O pasiune, o casa si un vis implinit - imagini si proiect

de Marcel Buciuman in Proiecte de case

Impatimit al motocicletelor si al masinilor clasice, dupa cum singur se descrie, Flavius, un roman stabilit de mai multi ani la Viena, avea nevoie de un garaj in care sa-si protejeze nu putinele exemplare ale colectiei personale.

Cum costurile unui astfel de garaj in Viena erau exorbitante, acesta a decis ca cel mai avantajos ar fi sa construiasca unul in apropierea Aradului, orasul sau de bastina, profitand de faptul ca distanta dintre Arad si Viena este de doar 5 ore de condus.

Odata decizia luata, a urmat achizitionarea unui teren si conceperea proiectului garajului. Constient fiind ca nu va sta doar sa-si admire exponatele, ci va dori si sa le repare sau sa le modifice, Flavius a realizat ca se va murdari si ca urmare va avea nevoie de o baie, iar daca tot va racorda constructia la apa si canalizare, s-a gandit ca de ce nu ar avea si o bucatarie?

Iar, daca tot are baie si bucatarie, de ce nu are avea si o camera in care sa innopteze, dupa o zi de munca, fara a mai apela la bunavointa rudelor?

De aici, planurile initiale au evoluat rapid astfel ca, in final, pasionatul nostru de motoare a ajuns ca in locul unui garaj sa-si construiasca un garaj cu... casa.

Fatada casa in alb si negru

Si, daca tot s-a ales cu o casa, de ce nu ar fi aceasta proiectata si amenajata pe de-a-ntregul dupa propriile gusturi? Ei bine, aceasta s-a si intamplat, intreaga casa este o extensie a pasiunii proprietarului pentru motoare, calatorii si arta!

A rezultat astfel o constructie pe doua niveluri care include un garaj dublu, suficient de mare pentru a putea adaposti chiar si un Cadillac de 7 metri lungime, iar deasupra acestuia 2 dormitoare si o baie.

Accesul la etaj se face printr-o scara amplasata in zona de zi, zona deschisa spre ambele niveluri ale constructiei si avand forma unui semicerc cu raza de 4 metri.

Parterul mai include holul, livingul, bucataria si baia mica.

Din punct de vedere arhitectural, avem o imbinare perfecta intre volume cubice si forme curbe, fluide, specifice arhitecturii organice.

Fatada casa in alb si negru

Stilul de amenajare este unul eclectic, fara niciun fel de ingradiri si canoane, insa spiritul artistic si bunul gust al proprietarului l-a ferit sa alunece in kitsch.

Cromatic, s-a optat pentru aceleasi culori neutre folosite si pentru decorarea fatadelor - alb, negru si gri-, culori care sa evidentieze cat mai bine elementele dorite.

Desi s-a pornit de la ideea de a crea un "barlog barbatesc" autentic, s-a dat cate o pata de culoare fiecarei zone a casei astfel incat chiar si o femeie sa se simta cat se poate de confortabil si de bine primita.

Sa vedem insa ce ne dezvaluie fiecare coltisor al acestei case unice!

Inca de la intrare ne intampina o prima surpriza: un vechi autoturism IMS ce "atarna" pe peretele holului. Restaurat cu grija, acesta a primit un nou rol devenind un dulap pentru pantofi si un cuier unic! Iar farurile acestuia completeaza corpurile de iluminat cu aspect industrial din vestibul.

Autoturism IMS restaurat  Dulap intr-un autoturism IMS restaurat

Dulap pentru pantofi si cuier intr-un autoturism IMS restaurat

Caroserie autoturism IMS vechi

Caroserie IMS inainte de restaure

Odata trecuti de acest dulap original ajungem in livingul mic dar extrem de confortabil si tonic, datorita pieselor de mobilier si decor de culoare galbena, de altfel aceasta fiind culoarea favorita a proprietarului.

Living modern

Pentru a folosi optim spatiul, comoda TV a fost amplasata sub scara interioara.

Comoda TV sub scara

Din living se ajunge in bucataria foarte bine organizata si utilata, "imblanzita" si aceasta de cateve tonuri de verde. O usa care permite accesul spre curtea din spatele casei delimiteaza cele 2 spatii.

