Idei amenajare dormitor - 7 idei care sa te inspire

in Decoratiuni

Daca dormitorul reprezinta pentru majoritatea persoanelor spatiul in care se refugiaza dupa o zi stresanta, amenajarea acestui loc trebuie sa tina cont de cateva elemente importante care se pot tranforma cu usurinta si in idei inspirationale, dupa cum urmeaza:

Idei amenajare dormitor

Sursa foto

Amenajeaza dormitorul in functie de stilul preferat

Atunci cand dai startul unei astfel de provocari, si anume amenajarea locuintei (in cazul de fata amenajarea dormitorului) este extrem de important ca principala actiune sa se orienteze catre gasirea stilului potrivit. Fie ca este vorba de un stil clasic, modern, minimalist sau romantic, amanajarea dormitorului are nevoie de o "apartenenta" pentru a putea trece la urmatorii pasi.

Conceptul creat, in acord cu nevoile, gusturile si dorintele partenerilor

Daca stilul a fost ales, conceptul creat pe marginea lui trebuie sa tina cont de preferintele, nevoile si gusturile ambilor parteneri. Ca atare, amenjarea dormitorului trebuie sa fie pe placul ambilor parteneri si sa creeze starea de bine si de relaxare. In plus, ambii parteneri trebuie sa aiba spatiu si sa asigure bunastare si echilibru printr-o dispunere corecta a mobilei si mobilierului.

Dormitorul trebuie sa se incadraze armonios in linia generala a amenajarii locuintei

Acesta nu trebuie sa faca nota discordanta cu restul casei, chiar daca fiecare incapare are particularitatile sale. Amenajarea fiecarei camere, deci si a dormitorului este bine sa se alinieze linii generale, iar prin alegerile facute, sa complimenteze aerul intregii locuinte.

Culorile dormitorului trebuie sa tina cont de regula 60/30/10

Acesta se refera la urmatoarele aspecte:

  • 60% reprezinta culoarea dominanta (cea de pe pereti, o nuanta mai deschisa)
  • 30% se indreapta catre culoarea secundara(cea de pe mobila si podea, o nuanta mai inchisa)
  • 10% spre culoarea accent (cea de pe decoratiuni, o nuanta mai tare)

Transforma spatiul intr-un odihnitor si relaxant

Un astfel de dormitor este amenajat in in nuante odihnitoare si foloseste atat materiale cat si finisaje naturale pentru a crea o atmosfera placuta, propice relaxarii. Avand in vedere ca in aceasta camera oamenii petrec cam o treime din timp, este important ca ea sa inspire pe langa bun gust, si un aer extrem de cosy.

Folosindu-te cat mai mult de lumina naturala si un spatiu neaglomerat, vei avea parte de un dormitor cald si aerisit, numai bun pentru relaxare, dormit si chiar nopti pasionale.

Functionalitatea, un alt element cheie

Ea se refera la de dispunerea corecta a mobilei, a corpurilor de iluminat, a spatiilor de spatiile, astfel incat dormitorul sa devina unul practic si eficient din toate punctele de vedere. Nu uita ca poti apela la rafturi si corpuri suspendate, astfel incat totul sa fie simplu si usor de intretinut.

Pentru cat mai mult spatiu, cateva priviri la canapele extensibile ieftine s-ar putea sa te inspire mai mult decat iti imaginezi.

Personalizeaza spatiul cu elemente de decor special

Pentru a da personalitate camerei, nu uita ca detaliile fac diferenta.

De exemplu, pentru a da o nota valoroasa (cel putin sentimental) poti alege decorezi incaperea cu tablouri, sa montezi etajare pentru poze, carti sau alte accesorii pe care le preferi.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Arta gradinaritului

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Birou si biblioteca

MASA BIROU PC NANO ALB-NUC

Pret: 297,50 LEI 160,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!