Vrei sa apelezi la un sistem de inchidere pentru terase? Iata ce trebuie sa stii!

in Ghid Practic Casa

Desi poate pentru multi inchiderea terasei este perceputa ca o micsorare si o intunecare a spatiului, adevarul este ca, alegand metoda potrivita, viziunea se poate schimba intru totul. Desigur, daca alegi sa inchizi terasa construind noi pereti din materiale opace, atunci efectul de micsorare va fi garantat. In schimb, daca optezi pentru sisteme de inchidere pentru terase cu geam securizat si izolant, specialistii in domeniu asigura obtinerea unui efect de marire si iluminare a spatiului destinat relaxarii si socializarii.

Sisteme inchidere terase

Mai mult, un astfel de sistem asigura o protectie sporita impotriva vantului, prafului sau chiar a zgomotelor, fiind in acelasi timp potrivit si pentru terasele decorate in stil modern. Pe langa toate aceste aspecte, proprietarii nu trebuie sa-si faca griji cu privire la potrivirea sistemului cu forma terasei. Astazi, firmele specializate ofera servicii si produse adaptate unor cerinte din ce in ce mai diverse si mai exigente.

Pentru cei ce considera, pe buna dreptate, ca sistemele de inchidere a teraselor si balcoanelor cu geam reprezinta o varianta mai buna decat cele bazate pe rulouri, beneficiile de care se vor bucura primeaza in fata investitiei ce va fi facuta.

Avantajele unui sistem de inchidere terase si balcoane cu geam din sticla

Fara a face o comparatie cu sistemele bazate pe rulouri, enumeram mai jos principalele beneficii pe care proprietarii le vor resimti odata cu instalarea sistemelor de inchidere a teraselor cu sticla:

1. Izolare termica si fonica

Asigurand o protectie sporita impotriva conditiilor climatice de orice fel (ploaie, ninsoare, vant puternic, canicula, temperaturi scazute etc.), geamurile componente ale sistemului vor proteja terasa de posibilele distrugeri cauzate de aceste fenomene. Ca un bonus, protectia termica are rol semnificativ in scaderea consumului si, implicit, a costului energetic, ceea ce s-ar traduce in aparitia posibilitatilor de economisire.

Nu degeaba panourile din sticla se monteaza de o parte si de alta a autostrazilor. Capacitatea de izolare fonica a sticlei este cu greu depasita de orice alt material de constructie. De aceea, folosirea sistemelor de inchidere a teraselor pe baza de panouri din sticla este cea mai eficienta varianta pentru o izolare fonica excelenta.

2. Versatilitate

Aceste metode de inchidere si protejare a terasei sunt disponibile sub o multime de forme. De la clasicele si nedetasabilele panouri de sticla, pana la cele glisante, ce permit o deschidere aproape completa a terasei. Toate sunt realizate avand in vedere dorintele si nevoile oamenilor.

Fie ca, pe timp de vara, sunt tinute deschise la maxim, fie ca, pe timp ploios sau rece, acestea sunt inchise complet, un lucru este cert: versatilitatea sistemelor este unul dintre avantajele ce ii conving adesea pe proprietari.

3. Rezistenta, siguranta si protective

Fiind destinata si pentru uz rezidential, sticla ce intra in componenta panourilor de geam este securizata prin metoda topirii si a racirii bruste, ce asigura o rezistenta net superioara sticlei normale. In cazurile mai putin fericite, in care geamul este spart, acesta se fragmenteaza in bucati foarte mici, inofensive pentru cei aflati in jur.

Rom Decor - sisteme de inchideri terase si balcoane care imbina toate aceste beneficii

In vasta sa experienta pe piata din Romania, firma Rom Decor a inteles un lucru: romanii cauta calitate si aspect placut inainte de orice altceva, iar exigentele acestora cresc de la an la an. In ceea ce priveste sistemele fiabile, elegante si functionale de inchideri pentru terasa, firma, cu numeroase locatii deschise in toata tara, pune la dispozitie romanilor metode ingenioase de izolare a teraselor, verandelor sau balcoanelor, toate realizate cu bun gust si profesionalism.

Cele trei sisteme, Tiara varianta clasica, Tiara Twinmax si SlideMaster sunt concepute in asa maniera incat pot fi folosite in cazul oricarei forme de terase sau de balcon (plate, cu arcada, in colturi, unghiulare etc.). Sistemele de inchideri terase si balcoane Tiara (ambele variante) incorporeaza un mecanism inteligent brevetat de blocare automata a franei (ABL - Auto Break Lock), ce permite inchiderea automata a panourilor si deschiderea facila, fara a exista un risc in ceea ce priveste siguranta.

Unul dintre avantajele de ordin estetic al sistemelor de inchidere terase oferite de Rom Decor este reprezentat de mecanismul elegant si discret de drenare a apei de pe panourile de sticla. Mai mult, pentru ca panourile se pot roti cu usurinta in colturi, profilele de imbinare in aceste locuri nu vor mai fi necesare, acest lucru contribuind la obtinerea unei privelisti panoramice de exceptie.

Lista de avantaje nu se opreste aici, insa pentru mult mai multe informatii referitoare la sistemele de inchidere a teraselor, cei interesati pot accesa site-ul rom-decor.ro!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!