Masa bucatarie deschisa

Masa reconditionata

Loc luat masa Mobila bucatarie pe colt Bucatarie mica

In continuare avem baia mica, dotata cu cabina de dus si dedicata calatorilor pe 2 roti sau chiar pe o roata! Un monociclu constituie picior pentru lavoar dar si suport pentru hartia igienica, in timp ce dulapior este bicicleta de pe perete, cu oglinda integrata in roata din fata si cu farul luminand perfect pentru barbierit. Nici iubitorii skateboard-ului nu au fost uitati, cateva placi formand o etajera originala intr-un colt al baii.

Baia mica cu bicicleta Cabina dus baia mica

Accesul spre etaj se face printr-o scara interioara dreapta, cu o singura rampa. Pe masura ce ne ridicam privirea remarcam de indata balustrada ingenioasa ce margineste holul de la etaj, cu deschidere spre nivelul inferior: nu mai putin de 3 motociclete, fiecare cu propria poveste si farmec (MZ 250 - prima motocicleta detinuta de proprietar, la 17 ani, un CZ - motocicleta vecinului de la bloc de care se indragostise cand era copil, o Mobra - motocicleta altui vecin care se strica mereu si care a constituit primul contact cu reparatiile).

Scara interioara Scara interioara Balustrada din motociclete

Dupa ce am trecut si de ultima treapta ne asteapta un coltisor de relaxare si lectura: un mic bar si un fotoliu cu totul inedit, o motocicleta cu atas IJ, cu care proprietarul isi aminteste ca a facut prima calatorie impreuna cu un prieten.

Motociclete in hol Barul din hol Fotoliu motocicleta atas

Nici baia de la etaj, amplasata intre cele doua dormitoare, nu este pe deplin "conventionala", ceea ce ne si bucura, pentru ca arata superb, in pofida tuturor celor care au incercat sa-l convinga ca o cada in mijlocul baii este o "risipa de spatiu".

Baia mare cu cada la mijloc Baia mare cu 2 lavoare

Remarcam accesoriile, inclusiv corpurile de iluminat, realizate din elemente de instalatii sanitare, tevi, fitinguri etc.

Baia mare Baia mare

Cele 2 dormitoare au primit fiecare cate o tema de amenajare.

Primul, este "camera calatorului", o denumire care nu ne mira remarcand geamantanele transformate in piese de mobilier (noptiere, etajere) dar si diversele decoruri cu inspiratie geografica. Aceasta este camera in care proprietarul s-a jucat cel mai mult si cu culorile.

Camera calatorului Camera calatorului Camera calatorului

Al doilea dormitor, intitulat "camera cornutelor", condimentat cu diverse nuante de maro, ne duce cu gandul la camera unui cowboy modern, care a inlocuit calul cu motocicleta.

Camera calatorului Camera calatorului Camera calatorului

Acesta camera comunica cu terasa aflata peste unul dintre colturile garajului, terasa accesibila si din hol.

Mare parte a pieselor de mobilier si de decor sunt artizanale, unele fiind realizate recicland diverse obiecte vechi, cum este acest candelabru obtinut din mai multe borcane de iaurt sau geamantanele amintite mai sus si transformate in noptiere.

Candelabru din borcane Noptiera din geamantan

Chiar daca, dupa cum am vazut, unele piese si-au gasit locul in casa, in cele din urma garajul s-a dovedit tot neincapator, astfel ca proprietarul a proiectat si construit inca un garaj, de aceasta data nu un garaj cu casa ci un garaj cu gradina! Intrucat terenul nu era foarte mare, pentru a nu pierde foarte mult din spatiu verde, al doilea garaj, cu inaltime variabila, are acoperisul verde.

Schita garaj acoperis verde

Schita garaj cu acoperis verde

Schita garaj acoperis verde

Garaj cu acoperis verde, in lucru

Accesul pe proprietate se face printr-o poarta culisanta din tabla perforata.

Poarta tabla perforata

Proiect parter

Proiect parter

Proiect etaj

Proiect etaj

Vederi fatade

Fatada Fatada

Ne-am bucura daca imaginile din aceasta casa, pe cat de inedita pe atat de incantatoare, vor constitui un imbold pentru cititorii nostri pentru a-si amenaja macar un colt al casei in concordanta cu propriile hobbyuri si pasiuni! Si, de ce nu, asteptam si povestile voastre!

Foto: Flavius W.

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!