Cum te ajuta o moara de cereale?

in Diverse

Principiul de macinare a cerealelor a ramas acelasi inca din Antichitate: doua suprafete tari (in general pietre) sunt frecate una de cealalta si transforma plantele in pulbere. Daca la inceput era nevoie de forta mai multor oameni sau a unor animale de tractiune pentru a pune in miscare pietrele de moara, evolutia tehnicii a dus la aparitia unor echipamente mecanizate sau electrice.

Moara cereale

Sursa foto

Pentru macinare, pietrele au fost inlocuite cu materiale inoxidabile precum otelul. Utilajele moderne acorda mult mai multa atentie igienei in timpul utilizarii, astfel incat pietrele sau placile din otel inoxidabil sunt slefuite periodic si nu mai dezvolta bacterii periculoase ca odinioara, produsul morarit fiind unul curat. Daca ajungi la concluzia ca pentru gospodaria sau afacerea ta varianta optima este cea automata, poti comanda moara de cereale electrica de aici.

Faina de casa pentru consum propriu

Cu ajutorul unei mori de cereale pentru casa poti macina grau pentru a obtine o productie proprie de faina. Faina macinata industrial este tratata pentru a rezista un interval indelungat, de la momentul procesarii pana ajunge in depozit, apoi pe rafturile magazinelor si abia apoi la consum. In acest timp se pierd multe dintre substantele nutritive, care au o durata de viata mult mai mica.

Principalul avantaj al macinarii cerealelor in casa este obtinerea unor ingrediente mult mai bogate in minerale si vitamine pentru tine si familia ta. Avand o moara la indemana in permanenta, poti macina frecvent pentru a avea faina proaspata, bogata in minerale si vitamine. In plus, si din punct de vedere financiar este avantajos, deoarece moara isi va recupera investitia prin pretul mai mic al cerealelor fata de faina procesata din comert. Daca iti doresti o nutritie sanatoasa pentru tine si pentru cei dragi, achizitionarea unei mori de cereale poate fi un prim pas.

Produse de calitate pentru hrana animalelor

Grija acordata hranei animalelor din gospodarie sau din ferma influenteaza calitatea produselor pe care acestea le genereaza. Atat in cazul animalelor crescute pentru consum propriu, cat si in cazul celor crescute pentru comercializare, calitatea laptelui sau a carnii este influentata de hrana pe care o consuma. De asemenea, vitele sau cabalinele utilizate la ferma sau in gospodarie ca animale de tractiune au un randament mult mai bun atunci cand primesc nutret de calitate.

Tot mai multi fermieri aleg sa achizitioneze o moara proprie pentru a-si produce singuri combinatii de furaje pe care le introduc in alimentatia animalelor din curte, in special pasari, oi, porci, cai sau vite. Din punct de vedere financiar, investitia se dovedeste a fi una rentabila, deoarece cheltuielile aferente instalarii unei mori vor fi amortizate prin nutretul obtinut la un pret mult mai mic decat produsele de pe piata. In plus, calitatea cerealelor si a produselor derivate este net superioara.

O idee de afacere usor de implementat

Ideea unei alimentatii sanatoase este imbratisata de tot mai multi romani. Intrucat produsele de panificatie sunt printre cele mai consumate zilnic, oamenii cauta alternative de calitate la produsele din comert.

Instalarea unei mori de cereale poate fi inceputul unei brutarii de succes sau al unui depozit de faina integrala sau cernuta cu valori esentiale ridicate. Intrucat finantarile prin fonduri europene pentru idei de afaceri in domeniul de productie din agricultura sunt destul de usor de obtinut, te poti bucura si de un ajutor economic nerambursabil.

Producatorii de mori desfasoara in permanenta cercetari pentru a obtine in urma procesului de prelucrare un grad cat mai mare de consistenta a plantelor. In functie de fluxul de cereale pe care trebuie sa-l procesezi, ai de ales dintr-o multime de produse de diferite dimensiuni si puteri pentru macinare, zdrobire sau taiere a grauntelor.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!