O renovare de calitate - galerie foto

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Viziunea unui arhitect sau decorator se dezvaluie nu doar cand proiecteaza sau amenajeaza o noua constructie, ci mai ales atunci cand este pus in situatia de a schimba radical imaginea uneia deja existente.

Dupa ce au proiectat zeci de cladiri impozante, de la institutii publice la restaurante, cladiri de birouri sau vile de lux, obtinand numeroase distinctii si premii, arhitectii de la Aidlin Darling Design au acceptat si provocarea de a moderniza o casa modesta, construita in San Francisco in anii '50.

Aidlin Darling Design - Casa Potrero Hill -fatada initial

Foto: Fatada principala, inainte de renovare

Intregul proces de renovare s-a desfasurat in jurul celor doua avantaje majore ale locatiei: panorama spectaculoasa asupra orasului San Francisco oferita de fatada principala si gradina luxurianta din spatele casei.

Ca urmare, partea dinspre strada a fost alocata zonei de zi, cu ferestre ce ocupa aproape integral fatada la nivelul superior al casei, oferind vizibilitate maxima asupra orasului.

Aidlin Darling Design - Renovare casa Potrero Hill - dining

Foto: Massimiliano Bolzonella

Aidlin Darling Design - Renovare casa Potrero Hill - living

Foto: Massimiliano Bolzonella

Aidlin Darling Design - Renovare casa Potrero Hill - dining

Foto: Massimiliano Bolzonella

Aidlin Darling Design - Renovare casa Potrero Hill - living

Foto: John Sutton

Mai mult, in spatele casei chiar intreaga fatada este din sticla. Spatiile interioare se intrepatrund aici in voie cu natura exterioara, asigurand liniste si relaxare dormitorului matrimonial de la etaj, dar si o atmosfera creativa celor doua spatii de lucru, amplasate unul la parter, iar celalalt in vecinatatea dormitorului. O terasa suspendata din lemn permite accesul dinspre etaj spre gradina umbrita de cativa pini si chiparosi falnici.

Aidlin Darling Design - Renovare casa Potrero Hill - terasa

Foto: John Sutton

Aidlin Darling Design - Renovare casa Potrero Hill - dormitor, birou

Foto: John Sutton

Balcon casa Potrero Hill Aidlin Darling Design - Renovare casa Potrero Hill - birou

Foto: John Sutton

Atmosfera dominata de peretii de sticla este imblanzita la interior prin mobilierul din lemn masiv de cires, pardoseala din lemn de stejar si lambriurile din lemn de santal. Rezultatul? Un spatiu modern, cald, luminos, care nu mai aminteste cu nimic de vechea casa.

Aidlin Darling Design - Renovare casa Potrero Hill - fatada

Foto: John Sutton - fatada principala, dupa renovare

Si asta pentru ca, dorind parca sa-i contrazica pe cei care se ghideaza, atunci cand isi construiesc, renoveaza sau cumpara o locuinta, dupa sintagma "cu cat mai mare cu atat mai bine", proprietarii acestei case au ales sa investeasca mai degraba in calitate. Servicii de calitate, materiale de calitate.

Iar ca o rasplata, suntem convinsi ca transformarea suferita de casa lor le va imbunatati semnificativ si calitatea vietii.

Plan casa Potrero Hill

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!