Tot ce trebuie sa stii despre un semineu pe lemne

in Diverse

Un semineu pe lemne aduce un plus de confort in orice casa, mai ales ca, in zilele geroase de iarna nimic nu se compara cu sunetul lemnelor din semineu.

Semineu lemne

Daca deja ai un semineu pe lemne, atunci stii ca investitia intr-o astfel de sursa de incalzire este una care merita cu adevarat si desi este minunat sa stai la focul unui semineu, stii ca acesta presupune si un efort suplimentar de intretinere.

Avantajele si dezavantajele unui semineu pe lemne

Daca nu ai inca un semineu in casa dar te gandesti serios sa iti construiesti unul, atunci, cu siguranta, esti interesat sa afli cat mai multe informatii despre ce presupune acesta, de la achizitie pana la intretinerea ulterioara, in fiecare an.

La fel ca la orice alt lucru, si un semineu vine cu o serie de avantaje si dezavantaje. Printre avantajele pe care acesta le aduce se numara:

  • investitia in lemne este una care poate fi controlata, spre deosebire de sursele de caldura care functioneaza cu gaz sau orice alt combustibil, stii inca de la inceputul iernii cate lemne cumperi si cat de multe vei folosi la semineu; prin urmare, factura la incalzire nu va mai fi o surpriza pentru tine, daca decizi sa cumperi un astfel de semineu;
  • lemnele pot fi achizitionate din mai multe locuri, astfel ca nu vei avea probleme cu cautarea lor;
  • preturile lemnelor sunt relativ stabile; depinde insa si ce tip de lemn vei folosi in semineu; cele cu putere calorica mare au si o putere de incalzire mai mare, in timp ce lemnele mai ieftine sunt cele care nu au o putere de ardere la fel de buna;
  • lemnul este un combustibil care nu polueaza;
  • semineul chiar transforma o casa in acasa, conferind un aer cald, la propriu si la figurat.

Printre dezavantajele unui semineu pe lemne se afla:

  • atat semineele cat si sobele pe lemne emit fum si produc cenusa rezultata in urma arderii lemnelor; de aceea, acestea trebuie curatate anual, atat inainte de a fi folosite, cat si dupa, cand vine sezonul cald;
  • lemnul cumparat pentru semineu trebuie depozitat intr-un loc special, astfel ca e destul de dificil daca nu locuiesti intr-o casa spatioasa, iar pentru cei care locuiesc la bloc este aproape imposibil sa aiba un semineu clasic;
  • nu poti lasa focul nesupravegheat, e necesar sa fii putin mai atent atunci cand ai un foc aprins in casa;
  • focul din lemne nu se face foarte repede; nu apesi pe un buton, iar acesta se aprinde; trebuie sa aduci lemnele in casa, sa aprinzi focul si sa astepti pana cand incaperea incepe sa se incalzeasca.

Cum se construieste un semineu?

Construirea unui semineu ar trebui sa fie efectuata doar de catre o echipa de profesionisti, care se deplaseaza acasa la client, efectueaza masuratori pentru constructie si realizeaza o schita 3D. Evident, tu alegi modelul dorit, iar echipa de specialisti te ghideaza in transformarea ei in realitate.

Seminee-expert.ro este locul in care gasesti aici modele de semineu pe lemne pentru casa ta, precum si solutii de construire a acestora, astfel incat tu sa faci cea mai buna alegere din toate punctele de vedere.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET MOBILA BUCATARIE MARINA B

Pret: 2265,00 LEI 1472,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!