Profesionistii in peisagistica primesc o gama dedicata de utilaje cu acumulator de la STIHL

in Ghid Practic Gradina

Compania STIHL a dezvoltat puternic, in utlimii ani, gamele de utilaje cu acumulatori. Inginerii germani au conceput initial utilaje pentru zona hobby, insa evolutia spectaculoasa a tehnologiilor si inovatiile companiei le-au permis construirea unor sisteme dedicate profesionistilor. Puterea si anduranta unor astfel de echipamente le face disponibile la lucru intens in sectorul de amenajari a spatiilor verzi, fiind o alternativa mai "tacuta" si mai "eco" traditionalele motoare cu carburant.

Motocoasa cu acumulator STIHL

Sistemul PRO cu acumulator de la STIHL vizeaza patru categorii de utilaje si anume: motocoase, motoferastraie, foarfeci de gard viu si suflante. Toate acestea functioneaza acum cu un singur acumulator compatibil cu fiecare utilaj in parte. Astfel, utilizarea intregului sistem de echipamente, cu un singur acumulator, devine extrem de fiabila din punct de vedere al costurilor de achizitie si operare, fara a mai pune la socoteala silentiozitatea si factorul ECO.

Timpii de lucru difera de la un utilaj la altul, in functie de intensitatea folosirii, dar si de lucrarea realizata.

De exemplu, cel mai performant acumulator de la STIHL poate "duce" pana la 180 de minute de activitate, in cazul unui foarfece de gard viu HSA profesional. Acelasi tip de acumulator functioneaza in sarcina pana la 50 de minute pentru un motoferastrau din gama profesionala MSA sau chiar 85 de minute, atunci cand se cupleaza la motocoasa din aceeasi gama PRO - FSA 130, dotata cu disc de taiat iarba.

Foarfece gard viu cu acumulator STIHL

Sistemul PRO cu acumulator cuprinde cele patru categorii de utilaje enumerate mai sus, cu diverse variante si optiuni, In functie de necesitatile profesionistilor. In total, pe rafturile magazinelor STIHL din Romania au fost introduse anul acesta 8 utilaje cu acumulator In sistemul PRO. La acestea se adauga patru utilaje din gama compacta (semi profesionala) si trei destinate zonei hobby - motocoasa FSA 45, foarfecele de gard viu HSA 45 si foarfecele pentru arbusti HSA 45.

Despre compania STIHL

STIHL a anuntat In 2016, la nivel international, o crestere de 6,6%, atingand o cifra de afaceri record de 3,46 miliarde de euro. Compania germana intentioneaza sa investeasca 1 miliard de euro in dezvoltare pana In 2018. Anul trecut compania a implinit 90 de ani, fiind infiintata in 1926 de Andreas Stihl in Stuttgart. STIHL Romania este o companie detinuta 100% de firma mama si a fost infiintata in 1997. In prezent STIHL Romania importa motounelte sub brandurile STIHL si VIKING.

Sursa: STIHL

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!