata. Penele de gasca sunt mai confortabile decat cele de rata, dar si mai scumpe.

Multi isi fac griji pentru reactiile alergice. Exista persoane care au alergii la pene. Insa, de multe ori, aceasta reactie alergica este data de calitatea produsului. Mai exact, penele nu au fost curatate indeajuns. Produsele cu pene calitative sunt scumpe, dar merita investitia daca acesta este tipul de perna pe care il preferi.

Umplutura din poliester: Pernele joase cu umplutura din poliester sunt mai ieftine, insa trebuie inlocuite frecvent. Acestea tind sa fie medii spre moi, insa pernele din pene sunt mult mai confortabile decat acestea.

Lana: Pernele din lana sunt hipoalergenice si rezistente la mucegai si acarieni. Acestea nu favorizeaza transpiratia, fiind perfecte pentru reglarea temperaturii in timpul somnului. De asemenea, acestea tind sa fie destul de ferme si foarte rezistente. Daca preferi un astfel de tip de perna, alege-o pe cea din lana de alpaca.

Bumbac: Similare cu lana, pernele din bumbac sunt, de asemenea, in mod natural hipoalergenice si rezistente la acarienii si mucegai. Pernele de bumbac tind sa fie oarecum plate si ferme. Ele sunt adesea o alegere inteligenta pentru persoanele care au probleme cu alergiile.

Latex: Pernele cu umplutura din latex tind sa fie mai ferme decat cele cu umplutura din pene, insa sunt foarte confortabile. Ele isi mentin forma si sunt rezistente la mucegai si acarieni.

Spuma cu memorie: Pernele din spuma cu memorie se adapteaza in functie de forma si temperatura corpului in timpul somnului. De asemenea, ele distribuie greutatea uniform pe suprafata lor. Astfel ca, aceste perne sunt o alegere perfecta pentru persoanele cu dureri de cap si gat.

Marimea

Pentru majoritatea oamenilor, o perna de dimensiuni standard este suficient de mare. Daca preferi o perna mai mare, asigura-te ca aceasta iti mentine pozitia capului intr-un mod corect in timpul somnului. Nu uita insa: pentru un somn odihnitor, fata de perna trebuie sa se potriveasca perfect cu perna.

Structura si forma pernei

Atunci cand alegi perna este important sa acorzi o importanta deosebita formei sale. De exemplu, exista produse care au o camera de umplutura - ideale pentru cei care prefera pernele care isi modifica forma, dar si produse cu mai multe camere de umplutura - in combinatii variate de pene si fulgi, preferate pentru ca nu isi schimba forma in timpul somnului.

Pernele sunt elemente importante, mai ales daca iti doresti sa ai parte de un somn odihnitor. De exemplu, daca obisnuiesti sa dormi pe o parte, alege pernele inalte, care asigura sprijin gatului. Pernele joase, ori late, ori cu spuma de memorie sunt potrivite pentru cei care dorm pe spate.

In plus, nu uita sa acorzi o atentie deosebita materialelor din care este confectionata perna, cat si marimii sale. Daca esti informat si stii ce iti doresti, este imposibil sa nu alegi produsul potrivit nevoilor tale.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!