5 solutii pentru climatizare in anotimpul rece

in Recomandari

Iti doresti sa ai o umiditate si o temperatura perfecte in casa ta, chiar si pe timp de iarna? Daca da, iti prezentam cinci solutii pentru climatizare in anotimpul rece.

Solutii pentru climatizare iarna

Sursa foto: shutterstock.com

Prima solutie pentru climatizare in anotimpul rece

Prima solutie pentru climatizare in anotimpul rece pe care ti-o propunem implica sa-ti cumperi un umidificator. Rolul unui umidificator este sa creasca umiditatea relativa din locuinta ta. Un umidificator de top masoara temperatura si umiditatea din spatiul in care este amplasat si le ajusteaza, in asa fel incat sa creeze un mediu confortabil si igienic. Tine cont de aspectele de mai jos, daca vrei sa alegi corect un umidificator pentru locuinta ta:

 • tipul umidificatorului (exista umidificatoare cu aer cald, umidificatoare cu aer rece, umidificatoare cu aer cald si aer rece, umidificatoare cu ultrasunete si umidificatoare cu ionizatoare);
 • suprafata pe care o poate umidifica (cu cat casa ta este mai mare cu atat si numarul umidificatoarele va fi mai mare);
 • senzorii de umiditate si temperatura;
 • zgomotul facut (nivelul decibelilor);
 • lungimea cablului destinat alimentarii cu energie;
 • treptele de putere;
 • capacitatea rezervorului de apa;
 • existenta unei functii pentru deconectare automata;
 • numarul orelor de utilizare continua.

A doua solutie pentru climatizare in anotimpul rece

Un obiect foarte util pentru climatizare in sezonul rece este un calorifer electric. Prin urmare, daca nu ai un astfel de dispozitiv la tine in locuinta, ar fi indicat sa-ti cumperi. Caloriferele electrice sunt foarte utile ca sa depasesti cu usurinta problemele care pot aparea la sistemul de incalzire din casa. Un calorifer electric performant se incalzeste foarte repede si, de asemenea, pastreaza caldura destul de mult timp, dupa ce il opresti. Cand vine vorba de achizitia unui calorifer electric, fii atent la numarul treptelor de putere, greutate, numarul elementilor, suprafata pe care o poate incalzi, existenta unei protectii la supraincalzire, prezenta suportului pentru infasurarea cablului de alimentare, puterea maxima si termostat.

A treia solutie pentru climatizare in anotimpul rece

Aparatul de aer conditionat reprezinta o solutie excelenta de climatizare nu doar pentru lunile de vara, ci si pentru sezonul rece. Daca inca nu ai un aparat de aer conditionat la tine, nu mai pierde timpul si cumpara-ti unul cat mai repede. Lunile de iarna sunt perfecte ca sa-ti iei un aparat conditionat. In primul rand, retailerii de electronice si electrocasnice au oferte foarte bune la aparatele de aer conditionat. In al doilea rand, vei plati mai putin decat vara pe montajul aparatului de aer conditionat. In al treilea rand, vei gasi cu usurinta montatori pentru aparatul de aer conditionat, in contextul in care oamenii nu se inghesuie sa-si ia asemenea dispozitive cand temperaturile de afara sunt cu minus. Ca si la achizitia unui umidificator sau a unui calorifer electric, si la cumpararea unui aparat de aer conditionat vei avea de luat in calcul mai multe detalii, in afara pretului:

 • capacitatea de incalzire/racire;
 • consumul de energie;
 • filtrele din dotare;
 • tipul (de tavan, de perete sau portabil);
 • brandul;
 • zgomotul produs pe durata utilizarii;
 • garantia;
 • viteza ventilatorului

A patra solutie pentru climatizare in anotimpul rece

Cea de patra solutie pentru climatizare in anotimul rece pe care ti-o recomandam este termostatul. Un termostat te ajuta sa ai o temperatura optima la tine in casa si, de asemenea, sa faci economie la caldura. Asadar, ar fi bine sa ai macar un termostat la tine in casa. Ideal, un termostat in fiecare camera. Insa daca ti se pare o investitie multe prea mare sa cumperi termostate pentru toate incaperile importante (dormitor/dormitoare, baie/bai, living si bucatarie), ia-ti unul singur, pe care sa-l instalezi in cea mai friguroasa dintre camere. Astfel, te vei asigura ca in celelalte incaperi, fara termostat, va fi mai cald decat in camera cu termostat.

A cincea solutie pentru climatizare in anotimpul rece

Ultima solutie pentru climatizare in anotimpul rece presupune sa faci o activitate foarte simpla: sa aerisesti, periodic, toate incaperile din locuinta. Aerisirea camerelor va tine departe umezeala si mucegaiul de casa ta si, de asemenea, o sa te faca sa simti mult mai bine. Sugestia noastra este sa aerisesti macar o ora zilnic: 30 de minute dimineata si 30 de minute seara.

Sursa: ALTEX

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Tigla ceramica

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!