Casa verde moderna conectata la natura si construita pe un teren ingust

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Situata pe un lot de teren ingust din zona veche a orasului Toronto, casa moderna pe care v-o prezentam astazi se remarca prin modul in care arhitectii de la Dubbeldam Architecture + Design au reusit sa extinda si sa conecteze spatiile interioare cu natura din jur.

Casa verde moderna

In plus, fiind vorba despre un proiect de restaurare a unei case vechi, este impresionanta transformarea de la o locuinta cu o compartimentare departe de stilul de viata modern si total ineficienta din punct de vedere energetic, la o casa moderna, luminoasa, cu spatii largi si cu performante energetice foarte apropiate de standardele unei case pasive, calitate pentru care a si fost premiata in anul 2016 printre cele mai bune constructii verzi din Canada.

Limitarile spatiale impuse de forma terenului au fost depasite prin structurarea casei pe verticala. Avem astfel trei niveluri. fiecare dintre ele propunand solutii spectaculoase de interconectare intre spatiile interioare si cele exterioare.

Fatada principala dezvaluie suprafete vitrate generoase dar si un balcon-terasa, la nivelul parterului, in imediata vecinatate a unui arbore secular ce ofera umbra pe durata verii. Pentru intimitate, balconul este marginit de un paravan din lemn de frasin.

Casa verde moderna

Acelasi lemn de frasin il regasim si la terasa amenajata in curtea din spatele casei.

Fatada dinspre curte are peretii integral din sticla. Lumina si caldura soarelui patrund astfel din plin iar locatarii de pot bucura de vegetatia din imprejurimi.

La interior, designul este unul ultramodern atat ca si forme cat si ca materiale folosite.

Set mobila living Mona, lemn masiv, alb

Mobila living Mona, lemn masiv, alb Bucatarie casa moderna Living casa moderna

Zona interioara de luat masa se continua cu balconul-terasa unde locatarii pot decide sa ia masa in zilele frumoase.

Masa sufragerie casa moderna

Masa living, lemn masiv fag salbatic

Masa lmn masiv moderna Sufragerie casa moderna

Peretele si usa culisanta din sticla separa, sau mai bine zis unifica, spatiul interior si cel exterior. Senzatia de unitate interior-exterior este amplificata prin utilizarea la interior a lemnului pentru placarea peretelui, o continuare a paravanului din lemn ce delimiteaza terasa.

Un element de design original este luminatorul incastrat in bucatarie in zona de gatit, ce ofera lumina naturala dar si o pata de culoare datorita plantelor din exterior.

Bucatarie casa moderna Detaliu bucatarie casa moderna

Scara interioara moderna, cu trepte din lemn si balustrada din sticla, a fost proiectata astfel incat sa obstructioneze vizual minim spatiul. Mai mult, scara interioara joaca un rol important in ventilarea naturala a locuintei.

Scara interioara din lemn si sticla

Cu toate ca ocupa o amprenta la sol de doar 75 de metri patrati, locuinta dispune de nu mai putin de patru dormitoare, doua dispuse la etaj iar alte doua la mansarda.

Ambele dormitoare de la mansarda au acces la cate un balcon-terasa pe care au fost amenajate si mici zone de gradina.

Dormitor modern la mansarda Dormitor si balcon modern la mansarda Balcon modern la mansarda Dormitor modern la mansarda

Conceptele ecologice continua si in afara casei. Astfel, pentru a extinde suprafata verde, pe acoperisul garajului a fost amenajata o frumoasa gradina.

Gradina pe acoperis

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

Pentru a completa necesarul de caldura, pe langa caldura solara captata prin ferestrele largi, a fost instalat un sistem eficient de incalzire prin pardoseala.

Flux termic casa verde

Incalzirea si ventilarea naturala a casei

Sistemul de iluminat precum si aparatele sanitare din baie asigura de asemenea un randament ridicat in ceea ce priveste consumul de energie electrica si de apa potabila.

Baie casa verde moderna

Pierderile de caldura au fost diminuate prin aplicarea peste vechea fatada din caramida a unui strat performant de izolatie termica.

Exterior casa inainte de renovare

Casa vazuta dispre curte, inainte de renovare

Exterior casa verde moderna

Casa vazuta dinspre strada, dupa renovare

Prin designul inovator, aceasta casa demonstreaza ca putem construi durabil locuinte moderne care sa contribuie la sanatatea psihica si fizica a ocupantilor lor.

Proiect casa verde moderna

Planurile celor 3 niveluri ale casei

Arhitect: Dubbeldam Architecture + Design

Constructor: Vaughan Construction Management

Foto: Shai Gil

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!