O saptamana dedicata excelentei in arhitectura, la Bienala Transilvania 2017

in Targuri si expozitii

Bienala de Arhitectura Transilvania- BATRA 2017 se pregateste sa isi deschida portile, in perioada 7 - 15 oct 2017, la Cluj-Napoca.

BATRA e la a treia editie si e organizata de Ordinul Arhitectilor din Romania, Filiala Transilvania- OART (organizator principal), care are sediul la Cluj-Napoca si are peste 650 de membri arhitecti din trei judete: Cluj, Bistrita-Nasaud si Salaj. Co-organizatorii manifestatiei sunt: OAR Bihor, OAR Satu Mare, OAR Nord-Vest si OAR Alba.

Bienala de Arhitectura Transilvania este conceputa ca un sir de evenimente menite sa aduca arhitectura in atentia opiniei publice, sa promoveze excelenta in arhitectura si, nu in ultimul rand, sa formeze publicul in spiritul valorilor arhitecturii. Astfel, in cadrul BATRA 2017 vor avea loc expozitii, conferinte, workshop-uri si multe evenimente conexe.

Bienala de Arhitectura Transilvania 2015

Imagine de la editia din 2015 a Bienalei de Arhitectura Transilvania - BATRA

(In)Semne bune Bienala are

Tema Bienalei de Arhitectura Transilvania 2017 este "(In)Semn", iar semnificatia sa a pornit de la insasi necesitatea arhitecturii: de a fi conceputa, inteleasa si insusita nu doar de catre arhitecti si de beneficiari, ci si de comunitate si administrat?ie deopotriva.

"Traim inconjurati de semne si insemne. Le observam, le intelegem, ne pun pe ganduri sau trecem nepasatori pe langa ele. Le observam, le desenam, ne ajuta sau ne incurca, ne linistesc, ne motiveaza sau ne tulbura. Insemnam oameni, familii si comunitati, locuri si peisaje, conturam perspective, definim spatii. Gestul arhitectural al fiecaruia dintre noi nu insemneaza doar in numele nostru ci si in numele intregii comunitati. Imaginea mediului construit este perceputa, apreciata sau criticata ca un rezultat al muncii noastre de breasla. Ne dorim constientizarea fortei de schimbare, a responsabilitatii pe care arhitectul si-o asuma atunci cand propune un proiect. Nu insemnam doar formal, nu suntem o obligatie intr-un lung proces birocratic. Arhitectura este o necesitate", spune arh. Daniela Maier, presedintele BATRA si vicepresedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, Filiala Transilvania- OART.

Expozitia-concurs BATRA 2017 va putea fi admirata pe intreaga durata a Bienalei in aer liber, intr-un cadru special amenajat in Piata Unirii. Vernisajul oficial va avea loc sambata, 7 octombrie, de la ora 17.00. Cele mai bune lucrari vor fi premiate in cadrul

Galei Premiilor BATRA, un eveniment de inalta tinuta, care se va desfasura sambata, 14 octombrie, de la ora 18.00, la Muzeul de Arta Cluj-Napoca. Tot in cadrul Bienalei Transilvania vor fi expuse lucrarile premiate anul trecut la bienalele altor filiale din toate colturile tarii.

Juriul Bienalei este format si la editia aceasta din specialisti internationali de renume din Romania, Italia, Portugalia si Bulgaria: Georgeta Gabrea, Constantin Gorgea, Oana Simionescu, Francesco Fresa, Pedro Ravara si Borislav Ignatov.

Premii pentru cele mai bune materiale de presa

Pentru a doua editie consecutiva, organizatorii Bienalei propun, pe langa premierea arhitectiilor, si recunoasterea meritelor publicisticii de arhitectura. Premiul pentru cel mai bun articol cu si despre arhitectura/arhitecti, in valoare de 2000 lei, se va acorda tot in cadrul Galei BATRA 2017.

Consultanta de specialitate pentru amenajari interioare

In cadrul BATRA 2017, intalnirile tematice, expozitiile si workshopurile dedicate comunitatii de specialitate vor fi dublate de evenimente pentru publicul larg. Astfel, de marti, 10 octombrie, pana joi, 12 octombrie, la Muzeul de Arta, intre orele 11.00 si 15.00, arhitectii stagiari se vor intalni, intr-un cadru relaxat, cu cei interesati sa primeasca sfaturi creative si practice in domeniul amenajarilor interioare. Avand in vedere ca locurile sunt limitate, iar consultanta oferita va fi personalizata, cei interesati sunt invitati sa se inscrie in prealabil, intr-un formular disponibil incepand cu 1 octombrie pe site-ul batra.ro

Activitati pentru copii la BATRA2017: vanatoare de comori, casute pentru pasarele si teatru muzical.

Cat timp cei mari vor primi sfaturi despre cum sa isi amenajeze casele si gradinile, cei mici vor fi si ei "prinsi" cu activitati de toate felurile: sambata, 7 octombrie, de la ora 11.00, in curtea Muzeului de Arta va avea un "Treasure Hunt" organizat in parteneriat cu Scena Urbana, cei care vor pune in scena a doua zi, de la aceeasi ora si in acelasi loc, piesa pentru copii "Alice in tara jucariilor". Taramul jocului va fi desavarsit, in timpul saptamanii, cu workshopuri dintre cele mai amuzante, precum cel de construire a casutelor pentru pasarele.

Workshopuri Bienala de Arhitectura Transilvania 2017

Expozitia BATRA ajunge in alte sase orase

Conferinta membrilor juriului, tururi ghidate de prezentare a orasului, turul dedicat arhitectilor care au primit Opera OMNIA la ultimele editii ale Bienalei, precum si workshopuri coordonate de arhitecti recunoscuti la nivel international vor completa lista evenimentelor deschise publicului larg, in cadrul saptamanii dedicate excelentei in arhitectura.

Dupa Cluj-Napoca, expozitia BATRA 2017 va fi itinerata si in alte sase resedinte de judet ale filialelor partenere, respectiv: Bistrita, Zalau, Oradea, Baia Mare, Alba Iulia si Satu Mare.

BATRA 2017 este organizata in parteneriat cu: Primaria Cluj-Napoca, Ferro Group, Banca Transilvania, Kamen Office&Home Design, Maer Charme.

Mai multe detalii despre #BATRA2017 gasiti pe pagina de FB a evenimentului si pe site.

Afis Bienala de Arhitectura Transilvania 2017

Contacte:

Presa
Anca Dinu, PR Manager
0722870000, anca.dinu123@gmail.com

Organizare
Daniela Maier, Presedinte BATRA
0744695874, secretar@oartransilvania.ro

Sursa: BATRA

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!