Cele mai bune echipamente pentru ingrijirea gazonului

in Ghid Practic Gradina

Simtul comun ne indeamna sa consideram gazonul o simpla oaza verde, menita sa aduca in mediul ambiant modern o mica parte din natura. In realitate, reprezinta un organism pretentios, ce necesita ingrijire constanta. Acesta are mai multe roluri: de a oferi curtii un aspect placut, de a crea impresia de spatios, de a crea o alternativa de petrecere a timpului liber si de a oferi numeroaselor vietuitoare mici hrana si spatiu vital. Un gazon sanatos se obtine prin diverse actiuni: tundere, udare, ingrasare a solului, raspandire pe teren etc.

 

 

Echipamente pentru ingrijirea gazonului

 

O gradina intretinuta corespunzator va rasplati la randul ei cu un spatiu ideal pentru a satisface functiile de recreere si de joaca. Pentru ca acest lucru sa se realizeze, propunem 3 echipamente ce nu pot lipsi din curtea persoanelor care pun pret pe ingrijirea corecta a gazonului: masina de tuns gazonul, tractorasul de gradina si trimmerul pentru tuns iarba.

 

Aceste echipamente vin in ajutorul utilizatorului, usurandu-i munca si oferindu-i rezultate satisfacatoare. Printre producatorii consacrati in producerea utilajelor pentru ingrijirea gazonului se numara John Deere, Viking, Makita, Snapper si Efco. Produsele lor se remarca prin usurinta in utilizare, manevrabilitate ridicata si tehnologie avansata.

 

1. Masini de tuns iarba

 

Masina de tuns iarba Viking

 

Ingrijirea gazonului se transforma intr-o sarcina usoara si simpla de realizat cu ajutorul masinilor de tuns iarba care, odata cu trecerea timpului, devin tot mai eficiente si ergonomice. Masinile de tuns iarba sunt ideale pentru curtile de pana la 2500 mp, in functie de model. Gama diversa de produse permite satisfacerea unui set complex de nevoi. Astfel, masinile de tuns iarba pot lucra diferite suprafete de gazon, prezinta mai multe sisteme de actionare, pot indeplini functii diferite etc.

 

Utilizatorul are posibilitatea sa aleaga o masina de tuns iarba ce se pliaza perfect nevoilor sale. Acestea pot fi mai putin zgomotoase, pot fi lipsite de emisiile poluante, dispun de latimi distincte de taiere etc. Diferenta intre masinile de tuns iarba se face in primul rand prin dotarile si functiile de care dispun acestea (de colectare, de maruntire, de raspandire etc).

 

2. Tractorase de gradina

 

Tractoras de gradina John Deere

 

Ingrijirea gazonului pentru suprafetele mari implica folosirea unor utilaje menite sa reduca eforturile si sa maximizeze rezultatele obtinute. Tractorasele de gazon sunt folosite cu precadere pentru suprafetele de teren de peste 2500 mp, intrucat ofera o latime de taiere optima si performante ridicate intr-o perioada scurta de timp. Alegerea unui tractoras de gazon se realizeaza in functie de dimensiunile gazonului ce se doreste a fi lucrat, de configuratia terenului si de dotarile acestuia.

 

Lideri mondiali in materie de masini de gazon sunt John Deere si Viking, care reusesc sa imbine perfect rezultatele optime cu un proces de utilizare lipsit de eforturi. Mai mult decat atat, tunderea gazonului este doar una dintre intrebuintarile ce ii pot fi atribuite unui astfel de tractoras. Acesta se dovedeste a fi util si in activitati precum transportul, indepartarea zapezii etc.

 

3. Trimmer de tuns iarba

 

Trimmer de tuns iarba Stihl

 

Un trimmer este foarte util pentru acele locuri inguste unde tractorasul de gazon sau masina de tuns iarba nu au acces. Reprezinta alegerea ideala atunci cand ne raportam la actiuni de cosmetizare a marginilor de gazon, a spatiilor din jurul pomilor, straturilor, drumurilor etc.

 

Makita si Viking ofera o gama de trimmere diversa, pentru a corespunde nevoilor oricarui utilizator. Acestea se remarca prin dimensiuni reduse, putere si eficienta. In general, un trimmer de tuns iarba este folosit complementar cu o masina de tuns iarba sau cu un tractoras de gazon.

 

Un proces corect de ingrijire a gazonului nu se raporteaza la simpla tundere a acestuia. Actiuni la fel de importante sunt udarea, care nu se realizeaza intamplator, folosirea unor ingrasaminte adecvate nevoilor solului, inlaturarea frunzisului de toamna etc.

Sursa: Big Store

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

SITE NIKYDECOR

Pret: 290,00 Lei

De la NIKY DECOR

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!