Casa sau apartament? Argumente pro si contra

in Diverse

Casa sau apartament? Aceasta pare sa se transforme intr-o dezbatere interminabila, mai ales daca ai de gand sa devii proprietar al unuia dintre aceste imobile. In timp ce viata la bloc a fost si ramane inca o optiune atractiva pentru cei care fie nu isi doresc, fie nu-si pot permite sa cumpere sau sa cladeasca o casa, se pare ca abundenta de proiecte de case accesibile ar putea inclina balanta.

Casa sau apartament

Sursa foto

Ce avantaje ai daca alegi un apartament vs. o casa

Exista cateva motive deloc de neglijat pentru care ai putea sa alegi un apartament in locul unei case, iar printre acestea se numara:

  • Pretul de achizitie: In cazul in care nu ai cerinte extraordinare in ceea ce priveste apartamentul pe care urmeaza sa-l cumperi, pretul de achizitie ar putea fi un criteriu care sa te determine sa alegi aceasta optiune, in locul unei case. De foarte multe ori, atat construirea unei case de la zero, cat si cumpararea uneia gata facute, necesita investitii duble sau chiar triple fata de cele necesare achizitionarii unui apartament.
  • Costuri reduse de intretinere: de regula, un apartament la bloc presupune mult mai putine investitii de intretinere decat o casa. Ne referim aici, pe de-o parte, la costurile financiare, care includ imbunatatirile si reparatiile necesare, dar si la cele de timp, daca avem in vedere faptul ca o casa necesita ingrijirea sa atat in interior, cat si in curte.
  • Locuinta ideala daca stai singur: pentru cei care locuiesc singuri sau pentru familiile restranse, spatiul redus si simplitatea unui apartament sunt ideale. De asemenea, costurile sunt, in acest caz, mai reduse. Ia in considerare si planurile de viitor pe care le ai, inainte de a lua decizia sa te muti intr-un spatiu mai mic.

Reversul medaliei: dezavantajele vietii la bloc comparativ cu traiul la casa

  • Confidentialitatea: din cauza faptului ca majoritatea cladirilor de apartamente nu ofera un grad sporit de confidentialitate si de intimitate, ai putea incepe sa iei in considerare locuitul la casa. Se stie ca viata la bloc implica sa convietuiesti in aceeasi cladire cu diverse persoane, mai prietenoase... sau nu!
  • Spatiul: o casa iti ofera foarte mult spatiu, lucru care face ca o astfel de locuinta sa fie potrivita pentru familiile numeroase, sau pentru cei care vor sa-si creeze acasa spatii de relaxare chiar la ei acasa (sala de fitness, spatiu destinat petrecerilor etc).
  • Taxele pentru facilitati: ne referim aici in special la taxa de parcare in spatiile rezervate de catre dezvoltatori. In orasele aglomerate, gasirea unui loc de parcare in apropierea blocului in care locuiesti poate fi o adevarata aventura, asa ca ar fi bine sa platesti pentru aceasta facilitate. Costurile, in acest caz, pot fi destul de ridicate, dar variaza in functie de zona.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!