Pas cu pas: Cum sa va faceti singuri un raft elegant pentru carti - Galerie foto

in Ghid Practic Casa

Nu mai aveti spatiu pentru cartile preferate sau pentru un ghiveci decorativ cu flori? Raftul suspendat creeaza spatiu pentru lucrurile preferate si face ca peretele sa fie mai atragator. Puteti proiecta si realiza rapid si usor un raft elegant din lemn si metal, in doar cativa pasi, folosind unealta Dremel adecvata. Astfel, dulapul dumneavoastra se va evidentia in orice sufragerie sau spatiu de studiu si lectura.

 

 

Cum sa va faceti un raft elegant pentru carti

 

Materiale necesare:

 

Dremel 4200
Dremel DSM20 cu disc de taiere pentru metal si plastic si disc de taiere multifunctional cu carbura
Set de burghie pentru lemn
Surubelnita
Pensula
Rigla
O placa de lemn, precum cea Multiplex (200 cm x 20 cm x 2 cm)
2 console unghiulare (12 cm x 12 cm)
4 suruburi pentru lemn (lungime aproximativa 2 cm)
Aproximativ 25 de dibluri de lemn (6 mm)
Adeziv pentru lemn, banda adeziva cu doua fete
Vopsea acrilica alba
Tub spray de vopsea neagra
Rola de vopsea
Placa metalica (20 cm x 35 cm x 1 mm)

 

Gradul de dificultate:: 3 stele nivel mediu

 

Pasul 1

 

Taiati placa de lemn la dimensiunea 200 cm x 20 cm x 2 cm in magazinul pentru mesterit si cumparati o placa metalica cu dimensiunile 20 cm x 35 cm x 1 mm. Transferati piesele de la planul de constructie la placa de lemn si la placa metalica.

 

Cum sa va faceti un raft elegant pentru carti

 

Pasul 2

 

Taiati cu grija piesele de lemn prin folosirea ferastraului compact Dremel DSM20 si a discului de taiere din carbura DSM500. Pentru a taia placa metalica, schimbati la discul de taiere in metal DSM510 pentru a avea taieturile curate.

 

Cum sa va faceti un raft elegant pentru carti

 

Pasul 3

 

Folosind unealta multifunctionala Dremel 4200 si un burghiu de 6 mm pentru lemn veti putea face gauri curate in lemn. Respectati instructiunile din schita. Suprapuneti zece placi in forma de diamant si lipiti-le impreuna.

 

Cum sa va faceti un raft elegant pentru carti

 

Pasul 4

 

Asamblati piesele ramase ale raftului de lemn - cu exceptia celor doua elemente de consola din partea de sus - si marcati orificiile pe piesele de dedesubt. Apoi, fixati elementele individuale cu adeziv si dibluri de lemn. Dupa ce adezivul s-a uscat, vopsiti raftul in alb folosind vopsea acrilica.

 

Cum sa va faceti un raft elegant pentru carti

 

Pasul 5

 

Piesele de metal care sunt folosite drept ornamente ulterioare pentru partea din fata a raftului sunt vopsite in negru prin pulverizare. Infiletati consolele unghiulare pe marginile superioare ale raftului. De asemenea, puteti slefui partea din fata a raftului. Fixati raftul la perete si lipiti cele doua elemente superioare de consola la consolele unghiulare.

 

Cum sa va faceti un raft elegant pentru carti

 

Pasul 6

 

In final, fixati piesele metalice negre in partea din fata a raftului prin folosirea benzii adezive cu doua fete, iar raftul cu designul sau modern si minimalist este gata pentru a fi folosit.

 

Cum sa va faceti un raft elegant pentru carti

 

Proiectul final

 

Cum sa va faceti un raft elegant pentru carti

 

Schita proiectului

 

Cum sa va faceti un raft elegant pentru carti

 

Despre Dremel

 

Dremel este unul din brand-urile companiei Bosch, fiind dedicat utilizatorilor pasionati de proiecte de DIY, precum restaurarea automobilelor, prelucrarea lemnului, realizarea modelelor si alte hobby-uri creative. Prima unealta multifunctionala rotativa Dremel a fost inventata cu 80 de ani in urma si, de atunci, Dremel a devenit pe plan international un brand renumit, asigurand produse pentru o mare varietate de utilizatori.

 

Unealta multifunctionala rotativa Dremel a devenit cea mai vanduta unealta multifunctionala din lume, reprezentand angajamentul companiei pentru inovatie si calitate.

 

Produsele principale din gama Dremel sunt uneltele multifunctionale rotative, care lucreaza la viteze inalte, fiind versatile si putand fi folosite cu peste 150 de accesorii sau atasamente Dremel.

 

Produsele Dremel usureaza munca in cadrul proiectelor de detaliu si extrem de complexe, fie ele proiecte creative sau functionale, atat pentru utilizatorii profesionisti, cat si pentru utilizatorii pasionati de proiectele de DIY.

 

Pentru mai multe informatii, puteti accesa paginile de internet: www.dremel.ro/ sau www.bosch.ro.

Sursa: Dremel

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!