Planificare: timpul si etapele mutarii (P)

in Ghid Practic Casa

Indiferent daca planifici sa te muti intr-un bloc vecin sau in orice alt punct al tarii sau Europei, in mare trebuie sa respecti cam aceleasi etape pre-mutare si post-mutare. Ca sa eviti stresul acestei operatiuni si sa realizezi mutarea mobilierului si a bunurilor personale in conditii ideale, trebuie sa te informezi si sa ai un plan bine structurat. Cu siguranta nu este o sarcina usoara, dar o sa-ti aduca un plus de incredere si te va face sa intelegi ce presupune cu adevarat o astfel de activitate.

 

 

Timpul si etapele mutarii

 

Pana sa ajungi efectiv la ziua in care lucrurile tale vor fi urcate in camion, trebuie sa existe o perioada tampon, de pregatire, asa ca fa bine si ia o foaie si un pix si noteaza etapele in ordine cronologica. Odata ce ai planul pus pe hartie, trebuie sa il respecti cat de mult se poate. Nu incerca sa complici foarte mult operatiunile si detaliile mutarii. Managementul si atentia acordata detaliilor reprezinta cheia succesului.

 

Inainte de mutare:

 

1. Strangeti toate actele necesare, facturile de la utilitati si scrisorile de care aveti nevoie intr-o cutie pe care sa o aveti la indemana. Organizati-le pe grupe sau domenii.

 

2. Incepti sa obtineti informatii despre o firma de mutari mobila si cereti un cost pentru operatiunea dorita. Sa faceti o alegere bine documentata este misiunea voastra, iar timpul alocat trebuie consumat cu folos. Efortul fizic va fi depus de compania respectiva.

 

3. Estimati stocul necesar si aprovizionati-va. Daca va veti ocupa personal de procurarea cutiilor pentru depozitare, a foliei stretch si a celei cu bule, a scotch-ului etc, cu siguranta veti avea cheltuieli mai mici. Pentru mutarea hainelor cumparati saci menajeri de 120l, din material rezistent.

 

4. Incepeti selectara bunurilor. Triati toate lucrurile din casa si vedeti ce anume nu va mai este de folos. Daca electrocasnicele sunt in stare de functionare si sunt bine intretinute, atunci acestea pot fi vandute foarte usor pe site-uri specifice. Imbracamintea, incaltamintea si alte obiecte in stare buna pot fi donate catre diferite centre de ajutor. Niciodata nu strica sa faci o fapta buna.

 

5. Trebuie sa fiti pregatiti pentru orice situatie. Verificati cu o zi inainte daca firma de mutari nu si-a schimbat programul si camionul va sosi asa cum a fost stabilit. Asigurati-va ca exista loc de parcare cat mai aproape de zona de incarcare.

 

6. Informati-va vecinii si prietenii ca te muti. Trimiteti un sms sau un mail cu noua adresa si alte informatii importante, persoanelor si companiilor cu care aveti relatii de business.

 

In timpul mutarii:

 

1. Luati pauze de odihna suficient de lungi pentru a va reveni dupa o activitate istovitoare. Hidratati-va corespunzator. O astfel de zi poate fi test greu de trecut chiar si pentru o persoana activa fizic. Odihneste-te bine in seara de dinaintea mutarii mobilierului si mananca suficient la micul dejun.

 

2. Impachetati si ambalati corect toate bunurile. Folositi folie cu bule pentru vesela si lucrurile fragile. Exista firme de mutari ce pot oferi informatii detaliate prin telefon pentru orice operatiune.

 

3. Verificati procedurile companiei de mutari sa coincida cu cele stipulate in contract. Toti pasii trebuie respectati in conformitate cu intelegerea initiala.

 

Inainte ca mobilierul sa fie reasamblat, indica locul unde doriti ca aceasta sa fie pozitionat. Acest lucru este foarte important deoarece un dulap montat este foarte greu de miscat fiind foarte greu si rigid.

 

Este important ca toate bunurile sa ajunga in siguranta la destinatie. Experienta unei companii de mutari impreuna cu tehnicile si echipamentele speciale pentru acest tip de operatiuni, reduc timpul efectiv de lucru si maresc sansele realizarii unei miscari fluide si sigure.

Sursa: MoveUp.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!