Pardoseala profesionala: covor PVC sau linoleum? Tu ce alegi?

in Decoratiuni

Alegerea unui model de covor PVC si linoleum pentru o pardoseala profesionala este foarte populara deoarece aspectul estetic este atractiv, iar oferta de culori, modele si stiluri este nelimitata pentru a se potrivi in orice locatie, indiferent de destinatia acesteia.

Covor PVC sau linoleum

Pardoseala din covor PVC sau linoleum de la Tarkett este o pardoseala profesionala, antibacteriana, ideala pentru orice spatiu cu trafic intens precum: spitale, scoli, universitati, gradinite, showroomuri si magazine.

Desi asemanatoare, linoleumul si covorul PVC sunt tipuri de pardoseala diferite, dupa cum se poate observa in randurile de mai jos:

Structura

Modelele din covor PVC sunt fabricate din materiale sintetice, spre deosebire de linoleu care este confectionat din materiale naturale. O diferenta perceptibila este data de miros, linoleumul emana un miros de seminte de in si de ulei.

Etansarea la instalare

Covorul PVC este rezistent si impermeabil si nu necesita etansare si ceruire, pe cand linoleumul trebuie ceruit anual si tratat dupa instalare, ca sa fie protejat de umiditate. Astfel, covorul pvc va feri de probleme in caz de inundatie, pe cand, linoleumul poate fi distrus.

Durabilitate

Ambele produse au rezistenta sporita la uzura si pot inlocui cu succes gresia atat in spatiile rezidentiale, cat si in cele comerciale. Calitatea montajului influenteaza rezistenta in timp, motiv pentru care este necesar ca materialul sa fie lipit in totalitate pe o suprafata perfect plana, iar racordarile intre fasii si peretii incaperii sa fie realizate cu cordon de sudura la cald.

Aspect estetic

Ambele solutii ofera o gama mare de culori, dintre cele mai vii pana la imitatii perfecte de faianta, lemn sau mozaic. Posibilitatile de design sunt nenumarate, doar de inspiratie sa nu ducem lipsa.

Montare si intretinere

Daca te gandesti cum se monteaza covorul pvc sau linoleumul si crezi ca este o treaba dificila, afla ca amandoua se monteaza prin lipire cu adeziv special. Nimic mai simplu. Fiind mai maleabil, pardoseala profesionala din covor PVC este mai usor de instalat fata de linoleu, care trebuie sa fie taiat la dimensiune si apoi montat cu atentie pentru a preveni bulele de aer.

Curatarea se face usor, doar cu apa si o solutie de curatare obisnuita.

Costuri

Fiind produse ce beneficiaza de garantii indelungate, rezistenta si intretinerea nu implica eforturi, iar costurile sunt foarte scazute. Alegerea unui linoleum ieftin este sustinuta si de o intretinere rapida, ce nu implica cheltuieli mari. Covorul pvc are nevoie doar sa fie aspirat si spalat cu ajutorul unui mop si detergent universal. In schimb, pentru linoleu este nevoie de spalare cu anumiti detergenti care sa nu conduca la degradarea acestuia.

De asemenea, periodic, anumite game de linoleu au nevoie de lucrari suplimentare de intretinere, de ceruire si de aplicarea anumitor substante care sa le protejeze si sa le redea luciu si prospetimea culorii.

De ce sa alegi o pardoseala profesionala din covorul PVC sau linoleum?

  • Este o pardoseala profesionala pentru spatii din interior.
  • Prezinta durata mare de viata, pana la 10 ani garantie;
  • Se intretine foarte usor.
  • Pastreaza spatiul curat, fara praf. Nu permite dezvoltarea bacteriilor si microbilor pe suprafata.
  • Asigura izolare acustica.

Pentru un aspect unitar al pardoselii, se recomanda folosirea unui cordon de sudura din aceeasi textura si culoare cu pardoseala aleasa. Indiferent ca alegi un model de covor PVC gri, rosu, galben, albastru sau o alta culoare dintre cele 83 disponibile pe site-ul www.eMenatwork.ro, cordonul de sudura multicolor te ajuta sa oferi pardoselii un aspect frumos, continuu si fara imbinari vizibile.

In magazinul online eMenatwork, gasesti modele de covor PVC si linoleu ieftin de la Tarkett, dar si cordonul de sudura multicolor, disponibile la preturi accesibile, astfel incat sa te bucuri de toate avantajele unei pardoseli profesionale corect montata.

Sursa: emenatwork.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!