Artistul japonez Hirotoshi Ito prezinta expozitia Pleasures of Paradox. The Fine Stone la Galeria Galateca, proiect sustinut de PIATRAONLINE

in Targuri si expozitii

In perioada 10-14 octombrie 2017, ca parte integranta a aniversarii de 10 ani a celui mai mare showroom de piatra naturala din Romania, PIATRAONLINE, la Galeria de arta Galateca va avea loc expozitia Pleasures of Paradox. The Fine Stone, semnata de artistul japonez Hirotoshi Ito. Expozitia cuprinde 15 lucrari din piatra care sfideaza conceptiile traditionale despre acest material, accesul publicului la expozitie fiind gratuit.

Expozitie sculptura piatra Hirotoshi Ito

"Anul acesta sarbatorim 10 ani pe piata materialelor de constructie si design, iar expozitia Pleasures of Paradox. The Fine Stone este cea mai potrivita modalitate pentru a marca acest eveniment. Pentru noi, la fel ca pentru Hirotoshi Ito, piatra naturala este un adevarat generator de inspiratie. De aceea, viziunea sa artistica ne-a inspirat sa organizam acest eveniment, pentru a prezenta sculpturile sale originale si publicului din Romania", a declarat Mariana Bradescu-Constantinescu, Managing Partner PIATRAONLINE.

O caracteristica proeminenta a lucrarilor lui Hirotoshi Ito este incercarea lui de a crea iluzia ca piatra este mai mult decat un simplu material. Desi majoritatea dintre noi considera piatra un material dur si rece, aceasta este pentru Hirotoshi Ito panza perfecta, avand un potential foarte mare de a crea adevarate povesti, pline de umor si caldura.

Expozitie sculptura piatra Hirotoshi Ito

Potrivit artistului, "respectarea si utilizarea caracteristicilor naturale ale materialului original este un aspect foarte vechi si important al culturii japoneze, in special in conceptia creativa cunoscuta sub numele de Mitate, care implica replasarea unei semnificatii intr-un context nou". Expozitie sculptura piatra Hirotoshi Ito

"Despre piatra putem spune multe cuvinte de lauda, insa la o prima vedere parca nu ne vine sa admitem ca este flexibila, calda sau ca ne inspira in vreun fel. V-ati imaginat vreodata un pulover sculptat in piatra? Sau poate un zambet iesind triumfator din roca 'rece'? Hirotoshi Ito ne provoaca sa vedem dincolo de aparente, descoperind astfel noi fete ale pietrei", a declarant Ioana Ciocan, vicepresedinte Uniunea Artistilor Plastici din Romania si curatorul expozitiei.

Hirotoshi Ito provine dintr-o familie cu o traditie de peste 100 de ani in prelucrarea pietrei si a absolvit Universitatea de Arta din Tokio in anul 1982. In general, artistul lucreaza cu materiale precum marmura sau granitul, modificand suprafata naturala a pietrei in forme sculpturale unice. De asemenea, acesta se lasa inspirat de formele naturale ale pietrelor, pe care le altereaza pentru a crea adevarate personaje. Toate lucrarile sale fac referire la imagini, obiecte sau experiente obisnuite, din viata de zi cu zi.

Expozitie sculptura piatra Hirotoshi Ito Expozitie sculptura piatra Hirotoshi Ito

Expozitia poate fi vizitata la Galeria Galateca in perioada 10-14 octombrie si este cu intrare libera.

Detalii eveniment: Expozitie Ito - PIATRAONLINE

Despre PIATRAONLINE

Primul magazin online din Romania dedicat exclusiv pietrei naturale pentru amenajari interioare si exterioare. Compania ROCK STAR CONSTRUCT, sub care opereaza brandul PIATRAONLINE, are o istorie de 10 ani pe piata romaneasca si este in topul furnizorilor de piatra naturala din tara.

In ultimii ani, PIATRAONLINE a cunoscut o crestere spectaculoasa - de la dezvoltarea colaborarilor cu cariere de piatra aflate in strainatate (piatra naturala disponibila in magazinul online si in showroom provine din cele mai bune cariere din lume, precum Spania, Grecia, India, Turcia, Egipt , Brazilia), la deschiderea celui mai mare showroom de piatra naturala din Romania (peste 1000 de metri patrati si 100 de spatii-concept care pun in valoare frumusetea pietrei naturale).

In noiembrie 2016, PIATRAONLINE a castigat locul I la categoria "Casa, Gradina si Unelte" in cadrul celei de a 11-a editii anuale a Galei Premiilor eCommerce (GpeC).

Adresa showroom: Aleea Teisani nr 137A, Sector 1, Bucuresti.

Mai multe detalii aici: www.piatraonline.ro

Social Media: https://www.facebook.com/PIATRAONLINE

Video prezentare showroom: https://youtu.be/GBcpneNho0Q

Sursa: Piatraonline.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!