Cum sa eviti stresul cand te muti in casa noua

in Diverse

Chiar daca poate parea o experienta placuta si un nou inceput, mutatul la casa noua nu este intotdeauna cea mai placuta activitate. Exista numeroase motive pentru ca acest lucru sa fie stresant si greu de gestionat, motiv pentru care trebuie sa stim cum sa gestionam asemenea situatii.

Servicii mutare

Sursa foto

Ideea de a te muta este foarte frumoasa, dar in momentul in care esti pus in fata situatiei, lucrurile se complica si nu te mai poti bucura chiar atat de mult. Ti-am pregatit in continuare o serie de activitati prin care sa eviti stresul pe care il intampini in momentul in care te muti, pentru a te putea bucura de experienta si pentru un nou inceput ne neuitat.

Organizeaza mutarea din timp

Daca esti o persoana organizata, incearca sa planuiesti mutarea din timp. Astfel vei putea economisi timp si vei evita stresul mutarii. Impacheteaza lucrurile cu grija din timp si eticheteaza toate cutiile pentru a sti ce se afla in fiecare. Organizeaza-le pe camere si utilitate, iar in momentul in care te muti sa le pui pe fiecare in camera in care trebuie. Acest lucru te va ajuta si la despachetare, mai ales daca ai nevoie de ceva urgent din bagaj.

Ai timp cu tine

Poate parea ciudat, dar asta este adevarul. Ai nevoie de timp pentru a te putea obinsui cu noua ta casa, cu ce este in ea si cu atmosfera din casa. Este normal sa te simti putin strain la inceput sau sa nu te simti confortabil, insa aceste lucruri vor trece si te vei putea bucura de tot ce iti ofera noua casa.

Pentru a oferi noii tale locuinte un aer cat mai personal, iti recomandam sa achizitionezi o serie de produse noi pentru casa, alaturi de care sa pasesti cu dreptul in acest spatiu nou. Amenajarea radicala a unui loc important din casa, precum baia, este o masura de bun augur pentru a tine sub control anxietatea mutarii.

Poti gasi pe net idei de amenajare potrivite pentru baia ta, in functie de dimesiunile acesteia. Comanda apoi online obiecte sanitare de calitate, integrandu-le sub cupola aceluiasi stil de amenajare pe care ti-l doresti in baie: placi ceramice, corpuri de iluminat, paravan de dus, lavoar, oglinzi, mobilier pentru baie etc.

Controlul total pe care ti-l ofera decizia de amenajare a baii te va face sa te obisnuiesti mult mai rapid cu ideea ca vei locui de acum inainte intr-un imobil nou.

Incepe sa organizezi lucrurile

In momentul in care incepi sa organizezi lucrurile in casa si sa stii exact unde se afla fiecare lucru, vei vedea ca iti va fi mai usor. Pune hainele in dulap, organizeaza vesela la bucatarie si schimba unele lucruri in living sau in bucatarie daca ti se pare ca nu se potrivesc prea bine.

Acest lucru iti va ocupa timpul si te va familiariza cu noua ta casa. In plus, poti pastra oarecum ordinea lucrurilor din vechea casa, in ceea ce priveste aranjamentul vaselor sau ordinea hainelor in dulap.

Organizeaza o petrecere

Cea mai buna modalitate de a te obisnui in noua ta casa este sa organizezi o petrecere la care sa iti inviti prietenii. Acestia te vor face sa te simti ca acasa si se vor familiariza si ei cu noua ta casa.

Pregateste-te pentru o perioada cu dezordine

Mutatul nu este cel mai simplu lucru, dar este de durata. Trebuie sa fii constient ca toate cutiile si bagajele nu se pot desface intr-o singura zi, mai ales daca mergi la job si mai ai si alte lucruri de facut. Daca ai rabdare, bagajele se vor duce rand pe rand, fiecare la locul lui si vei elibera casa in cel mai scurt timp.

Mananca bine si odihneste-te

Este adevarat ca nu poti dormi atunci cand stii ca esti inconjurat de cutii care asteapta sa fie despachetate, dar nu rezolvi nimic daca esti stresat. Trebuie sa ai grija de tine si sa mananci, iar somnul este esential pentru a putea termina treaba mai repede. Nu sari peste mesele principale si hidrateaza-te.

Bucura-te de moment

Desi nu este o perioada linistita, bucura-te de moment. Mutarea intr-o casa noua inseamna un nou inceput si trebuie sa gandesti pozitiv. Chiar daca aceasta schimbare poate insemna un oras nou sau chiar o tara noua, lucrurile se vor aseza imediat ce intregul proiect de amenajare va transforma noul spatiu in ceea tu vrei sa insemne pentru tine "ACASA".

Experienta mutatului nu este placuta, mai ales daca ai foarte multe bagaje si putin timp la dispozitie sa te ocupi de ele. Ia aceasta experienta ca pe ceva nou care te va ajuta si vei vedea cum noua casa iti va bucura zilele.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!