Cum un regulator de presiune a apei te ajuta in gradina?

in Ghid Practic Gradina

Cum ii spune si numele, "regulator presiune apa", acesta se ocupa cu reglarea presiunii apei. Mai exact, este o supapa de apa calda, care are ca functie reducerea presiunii apei ce provine de la linia principala din casa. In asa fel, presiunea este redusa la un nivel optim inainte ca apa sa ajunga la instalatiile din locuinta. In caz contrar, prea multa presiune a apei poate provoca probleme ale instalatiei. Insa acestea pot fi foarte usor folosite si pentru intretinerea unei gradini. Astfel se poate controla debitul de apa din furtune, la nivelul dorit.

Regulatoare de presiune apa

Presiune constanta

Un regulator de presiune a apei va ajuta sa descoperiti care este presiunea necesara de admisie a apei. Identificarea presiunii apei de la aprovizionare este importanta mai ales pentru achizitionarea unui furtun potrivit, unui aspensor dar si pentru tipurile de plante pe care le ingrijiti. O presiune ridicata necesita aspersoare rezistente.

Regulatoare de presiune apa

Aspersoare

Fie ca vorbim despre o gradina de flori sau o gradina de legume, aspersoarele au devenit o solutie populara printre gradinari. Conectate la un regulator de presiune aspersoarele ajuta la reglarea corecta a debitului de apa si implicit la udarea plantelor in mod corect.

Aspersoarele, de regula, functioneaza la un anume nivel de presiune, iar un regulator bun va ajuta sa mentineti acea presiune constant. Astfel, pierdeile vor fi minimalizate iar udatul plantelor va fi eficient.

Regulatoare de presiune apa

Irigare prin picurare

Sistemul de irigare prin picurare este unul avantajos cand vine vorba de spatii mari. Acesta poate fi controlat mai usor cu ajutorul unui regulator de presiune a apei. Acesta poate ajuta la furnizarea fluxul corect de apa in sol si pe plante. Asadar, emitatoarele de picurare apa vor primi constant un debit de apa optim pentru a actiona corect. Mai mult decat atat, va fi mai putin probabil ca emitatoarele de apa sa rabufneasca sau sa se strige din cauza fluxului necontrolat de apa, fiind pe termen lung o alegere buna.

Regulatoare de presiune apa

In consecinta, folosirea unui regulator de apa nu numai ca ajuta la irigarea corecta a plantelor prin furnizarea unui nivel de apa constant, dar ajuta si la minimalizarea costurilor. Pe site ul celor de la Bartrom puteti gasi o varietate de regulatoare de presiune atat cu filtre interioare cat si cu filtre exterioare pentru gradina.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Baie

DULAP BAIE MODERN, FINISAJ ALB-MOLID

Pret: 255,00 LEI 185,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!