Cea mai sigura casa: fortareata noaptea, fatade spectaculoase ziua

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Atunci cand ne proiectam o casa cu totii ar trebui sa ne dorim nu doar o cladire cu o arhitectura speciala, ci si una care sa ne inspire siguranta, sa fie eficienta energetic si sa ne ofere clipe de liniste si relaxare, daca se poate in mijlocul naturii.

Va prezentam in cele ce urmeaza o casa care insumeaza toate aceste calitati.

Terasa casa Konieczny

Casa, care a fost proiectata de catre arhitectul polonez Robert Konieczny de la biroul de arhitectura KWK Promes, este localizata in vecinatatea Varsoviei.

Casa Konieczny

Dezideratul principal, impus arhitectilor de catre beneficiar, a fost acela de a crea o casa care sa ofere o senzatie de siguranta maxima locatarilor atat in interiorul sau cat si in gradina generoasa din jur, motiv pentru care casa a si primit numele de "Safe House", adica casa sigura.

Arhitectii au raspuns provocarii printr-un sistem ingenios de pereti retractabili care izoleaza perfect casa pe durata noptii, transformand-o intr-o adevarata fortareata, iar in timpul zilei permit crearea unei zone sigure in gradina astfel incat copiii sa se poata juca in deplina siguranta.

Casa Konieczny - zona sigura ziua Casa sigura Konieczny - noaptea Casa sigura Konieczny - exterior

Casa "functioneaza” asemeni unei flori care se inchide in fiecare seara pentru a se redeschide in toata splendoarea a doua zi dimineata.

Casa sigura Konieczny - noaptea Casa sigura Konieczny - ziua Casa sigura Konieczny - fatada ziua Casa sigura Konieczny - fatada ziua

Peretii retractabili, avand structura din otel si fiind umpluti cu vata minerala, ofera nu doar siguranta casei pe timpul noptii ci si o foarte buna izolatie termica, respectand conceptul caselor pasive, care acumuleaza energia solara pe timpul zilei, pastrand-o in interior peste noapte.

Iar suprafetele vitrate se dezvaluie in fiecare dimineata, oferind cu generozitate accesul luminii si caldurii soarelui, dar si o panorama perfecta spre gradina ce inconjoara casa.

Casa sigura Konieczny - fatada sticla

Casa sigura Konieczny - panorama ziua

Casa sigura Konieczny - gradina

Pentru o integrare cat mai buna in peisajul rural in care a fost construita casa, structura peretilor a fost placata cu un strat impermeabil din lemn de arin de culoare inchisa.

Prorietatea dispune si de o piscina construita initr-un pavilon alaturat casei, pe al carui acoperis-terasa se ajunge cu ajutorul unui perete retractabil ce basculeaza la 90 de grade formand o punte de legatura intre cele 2 cladiri. De pe acoperisul pavilionului se deschide o frumoasa priveliste panoramica asupra imprejurimilor.

Casa sigura Konieczny - pod Casa sigura Konieczny - acces piscina Casa sigura Konieczny - piscina

Iar peste noapte proprietatea mai sufera o transformare: fatada principala devine un urias ecran iar curtea un cinematograf in aer liber!

Casa cinematograf in aer liber

Iata si un film edificator pentru metamorfozele cotidiene ale acestei ingenioase case:

Arhitect: KWK Promes

Designer: Magdalena Radalowicz-Zadrzynska

Fotograf: Olo Studio

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!