Casa la rosu, primul pas catre locuinta mult visata

in Constructii

Ai cumparat de curand un teren si vrei sa te apuci de constructia unei case, insa nu ai toti banii necesari pentru ridicarea si finisarea locuintei? Nu-i nicio problema, deoarece procesul de constructie se poate derula in mai multe etape. Pentru ca nu ai suficiente resurse finisare pentru ridicarea si finisarea integrala a locuintei, poti construi casa pana in stadiul de "la rosu".

Construire casa la rosu

Sursa foto

Ce inseamna o casa la rosu

Casa la rosu inseamna o locuinta ridicata si, eventual, acoperita. O casa la rosu nu are montate instalatiile electrice si sanitare. De asemenea, o casa la rosu nu este finisata, nici la interior si nici la exterior. Adica nu are glet, placi de rigips, nu este vopsita si nici izolata din punct de vedere termic.

O casa la rosu are fundatie, ziduri, stalpi de rezistenta, plansee (sau placi), scari interioare, cosuri de fum si, posibil, un acoperis, in functie de cum agreezi cu firma de constructii care iti ridica locuinta. Ideal ar fi sa stabilesti cu muncitorii ca sa-ti si acopere casa la rosu. Astfel, locuinta va fi bine protejata de intemperii, pana reusesti sa faci rost de toti banii necesari finalizarii sale.

Ca sa ai o casa rezistenta si durabila, este foarte important sa acorzi o atentie sporita fundatiei. Betonul folosit la turnarea fundatiei ar fi bine sa fie aditivat cu produse de impermeabilizare. De asemenea, daca nu vrei sa ai probleme cu infiltratiile, asigura-te ca muncitorii vor hidroizola toate laturile fundatiei cu membrane bituminoase. De asemenea, fii atent ca mesterii sa-ti hidroizoleze si rosturile de turnare, rosturile structurale, rosturile de dilatare si strapungerile din fundatii.

Pe langa fundatie, este esential sa alegi cu grija materialele pentru constructia peretilor. Vei putea opta intre caramida, BCA si lemn. Recomandarea noastra ar fi sa cumperi niste materiale de calitate, care au si proprietati termoizolante.

Ce lucrari o sa ai de facut pentru ridicarea casei la rosu

Casa la rosu este doar o etapa in finalizarea in locuintei. Dupa ridicarea casei la rosu o sa fie necesare si alte lucrari pentru ca tu membrii familiei tale sa va puteti muta in noua locuinta. In primul rand, casa va avea nevoie de instalatii sanitare si electrice. Apoi, constructia va trebui tencuita, gletuita si racordata de utilitati. De asemenea, casa va avea nevoie, cel mai probabil, de izolare termica. O casa izolata termic urmatoarele avantaje: este foarte confortabila in interior (indiferent de anotimp), necesita cheltuieli minime pentru incalzire/racire si este foarte prietenoasa cu mediul inconjurator.

Spre finalul constructiei, locuinta va fi vopsita la interior si vor fi montate gresia, faianta si parchetul. In incheiere, va mai fi nevoie doar de aplicarea unei tencuieli decorative pe peretii exteriori ai constructiei.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!