Pavajul o solutie accesibila si utila pentru casa ta

in Ghid Practic Casa

Pavaj. Intre utilitate si decor

Pavajul ofera o imagine atragatoare si in acelasi timp eleganta gradinii si curtii tale. Fie ca alegi linii drepte sau linii curbe, toate modelele au o forma eleganta si usor de intretinut. Se intretine foarte bine in timp si se monteaza relativ simplu.

Alegere pavaje

Pe piata materialelor de constructii gasim o gama variata de modele de pavaje, culori si texturi.

Cum alegi pavajul potrivit

Exista mai multe criterii pe care trebuie sa le luam in considerare, cand vine vorba despre montarea acestuia.

In primul rand trebuie sa te gandesti daca iti doresti pavaj doar pentru zona pietonala, sau iti doresti un pavaj peste care vei trece cu masina? In functie de aceste criterii, te poti orienta catre un anumit tip de pavaj.

Un alt factor important este alegerea pavajului in functie de stilul casei tale. Daca ai o casa in stil clasic cel mai bine s-ar potrivi un pavaj cu linii simple cum ar fi cel cu forma dreptunghiulara. Pavajul Palio de la Semmelrock este un produs versatil, disponibil in mai multe variante de culori: Pavaj Palio Gri, bej si negru.

Acest tip de pavaj are o rezistenta mare la inghet-dezghet si este recomandat atat pentru zona pietonala cat si pentru autovehicule.

Pavaje colorate Palio

Pavaj colorat Palio

Daca iti doresti un stil ambiental rustic, cauta pavaje cu forme neregulate, sau decoreaza-ti aleile din gradina cu dalele cu aspect de lemn antichizat.

Pentru o casa in stil modern ar trebui sa alegi un pavaj patrat sau dreptunghiular de dimensiuni mari sau in forme neregulate. O casa moderna cu ferestre largi si linii drepte are nevoie de un pavaj minimalist in culori neutre. O varianta frumoasa de pavaj in acest stil este modelul Arvore.

Poate fi folosit atat la interior, cat si la interior. Textura travertin, ofera pavajului un aspect elegant si armonios.

Pavaje arvore

Pavaj Arvore 004

Montarea pavajului este un element important. La montajul pavelelor se recomanda o echipa profesionista, deoarece un montaj prost efectuat poate constribui la deteriorarea dalelor in timp.

Un alt model de pavaj care confera curtii tale un aspect ultra-modern, cu dale supradimensionate patrate, este pavajul Orion. Dalele de pavaj sunt XXL 100x50 cm, se pot monta atat la interior cat si interior. Star Stone este un producator premium si ofera o garantie de 5 ani pentru toate modelele de pavaj din portofoliul lor. Pavajul Orion se poate monta si in jurul piscinei, terasei si pot suporta si traficul auto pana in 3,5 tone.

Dale-pavaj Orion

Dale-pavaj Orion

Daca vrei o curte cu mai multa vegetatie, o varianta este modelul de pavaj Grila gri 40x40x8 cm vibropresant. Acesta lasa iarba sa creasca intr-un mod organizat si ofera curtii tale un aspect mai viu. Nu numai ca ofera un aspect placut curtii, dar ofera si un plus mediului inconjurator. Este o solutie ecologica, iar acest tip de pavaj este recomandat atat pentru zonele pietonale, cat si pentru zonele de parcare.

Pavaje grila cu iarba

Grila-pavaj

Pavaj versus Ciment sau Asfalt

Schimbarea de la ciment la pavaj a fost si este un mare succes. Cimentul se macina in timp, lasa foarte mult praf si este foarte greu de intretinut . Pavelele se pot spala cu jet de apa sau solutie speciala pentru pavele daca este cazul.

Diferentele de temperatura din Romania, duc la degradarea cimentului si a materialelor de constructii care se prepara cu apa, in general.

Pavajele fata de bordurile din ciment au o calitate cu mult superioara si un aspect deosebit. Din acest motiv iti recomandam folosirea materialelor de constructii de calitate, deoarece in acest mod vei evita reparatiile exterioare in fiecare an.

Pavalele isi pastreaza aspectul mai mult timp, fata de ciment sau asfalt si implica uneori costuri mai mici decat acestea. Atunci cand alegi sa montezi pavaj, te bucuri de o gama variata in ceea ce priveste culoarea si textura.

Alege materiale de calitate pentru casa ta

Montajul este mai facil, iar aspectul nici nu se comapara. Dalele de pavaj ofera clar un aspect mai modern curtii tale!

Daca ai in plan sa iti construiesti si o mica terasa, poti opta pentrul lemnul compozit, zis si WPC. Acest tip de material ofera terasei un aspect primitor si se poate monta chiar si in jurul piscinei. Acest material nu atrage mucegaiul si se pastreaza foarte bine in timp.

O terasa din WPC este un trend primavara aceasta!

Casa de Comezni Vindem-Ieftin.ro este Broker online in vanzarea materialelor de constructii. Prin aceasta platforma, beneficiezi de consultanta gratuita, iar transportul este asigurat oriunde in tara. Achizitionezi mai ieftin decat din depozite si hipermarketuri, eliminand comisioanele acestora. Marfa ajunge la tine acasa direct de la producator, fara timp pierdut!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!