Ce trebuie sa stii cand te muti in Cluj

in Diverse

Cu siguranta esti unul dintre bucurestenii care s-au gandit de atatea ori sa se mute in alt oras. Probabil te-ai saturat de aglomeratie sau de oamenii nu tocmai civilizati din trafic, insa un lucru e sigur: vrei sa te muti. Iar urmatorul candidat pe lista ta e Clujul. Mai ales ca in ultimul timp se observa o tendinta a bucurestenilor de a trage inspre Cluj. Unii doar vor o schimbare, in timp ce altii pur si simplu idealizeaza orasul. Daca si tu te numeri printre ei, citeste mai departe. S-ar putea sa afli cateva lucruri noi care te vor ajuta sa iei o decizie mai buna.

Biserica Mihail Cluj-Napoca

Sursa foto: Wikipedia

Chiriile

Daca vei consulta oferta site-urilor de chirii din Cluj, vei ramane putin socat. Pentru ca da, chiriile sunt mai mari in Cluj decat in Bucuresti. Un apartament de doua camere intr-o zona centrala din Bucuresti te va costa in jur de 350-400 euro pe luna, in timp ce unul din Cluj te va duce undeva la 500-550 de euro. Iar dupa ce te muti, poate vei vrea sa iti transformi noul apartament sau sa-l decorezi. Noi iti recomandam sa-l umpli cu flori, mai ales ca beneficiezi de livrare flori in Cluj-Napoca de la Floria.

Joburile

Aici nu trebuie sa iti faci prea mari griji. Da, chiriile sunt destul de ridicate, insa si unele salarii sunt pe masura. Clujul este al doilea cel mai mare oras din tara din punct de vedere al salariilor, conform studiilor de piata. Deja si-a castigat renumele de Silicon Valley al Transilvaniei si pe buna dreptate. Deci daca esti IT-ist, stai fara griji. Salariile pot fi mai mari chiar si decat in Bucuresti.

Traficul

Ca sofer in Cluj, trebuie sa inveti sa ai rabdare. Si asta nu pentru ca traficul ar fi infernal ci pentru ca se misca foarte incet. In plus, va deveni si mai haotic pentru un nou rezident tocmai din cauza ca sunt o multime de sensuri giratorii cu care va trebui sa te obisnuiesti. De asemenea, sunt si foarte multe stradute cu sens unic, asa ca daca ai ratat o iesire, esti pierdut in trafic. Nu te speria, insa. Transportul in comun merge destul de bine, chiar mai bine decat in Capitala.

Cluj, oras universitar

Dupa cum bine stii, Bucurestiul nu mai e singurul oras care se lauda cu o oferta generoasa de facultati bune. Clujul este unul dintre cele mai importante centre universitare din tara si din lume. Facultatea Babes-Bolyai se numara printre primele 1000 de facultati din lume. ?i din moment ce este populat cu atati studenti si tineri plini de viata, iti va fi greu sa te plictisesti acolo. De la festivaluri de renume mondial precum Electric Castle si Untold si pana la festivaluri nationale de film, arta si jazz, vei avea mereu ceva de facut si invatat.

Un oras multicultural

Cand vei ajunge in Cluj, te vei simti ca in vacanta. Iar asta pentru ca orasul este populat de atatea culturi si nationalitati incat nu vei avea timp sa te plictisesti. Este un important centru turistic, deci vei interactiona destul de des cu turisti si oameni din culturi diferite.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Baie

DULAP BAIE MODERN, FINISAJ ALB-MOLID

Pret: 255,00 LEI 185,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!