Solutii ieftine pentru o casa inteligenta

in Diverse

Daca pana acum 10-20 de ani o casa inteligenta, dotata cu aparate care sa-ti usureze viata si sa functioneze fara interventie umana, era un vis sau parea desprinsa din filmele SF, in 2018 deja pare ceva normal pentru foarte multe persoane. Vrei sa iti modernizezi locuinta si sa lasi cele mai noi tehnologii sa lucreze in avantajul tau? Iti aratam cum poti face asta fara sa scoti prea multi bani din buzunar.

Casa inteligenta

Aproape orice aparat sau accesoriu folosit in ziua de azi se poate controla usor de la distanta, fie ca vorbim de aer conditionat, becuri sau camere de supraveghere . Acest lucru te va ajuta sa ai mai mult timp pentru tine si cei dragi, oferindu-ti in acelasi timp mai multa siguranta.

Iluminatul - acum mai simplu si mai efficient

O casa inteligenta iti permite sa controlezi de la distanta sistemul de iluminat, prin telecomanda sau telefon. Ai la dispozitie becuri care isi schimba culoarea si se aprind printr-o simpla apasare a butonului potrivit, astfel incat sa poti obtine instant in camera atmosfera pe care ti-o doresti.

Lampa portabila inteligenta e o alta dovada ca smart home inseamna adaptare a locuintei la nevoile tale: o poti folosi atat conectata la o sursa de curent, cat si detasata, astfel incat sa o duci cu tine in orice parte a casei ti-ai dori. Alege o lampa Philips Hue Go de la Altex si vei putea seta luminozitatea pe modul de Lumanare Calda, Cafeaa de duminica, Meditatie, Padure fermecata sau Aventura de noapte. Fiecare tip de iluminare vine cu un amestec special de culori, care creeaza atmosfera in functie de starea ta si de momentul special pe care vrei sa-l creezi.

Mai multa siguranta, prin sistemele de monitorizare

Pana nu demult, daca voiai sa ai o casa sigura te puteai baza doar pe o usa solida, o yala de calitate si eventual un caine. In prezent, lucrurile stau mult mai bine: ai la dispozitie elemente de control si de monitorizare care iti permit sa stai fara griji atunci cand vine vorba de siguranta locuintei.

Specialistii Altex iti recomanda, de exemplu, un sistem Smart Home MIO, dotat cu o camera profesionista de supravehere, ce filmeaza chiar si in conditii de luminozitate redusa. Sistemul vine la pachet cu Cloud personal pentru salvarea inregistrarilor si stocare de pana la 4 TB, compatibila cu memoriile USB standard si orice tip de hard disk.

Pe langa camera de supraveghere ultraperformanta, iti poti echipa casa cu o incuietoare smart fara butuc, pe care o vei putea deschide folosind smartphone-ul, telecomanda, cititorul tip touchpad sau cititorul de amprenta.

Vizoarele electronice le inlocuiesc pe cele clasice, oferind mai multa claritate, salvand imagini cu data si ora si intregistrand video chiar si noaptea, cu ajutorul camerei cu infrarosu. Poti achizitiona chiar un vizor cu sonerie integrata - o solutie care te va face sa nu mai duci dorul vechilor variante pe care le aveai montate la usa.

Smart Home inseamna, astfel, nu doar simplitate si inovatie, ci si siguranta sporita.

Centralele Smart - asistentul personal de acasa

Centralele smart sunt inovatoare si usor de folosit, permitand comunicarea cu senzorii si device-urile din locuinta ta, prin comunicarea de tip wireless sau cablata. Instalarea este simpla, manevrarea la fel de facila, iar memoria integrata iti permite sa pastrezi datele si preferintele fara efort.

Cu centrala inteligenta vei descoperi cat de usor controlezi dispozitivele de incalzire, aerul conditionat si chiar aparatele de udat gradina. Poti seta aspersoarele si inchide ferestrele, chiar si atunci cand nu esti acasa, folosind un telefon mobil sau o tableta. Ce zici, nu e cel mai tare asistent personal?

In plus, prin acest device ai si posibilitatea de a localiza membrii familiei prin GPS, cu ajutorul serviciului de geolocalizare, astfel incat sa stii mereu unde se afla cei mici, fara sa-ti mai faci griji.

Iti poti achizitiona o astfel de centrala de la Altex, in diverse variante de pret, adaptate bugetului tau.

Prizele smart - mai sigure si mult mai eficiente

Ia-ti la revedere de la priza clasica si achizitioneaza prize inteligente - te asiguram ca fac toti banii. Poti controla dispozitivele conectate la acestea, chiar si atunci cand nu esti acasa, prin intermediul telefonului. De asemenea, ai posibilitatea de a seta prizele sa alimenteze automat device-urile si poti analiza in timp real consumul de energie si istoricul, astfel incat sa iti optimizezi facturile la curent.

Inovatiile nu se opresc aici: daca vrei sa ai grija nu doar de casa ta, ci si de tine, cumpara o oglinda smart, ce iti ofera functii la care cu siguranta nici nu ai fi visat pana nu demult. Oglinda se activeaza atunci cand simte, cu ajutorul senzorilor, apropierea unei persoane si este echipata cu un intreg meniu inteligent si personalizabil, ce iti pastreaza istoricul greutatii si hidratarii pielii si te tine la curent cu evolutia sanatatii tale si a fiecarui membru al familiei.

O casa smart inseamna, dincolo de toate, o locuinta intuitiva si usor de controlat, care iti usureaza si infrumuseteaza viata prin inventii adaptate nevoilor tale.

Sursa: ALTEX

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bar

SCAUN KALENDA PANTON ROSU PC

Pret: 395,68 LEI 339,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!