in Decoratiuni
Bucataria este unul dintre cele mai importante spatii din casa. Acesta este locul in care iti incepi ziua savurand o cafea si o inchei cu cina servita alaturi de familie. De aceea, amenajarea casei trebuie sa includa si o bucatarie cu personalitate, in care sa iti faca placere sa pasesti de fiecare data.
Pentru un spatiu modern, care imbina utilitatea si eleganta, e nevoie sa tii cont de cateva criterii, atunci cand discutam despre amenajari in bucatarii. De exemplu, alegerea mobilierului si a accesoriilor se face in functie de suprafata disponibila si de numarul persoanelor care folosesc spatiul respectiv. Pe de alta parte, lumina si culorile sunt doua dintre elementele care pot transforma radical bucataria.
Un spatiu luminos arata mai aerisit si chiar mai mare, in timp ce folosirea culorilor potrivite ofera un plus de farmec incaperii si iti influenteaza starea de spirit. in functie de ceea ce iti doresti, un spatiu vibrant si plin de energie sau o oaza de liniste si relaxare, alege culoarea potrivita pentru a da viata bucatariei tale.
Asociate cu natura si cu ideea de prospetime, nuantele de verde au rolul de a aduce o atmosfera fresh in bucatarie. In plus, s-a demonstrat faptul ca aceasta culoare are capacitatea de a influenta pozitiv psihicul, alungand starea de oboseala si ajutandu-te sa te relaxezi.
Cum poti integra verdele in amenajarea bucatariei? Daca vrei sa colorezi unul dintre pereti, iti recomandam nuantele de verde deschis pentru a evita senzatia de incarcare a spatiului. Pe de alta parte, verdele vibrant poate fi folosit pentru obiectele de mobilier, precum dulapul, masa sau scaunele, ca accente care completeaza design-ul bucatariei. In general, verdele poate fi asortat cu alb, bej si cu suprafete de lemn natur.
Sursa foto: Sursa foto
Galbenul emana bucurie si optimism, asa ca este perfect pentru o bucatarie in care domina starea de bine. Aceasta culoare este recomandata, in special, inceperilor orientate spre nord, care nu beneficiaza de foarte multa lumina naturala, dar si celor care mizeaza pe un plus de intensitate. Unde o folosesti? Galbenul pal poate fi aplicat atat pe pereti, cat si pe mobilier, facand o combinatie reusita cu albul si tonurile de maro. Galbenul aprins, in schimb, este mai u?or de folosit pentru a accentua anumite obiecte, cum ar fi etajerele, blatul de bucatarie, braul dintre dulapuri sau corpurile de iluminat.
Sursa foto: Sursa foto
Albastrul transmite intotdeauna eleganta si seninatate, insa fiind o culoare rece, se recomanda sa fie integrata in incaperi spatioase, unde patrunde lumina naturala. Dulapurile, scaunele sau corpurile de iluminat de un albastru puternic, cu accente de gri sau auriu, sunt piesele de rezistenta ale unei bucatarii moderne. De asemenea, tendintele ne indeamna sa placam unul dintre pereti cu faianta in aceasta culoare, avand posibilitatea de a opta pentru placi simple sau cu mozaic. Pentru a evita supraincarcarea spatiului, albastrul se asociaza cu albul sau cu nuante neutre, calde, precum crem si bej.
Sursa foto: Sursa foto
Cei mai indrazneti, care vor sa iasa din tipare odata cu amenajarea casei, aleg accentele de rosu in bucatarie. Se spune despre aceasta culoare ca stimuleaza pofta de mancare, insa mai sigur de atat este faptul ca nu poate trece neobservata. Asadar, daca vrei ca bucataria sa atraga toate privirile celor care te viziteaza, oferindu-ti, in acelasi timp, senzatia de dinamism si o atmosfera unica, alege accesorii in aceasta nuanta. In variantele puternice, rosul trebuie combinat cu alb, negru, gri sau cu maro, in timp ce rosul aramiu se potriveste cu nuante de portocaliu si galben, care vor crea atmosfera unei toamne blande la tine in bucatarie.
Sursa foto: Sursa foto
Chiar daca este nonculoare, albul ramane in topul preferintelor atunci cand vine vorba de amenajarea locuintei si implicit, a bucatariei. Simplu si elegant, albul ofera senzatia de spatiu, ordine si curatenie, fie ca este folosit pe pereti sau pe intreaga mobila. Este o varianta sigura, care nu implica riscul de a gresi prin asocieri incorecte, oferindu-ti in acela?i timp libertatea de a te juca cu restul culorilor.
In bucatarie, cel mai des intalnit este contrastul alb-negru, care se poate folosi la alte elemente pentru decor, precum perdele, masa sau ustensile. Totodata, pardoseala din lemn sau blaturile de granit cu accente gri se integreaza perfect intr-o bucatarie alba.
Sursa foto: Sursa foto
Alegerea culorilor potrivite in amenajarea bucatariei are impact atat asupra starii tale de bine, cat si asupra intregului design al casei. Pentru un rezultat de exceptie, apeleaza la specialisti in design interior, care au experienta in amenajarea unei locuinte si te pot ajuta sa ai bucataria pe care ai visat-o, atat din punct de vedere estetic, cat si functional.