Idei de amenajare pentru o gradina desprinsa din povesti

in Ghid Practic Gradina

Spatiul verde din curtea casei tale trebuie sa fie o oaza de relaxare, care sa iti ofere confort si liniste dupa o zi obositoare, sau intr-o zi de weekend insorita. Aici poti organiza petreceri in serile calde de vara, iti poti savura cafeaua de dimineata sau poti lua masa impreuna cu familia. Pentru ca timpul petrecut in gradina ta sa fie unul de calitate, care sa te faca sa uiti de stresul cotidian si sa iti reincarce bateriile, exista cateva optiuni de amenajare care transforma o simpla curte intr-un loc minunat, din care nu ai mai vrea sa pleci.

Idei amenajare gradina povesti

Sursa foto

Amenajeaza o gradina cu flori

Daca ti-ai dorit mereu sa ai gradina superba cu flori, acum este momentul sa-ti transformi visul in realitate. Trebuie sa urmezi cativa pasi practici la inceput, iar apoi iti poti lasa imaginatia sa termine treaba pentru tine. Afla ce tipuri de flori pot creste in zona in care locuiesti, pentru ca solul poate avea alte planuri decat tine, si risti sa plantezi seminte care nu se vor dezvolta. Stabileste perimetrul pe care vrei sa il amenajezi si incadreaza-l fie cu pietre de diferite marimi, in stilul unor alei, sau cu un gard jos de lemn. Afla care este perioada potrivita pentru plantarea fiecarui tip de floare si achizitioneaza uneltele necesare pentru intretinerea lor. Acum esti gata sa incepi sa umpli spatiul cu flori care mai de care mai frumoase, iar in scurt timp vei avea o priveliste demna de revistele care ofera sfaturi de amenajare in gradina.

Creeaza un spatiu util si practic

Pentru a te putea bucura de relaxare si de momente ce se vor transforma in amintiri placute in gradina casei tale, ai nevoie de un spatiu in care te poti aseza confortabil, la o cafea cu prietenii, la masa cu familia, sau ca sa citesti cateva pagini din cartea ta preferata. Poti opta pentru un mobilier nonconformist, din paleti, asezat pe iarba, sau poti sa te dedici unui proiect mai mare, dar cu atat mai satisfacator - construirea unui foisor. Nu e nevoie de experienta in constructii pentru a duce la bun sfarsit un asemenea design. Daca ai ambitie si materiale de calitate, internetul iti sta la dispozitie cu o multitudine de ghiduri de proiectare si constructie, precum si sfaturi de amenajare foisor gradina.

O alta idee practica este includerea unei magazii, in care sa poti depozita diferite lucruri pe care le folosesti atunci cand petreci timpul in gradina ta, ca uneltele de gradinarit, sau perne si paturi pufoase pentru confort sporit. Tot aici isi vor gasi locul materialele care ti-au ramas in urma terminarii diferitelor proiecte de amenajare, bicicleta sau schiurile.

Integreaza elemente spectaculoase

Pentru un plus de stil si personalitate, poti adauga cateva elemente spectaculoase, care vor face spatiul atat de primitor, incat vei dori sa fie tot timpul vreme potrivita de stat afara. Poti agata de ramurile copacilor colivii de metal modificate in lampi, pentru un aer romantic.

O fantana decorativa poate mentine vii amintirile copilariei si ofera o senzatie rustica. Spatiile goale pot fi amenajate cu decoratiuni de ceramica sau de lemn, cum ar fi o vaza masiva cu mozaic colorat pe exterior, sau un car in miniatura, in care sa asezi ghivece cu flori. Poti fixa casute de pasari pe garduri sau pe trunchiuri de copaci, iar daca pui seminte inauntru, te vei putea bucura de ciripituri incantatoare. O bicicleta veche poate fi vopsita in alb si folosita ca suport pentru flori, iar daca o incadrezi cu doua hamace colorate, gradina ta va parea rupta din povesti. La acest capitol, imaginatia nu are limite!

Amenajarea gradinii tale nu trebuie sa fie o sarcina dificila, ci o modalitate de a-ti petrece timpul cu proiecte ce iti vor aduce bucurie si te vor ajuta sa te relaxezi. Iar satisfactia ducerii lor la bun sfarsit si faptul ca iti vei petrece timpul intr-un mediu personalizat, vor face ca tot efortul depus sa merite cu adevarat! Primavara e aproape, deci nu mai amana momentul transformarii spatiului verde din curtea ta - ai de ales dintr-o sumedenie de proiecte de amenajare care iti vor oferi o oaza de liniste si o priveliste de invidiat.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!