Va oferim doua tipuri de cosuri de fum

in Recomandari

Indiferent ca sunt amplasate in livingul unui apartament, al unei case sau intr-un lobby, semineele ofera un aspect elegant si luxos oricarei camere. Insa, pe langa aceasta, orice semineu are nevoie si de o evacuare a gazelor si a fumului rezultat din arderea combustibilului, fie el solid sau gazos. Suntem Seminee Mol, locul perfect pentru cei ce sunt in cautarea unui semineu dar si a echipamentelor auxiliare cum ar fi cosuri de fum, focare, dar si gratare pentru gradina.

Tipuri cosuri de fum

Importanta unui cos de fum tine in primul rand de aspectul sigurantei deoarece, in mod evident, nimeni nu si-ar dori sa isi gaseasca livingul plin de fum si gaze toxice. Asadar, prezenta unei cai de evacuare eficienta a gazelor de ardere este mai mult decat esentiala. In acest sens, trebuie doar sa ne referim si la multitudinea de incidente cauzate de catre proasta evacuare a acestor noxe.

Pe siteul nostru veti putea gasi doua tipuri de cosuri de fum, ambele categorii oferind eleganta, eficienta dar si siguranta.

Cosurile de fum din ceramica ale celor de la Schiedel sunt foarte populare mai ales datorita aspectului elegant. Acest tip de cos de fum este realizat folosind materiale de cea mai buna calitate printre care putem enumera elementele de ceramica, segmente de beton dar si decorative cu aspect de caramida. Ca si constructie interioara, putem spune ca aceste evacuari contin elemente de tubulatura ceramica, dar si sisteme de aerisire, racorduri si sisteme termoizolante.

Structura generala a unui cos de fum ceramic

Incepand de jos pana sus, sistemele de cosuri de fum sunt echipate cu o gura de ventilatie. Aceasta este cea care asigura o buna aerisire cosului, permitand o miscare mult mai eficienta a gazelor si a fumului. In functie de modul in care este amplasat un astfel de cos de fum, gura de aerisire poate fi amplasata si la subsolul casei de exemplu. Mergand in sus, regasim si usa de acces pentru curatare. Asa cum oricine stie, cosurile de fum trebuiesc periodic inspectate si curatate. In acest sens, ele sunt echipate cu aceste usite de acces prin care un hornar poate verifica starea elementelor formante ale cosului, dar si poate curata calea de evacuare. In general, putem spune ca principala cauza a blocarii tubulaturii de evacuare a fumului, este depunerea de funingine si alte produse reziduale. De asemenea, in functie de gura de evacuare, (mai ales daca aceasta nu este protejata) mai exista riscul patrunderii corpurilor straine dar si a altor depuneri. La fel ca si in cazul gurii de ventilatie, si usa de acces poate fi montata in zona de subsol a casei.

Racordul este prezent la toate tipurile de cosuri de fum, acesta fiind practic gura de legatura dintre semineu, cuptor, centrala, etc. Racordul se face prin intermediul diferitelor accesorii, iar acolo unde este nevoie, acesta poate fi configurat la lungimile necesare. Din acest punct pleaca si tubulatura de evacuare.

Tubulatura de evacuare este realizata din segmente de lungimi standard ce pot fi configurate in functie de inaltimea necesara a intregii structurii. Pe langa aceasta tubulatura, un cos de fum este echipat si cu o izolatie termica deoarece gazele de ardere pot avea temperaturi chiar si de sute de grade Celsius. Izolatia termica este realizata din placi de vata ceramica sau din alti compoziti cu un bun comportament termic.

Trecand la partea vizibila superioara a unor cosuri de fum ceramice, elementele de prefabricat cu aspect de caramida pot fi configurate in functie de nevoi. Acestea sunt elemente optionale, si pot fi alese in diferite modele. Gura de evacuare permite diferite accesorii, de la con de evacuare, pana la grilaje si elemente de protectie.

Cosuri de fum din tabla oteloasa cu inox

Pe langa varianta din ceramica, pe siteul nostru veti putea regasi si varianta de cos de fum din inox. Aceasta este pretabila mai mult fie pentru aplicatii tehnice, industriale, dar, si pentru proiectele de case si constructii civile moderne. Ca si constructie, aceasta este similara cu cea a unor cosuri de fum din ceramica, diferenta fiind data de catre finisajul din tabla oteloasa cu un finisaj din inox. Datorita optiunilor de configurare, tubulaturile de evacuare din inox sunt mult mai fiabile, motiv pentru care ele sunt folosite in foarte multe aplicatii, de la evacuari ale echipamentelor HVAC, pana la evacuarea fumului.

In general exista mai multe tipuri de sisteme de evacuare. Un cos de fum poate fi racordat atat la un sistem clasic de incalzire, fara a fi echipat cu sistem de evacuare sub tiraj, dar de asemenea, aceste cosuri de fum pot fi racordate si la echipamente de incalzire prevazute cu evacuare asistata.

Pe langa faptul ca va oferim aceste solutii de evacuare, expertii nostri vin sa va ofere si servicii complete de montaj dar si intretinere. Expertii nostri va ofera aceste servicii atat in perimetrul orasului Craiova, dar si in intregul judet Dolj. Asadar, va asteptam cu o paleta bogata de produse, incepand cu sobe, cuptoare, seminee, centrale, pana la cosuri de fum si nu numai.

Sursa: seminee-mol.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!