STIHL aduce pe piata un robot de tuns iarba IMow pentru suprafete intre 800 si 5000 mp

in Ghid Practic Gradina

Noul utilaj IMow este destinat proprietarilor care au de intretinut suprafate de gazon in jurul casei si nu au suficient de mult timp sa o faca personal. Un astfel de utilaj este o solutie tehnica ideala care asigura pe de o parte un nivel constant al firelor de iarba, dar si un nivel optim de ingrasare a pamantului. Si asta pentru ca robotul tunde in permanenta firele de iarba, lasand in urma bucati milimetrice care pastreaza umiditatea si asigura un nivel optim de ingrasare al gazonlui.

Robot tuns iarba IMow STIHL

In timpul verilor ploioase, gazonul trebuie tuns la 2-3 zile, daca se doreste ca acesta sa aiba un aspect unitar si ingrijit. Fie ca proprietarii folosesc o solutie de tundere cu motocoasa sau masina, tot le consuma timp.

Altfel, sunt obligati sa angajeze o persoana care sa o faca in locul lor. Ambele situatii vor fi evitate odata cu instalarea unui robot IMow, pentru ca se va ocupa singur de acest job. Pentru un astfel de utilaj este suficient sa i se comunice perimetrul de desfasurare, prin instalarea unor fire de demarcatie, iar pe acest spatiu el isi va face treaba non-stop. Incarcarea acumulatorului o realizeaza singur in statia de andocare, iar daca incepe sa ploua afara, senzorul de umiditate ii transmite utilajului retragerea la docking pana cand vremea isi revine.

Din punct de vedere al securitatii in utilizare, un robot de tuns iarba este chiar mai sigur decat un aspirator. Si asta pentru ca in momentul in care intalneste un obstacol, utilajul se opreste din taiat si isi reconfigureaza traseul. In plus, in cazul putin probabil, in care cineva il ridica sau il rastoarna, sistemul de taiere se opreste instant. Iar daca cineva incearca sa fure utilajul, acesta isi va declansa alarma si va atentiona propietarul prin email sau sms. Unele variante mai avansate de IMow pot fi coordonate printr-o aplicatie online instalata pe telefonul mobil.

Prin acest sistem se pot configura programele de taiere, dar se pot obtine informatii despre starea utiliajului sau localizarea sa exacta prin GPS. In plus, un astfel de sistem nu va functiona decat impreuna cu statia de docking de langa casa utilizatorului, cu care s-a realizat cuplarea prin codul PIN. Compania STIHL a adus pe piata din Romania mai multe variante de IMow, care fac fata inclusiv la terenuri accidentate sau in panta.

Despre compania STIHL

La nivel mondial STIHL a raportat recent o crestere a business-ului de 1.5%, atingand un nivel de 3,78 miliarde de euro, in 2018. In acelasi timp, nivelul investitiilor realizate a fost de 324 milioane de euro. STIHL Romania este o companie detinuta 100% de firma mama si a fost infiintata in 1997. Compania mama a fost infiintata in 1926 de Andreas Stihl.

Sursa: STIHL

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET MOBILA BUCATARIE MARINA B

Pret: 2265,00 LEI 1472,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2057,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!