Pregatirea pomilor pentru sezonul cald (P)

in Ghid Practic Gradina

Martie este luna ideala pentru taierea si stropirea pomilor.

 

Exista numeroase articole referitoare la tratamentele aplicate pomilor in aceasta perioada. Indiferent de tipul de tratament pe care-l alegeti, GARDENA faciliteaza aplicarea acestuia cu ajutorul pulverizatoarelor si a pompelor de stropit.

 

 

Imagini amenajari gradini

 

Pentru distribuire usoara a cantitatilor mari de lichide, Pompa de stropit cu piston 12 l Comfort cu manometru este ideala mai ales pentru gradini mari cu pomi fructiferi si vita de vie. Curelele captusite si forma rezervorului asigura o buna manevrabilitate si protejeaza spatele. Tija telescopica cu duza reglabila din metal permite stropirea pe o raza mare.

 

Pompa de stropit cu manometru

 

Pentru taierea si curatarea pomilor gasiti la GARDENA o gama variata de foarfece si fierastraie.

 

Foarfeca de crengi cu clichet Comfort SmartCut extrem de puternica si usor de folosit este ideala pentru taierea crengilor groase si a lemnului tare.

 

Foarfeca de crengi cu clichet

 

Fierastraul combisistem 300 PP nu aluneca la miscarile de tragere datorita manerului cu componenete moi si blocatorului aditional.

 

Fierastraul combisistem 300 PP

 

Pentru vindecarea si protejarea portiunilor de lemn taiat, la COMPO se gaseste Lac Balsam de 150g usor de aplicat cu pensula (inclusa) imediat dupa taiere sau dupa aparitia unei leziuni.

 

Lac Balsam de 150g

 

Luna martie este potrivita si pentru pregatirea terenului in cazul plantarilor noi. Solul trebuie sa fie sapat si presarat cu un strat de gunoi, apoi noii pomi fructiferi pot fi plantati.

 

Cazmaua Terraline cu maner T este una dintre solutiile noastre pentru saparea, scoaterea, afanarea si transplantarea solului.

 

Cazmaua Terraline cu maner

 

Daca nu ai apucat sa o faci pana acum, profita de zilele tot mai calde ale lunii martie pentru a curata gradina. Scapa de crengile rupte de lemn, de frunzele moarte si putrezite si de buruienile inestetice.

 

Caruciorul de gradina

 

Pentru asta Caruciorul de gradina, Dispozitivul de scos buruieni si Grebla metalica reglabila combisistem sunt indicate.

 

Dispozitivul de scos buruieni

 

Grebla metalica reglabila combisistem

 

Accesati www.gardena-shop.ro si www.mdx.ro pentru detalii suplimentare despre gamele GARDENA si COMPO.

Sursa: Gardena

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!