Viata la curte - 3 probleme din casa si cele mai simple rezolvari ale acestora

in Diverse

Viata la curte poate fi considerata pentru multi un lux, mai ales daca ai norocul sa ai casa in oras, undeva pe o straduta dintr-un cartier ferit de forfota. Confort, liniste, relaxare si (poate cel mai important) libertatea de a te bucura de o dupa-amiaza calda de toamna, exact pe fotoliul din propria ta curte - toate aceste avantaje ale traiului la curte pot trezi usor invidia proprietarilor de apartamente. Insa nu este totul roz, atunci cand alegi sa locuiesti la casa.

Viata la curte - probleme

Sursa foto

Daca pentru cei care locuiesc la bloc, aspecte precum curatenia, mentenanta blocului sau pierderile de caldura par niste banalitati, la curte pot fi adevarate provocari. Asadar, iata care sunt 3 dintre cele mai mari probleme cu care proprietarii de curte se confrunta, precum si modul prin care aceste nereguli pot fi rapid rezolvate.

1. Stoparea pierderilor de caldura

2. Curatenia pentru curte si casa

3. Organizarea lucrarilor de mentenanta

1. Stoparea pierderilor de caldura

La bloc, apartamentele dispun de mai multi pereti in interiorul cladirii si nu catre exterior, de aceea, pierderile de caldura sunt mult mai mici. In schimb, casele dispun de foarte multi pereti in contact direct cu exterior, asa ca este nevoie de o regandire a intregului spatiu, pentru ca viata la curte (mai ales in lunile de iarna) sa ofere proprietarilor libertatea de a obtine instant apa calda si caldura, exact la temperatura pe care acestia o doresc.

Cum pot fi diminuate pierderile de caldura, in cazul unei case cu multi pereti exteriori? Secretul consta in izolarea termica a intregii casei, lucru ce poate duce la scaderea facturilor cu pana la 50%. Unul dintre cei mai buni izolatori pentru casa este vata minerala, care pe langa izolarea termica foarte buna, asigura si un confort fonic excelent.

2. Curatenia pentru curte si casa

Daca la bloc, scapi rapid cu o curatenie facuta in incaperile apartamentului tau, la curte lucrurile se schimba. Curtea este un spatiu pe care tot tu trebuie sa il cureti, fie iarna sau vara, asa ca nu trebuie sa iti lipseasca o serie de unelte pentru gradina, ce pot usura intregul proces de igienizare a acestui spatiu. Asa cum toamna te ocupi cu stransul frunzelor moarte, iarna trebuie sa dezapezesti, insa pe langa activitatile sezoniere, ai de-a face cu treburi saptamanale, precum maturatul curtii sau udatul plantelor tale.

3. Organizarea lucrarilor de mentenanta

Atunci cand locuiesti la bloc, toate lucrarile de mentenanta sunt votate in sedintele asociatiei de locatari, iar de implementarea acestora se ocupa fie administratorul, fie presedintele de asociatie, avand grija ca echipa de muncitori sa termine treaba in cel mai scurt timp posibil. Tu nu trebuie sa faci altceva decat sa cotizezi cu o anumita suma la fondul de reparatii si sa te bucuri apoi de o calitate a vietii multi mai mare. In schimb, curtea te solicita mai mult decat ai crede. Mereu ai ceva de facut, atunci locuiesti la casa, de la acoperis la garaj, de la gard la vie. Totul trebuie tinut in frau, pentru ca secretul unui trai excelent la casa se bazeaza si pe micile lucrari de mentenanta de care te ocupi.

Iata care sunt cele mai mari probleme cu care se confrunta cei care stau la curte. Spre deosebire de apartament sau garsoniera, curtea reprezinta un spatiu in care lucrurile trebuie mult mai bine organizate. De la izolarea casei la micile lucrari de mentenanta, de la curatenia curtii la accesul facil la furnizorii de servicii, traiul la curte poate fi un lux doar in cazul in care cei care traiesc aici stiu sa isi organizeze viata, astfel incat sa genereze confort si bunastare.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Baie

DULAP BAIE MODERN, FINISAJ ALB-MOLID

Pret: 255,00 LEI 185,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!