in Constructii
Constructia sau renovarea unei bai reprezinta un proiect important, iar pentru realizarea lui vei avea nevoie de materiale de calitate, precum si de niste muncitori foarte buni. Afla, mai jos, care sunt cele trei materiale de folosit obligatoriu cand iti construiesti sau iti renovezi o baie.
In cazul in care iti doresti sa tii umezeala departe de peretii baii tale si, de asemenea, sa previi inundarea altor incaperi ale casei tale, ar fi bine sa folosesti hidroizolatii.
Daca nu stiai, hidroizolatiile reprezinta unele dintre cele mai importante materiale de constructii folosite la amenajarea bailor. Pentru zero inundatii, zero miros de umeazeala si zero mucegai la tine in baie, foloseste hidroizolatii in toata incaperea, nu doar pe pardoseala.
Cand iti hidroizolezi baia, acorda o atentie sporita imbinarilor si scurgerilor din baie. Respectivele zone din baia ta ar trebui izolate suplimentar cu benzi elastice din PVC ori cu benzi cauciucate. Pe piata exista nenumarate produse pe care poti sa le utilizezi la hidroizolarea baii, insa este esential sa alegi unele de calitate, daca iti doresti ca lucrarile sa reziste foarte bine in timp. Pentru un plus de rezistenta in timp, orice hidroizolatie aleasa ar fi bine sa fie armata.
Placile Aquapanel, fabricate dintr-un ciment special, tip Portland, te ajuta sa-ti anexezi o baie casei tale fara sa folosesti materiale traditionale de zidarie, precum caramida sau BCA. Placile Aquapanel pot fi utilizate nu doar la ridicarea unei constructii noi, ci si pentru realizarea de reparatii. Comparativ cu materialele clasice de zidarie, placile Aquapanel au doua avantaje: incarca mai putin structura contructiei si au o greutate mai mica.
In cazul in care alegi sa-ti construiesti baia din materiale traditionale de zidarie, ai putea sa folosesti placile Aquapanel Exista astfel de placi dedicate interiorului baii tale. Ele sunt extrem de utile daca iti doresti pereti drepti si, totodata, un aspect placut in baie.
Chitul de rosturi este un material de constructii folosit pentru finalizarea procesului de montare a placilor de faianta si gresie din baia ta. Chiturile de rosturi sunt responsabile atat de aspectul final al gresiei si faiantei, precum si de rezistenta in timp a placilor ceramice. Exista doua tipuri de chituri de rosturi: pe baza de ciment si epoxidice. Chiturile de rosturi pe baza de ciment sunt foarte folosite pe piata romaneasca, datorita ofertei bogate si costurile reduse de achizitie.
Chiturile de rosturi se utilizeaza in spatiile rezidentiale, in vreme ce chiturile epoxidice se utilizeaza in spatii unde pardoselile sunt solicitate intens, la exterior, sau daca vrei un chit care sa nu se pateze sau sa nu isi schimbe culoarea. Chiturile epoxidice sunt impermeabile si prezinta o rezistenta crescuta la radiatii ultraviolete, inghet si abraziune. De asemenea, chiturile de rosturi contribuie la impiedicarea dezvoltarii mucegaiurilor.