De la clasic la ultramodern intr-o locuinta fascinanta - Galerie foto

de Marcel Buciuman in Recomandari

Suntem tentati adesea sa judecam oamenii dupa impresia pe care ne-o provoaca primul contact vizual cu acestia ceea ce se poate dovedi, nu o data, complet gresit. Probabil ca acelasi lucru s-ar intampla si daca am incerca sa evaluam casele pe langa care trecem pe strada.

Dupa o simpla privire aruncata fatadei principale a unei case am putea incerca un joc al imaginatiei prin care sa construim si decoram tot ceea ce se afla in spatele acesteia. Ei bine, casa pe care v-o prezentatm mai jos ne demonstreaza cat de eronata poate fi o asfel de abordare.

Fatada principala casa traditionala

Prispa din fata casei, cu ornamentele sale din lemn sculptat, completeaza perfect imaginea unei cochete locuinte urbane in cel mai traditional stil.

De indata ce trecem insa pragul casei ni se dezvaluie o cu totul alta lume. Spatii deschise, dinamice, pereti din sticla, materiale si texturi moderne, linii minimaliste ale mobilierului si decoratiunilor - totul descrie un design interior ultramodern axat pe confort si functionalitate.

Pardoseala din lemn de nuc de la intrare - un fel de punte de legatura intre clasic si modern, intre vechi si nou, pe care o vom mai regasi simbolic si la nivelul mobilierului - lasa apoi locul betonului lustruit care imprima interiorului accente industriale.

Intrare casa Living modern

Set mobila pentru dormitor din lemn masiv Bucovina, alb

Mobila dormitor lemn masiv Bucovina, alb Living modern Living modern

Pe un perete din zona de zi a fost amenajata o vinoteca moderna ce poate gazdui 300 de sticle de vin.

Vinoteca moderna

Bucataria continua prin forme, materiale si culori liniile minimaliste care definesc intreaga zona de zi.

Bucataria minimalista Bucatarie minimalista Bucatarie minimalista Baie moderna

Suprafata redusa de teren disponibila in jurul casei a generat o serie de limitari. Acestea nu i-au impiedicat insa pe arhitecti sa gaseasca solutii remarcabile, ca de exemplu transformarea unei zone dezolante intr-o mica piscina.

Zona piscina inainte de modernizare Piscina Piscina Piscina

Un luminator in partea superioara a plafonului isi aduce aportul la iluminarea naturala a zonei de zi.

Vinoteca moderna

Am inceput povestea acestei case pe prispa traditionala din fata casei si o vom incheia, simbolic, tot pe o prispa, de data aceasta cea care da spre micuta gradina amenajata in spatele casei. Si chiar daca materialul din care este construita este tot traditionalul lemn, imaginea care ni se dezvaluie este una cat se poate de moderna si neconventionala, total diferita de imaginea casei dinainte de procesul de modernizare.

Fatada principala casa traditionala Prispa moderna Prispa moderna din lemn Gradina mica moderna Gradina moderna

Gratie sistemului de usi glisante spatiile interioare si cele exterioare se unifica ori de cate ori proprietarii vor sa se bucure de apropierea de natura.

Terasa moderna lemn

Iar daca va intrebati unde se afla aceasta incantatoare locuinta si va vom spune ca este vorba despre Melbourne, veti vedea, o data in plus, de ce talentul si creativitatea arhitectilor australieni, in cazul de fata cei de la biroul de arhitectura Dig Design, nu mai constituie o surpriza pentru nimeni.

Sursa foto: Dig Design

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2057,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!